Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Το Παρίσι ετοιμάζεται να απολαύσει την Ιστορία του Eλληνικού Βορρά και της αρχαίας Μακεδονίας.

Στο Μουσείο του Λούβρου αναγγέλλεται από τώρα η έκθεση «Αρχαία Μακεδονία: στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που θα εγκαινιαστεί στις 13 Οκτωβρίου.
Τρεις μήνες λείπουν ακόμη για τα εγκαίνια της έκθεσης «Αρχαία Μακεδονία: στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Κι όμως στις δύο κεντρικές όψεις του Μουσείου Λούβρου έχουν ήδη αναρτηθεί μπάνερ που αναγγέλλουν στους κατοίκους του Παρισιού και τους επισκέπτες του το γεγονός.
Η έκθεση, που ξετυλίγει την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας από τους μηκυναϊκούς χρόνους μέχρι την ύστερη αρχαιότητα θα εγκαινιαστεί στις 13 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιανουαριου του 2012. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγονός που αποτελεί καρπό συνεργσίας Γάλλων και Ελλήνων ειδικών και κύριο στόχο έχει να συστήσει στο κοινό που επισκέπτεται το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου τον αρχαιολογικό πλούτο του ελληνικού Βορρά, μια κληρονομιά της Ευρώπης που δεν είναι σε πολλούς γνωστή. Στην έκθεση που θα περιλαμβάνει περισσότερα από...


 600 αριστουργήματα, εκτός από τις αρχαιότητες που θα δώσει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, περιλαμβάνονται και μακεδονικές αρχαιότητες που υπάρχουν στις συλλογές του Λούβρου από τον 19ο αιώνα, αλλά και από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και συγκεκριμένα από τις εκστρατείες του Στρατού της Ανατολής, κάτι που για πρώτη φορά γίνεται σε έκθεση του εξωτερικού.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην κεντρική αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων, 1.100 τ.μ. και ήδη οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, τόσο για το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε την υλοποίηση της μουσειογραφικής μελέτης, των εργαστηρίων συντήρησης του γαλλικού μουσείου, όσο και των οκτώ Εφορειών Αρχαιοτήτων, αλλά και του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, των φορέων δηλαδή που συνεργάζονται στην πραγματοποίηση της έκθεσης.
Αποτέλεσμα συνεργασίας είναι και ο κατάλογος της έκθεσης, που αριθμεί περισσότερες από 800 σελίδες και για τον οποίο συνεργάστηκαν πάνω από 70 επιστήμονες Ελληνες και Γάλλοι. Στο διάστημα της έκθεσης έχουν σχεδιαστεί και προγραμματιστεί και παράλληλες εκδηλώσεις (εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις για το κοινό, προβολή ταινιών με θέμα τη Μακεδονία και ένα μεγάλο διεθνές επιστημονικό συνέδριο που έχει οριστεί για το διάστημα 2-4 Δεκεμβρίου).

1 σχόλιο:

  1. Όμορφα. Οι Γάλλοι πάντα κάνουν καλή δουλειά στα αρχαιοελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.