Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

H προπαγάνδα του abecedar.blogspot.com για τα λεγόμενα «Μακεδονικά τραγούδια».

Τα τελευταία 3 χρόνια, και κάθε καλοκαίρι, όπως είναι γνωστό οι Σκοπιανοί προσπαθούν να εκμεταλευτούν τα Μακεδονικά πανηγύρια, ειδικά αυτά της Δυτικής Μακεδονίας. Εκτός από τα διάφορα συγκροτήματα που καλούν  από την πΓΔΜ και τα παρουσιάζουν λες και είναι το κεντρικό γεγονός σε συγκεκριμένα πάντα πανηγύρια, δίνουν μεγάλο στόμφο στα λεγόμενα «Μακεδονικά τραγούδια». Αυτά προσπαθούν να τα παρουσιάσουν ως «ντόπια», με κύριο σκοπό να αναδείξουν εμμέσως την ιδεολογία τους, δηλαδή την «αλύτρωτη πατρίδα», που είναι θεμελιώδης μύθος του εθνοπολιτισμικού εθνικισμού τους.

Για να τελειώνει αυτό το παραμύθι, επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά ότι....


δεν υπάρχει ούτε μία καταγραφή τραγουδιού στην λεγόμενη  «μακεδονική» γλώσσα. Όλα τα τραγούδια προέρχονται από τα Σκόπια.

Ποιος το λέει αυτό;

Ο Λεωνίδας Εμπειρίκος του γνωστού ΚΕΜΟ, σε ένα συνέδριο που έγινε το 1998 στην Λάρισα, με θέμα τις «Σλαβικές διαλέκτους της Μακεδονίας», απαντώντας σε ερώτηση του γνωστού δημοσιογράφου των Ιών Κωστόπουλου . Κατά λέξη είπε:

Απαντώ λοιπόν μετά βεβαιότητος ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μία -το τονίζω-, ούτε μία καταγραφή σε μακεδoνική γλώσσα(να μην σας αφήσει και παραπονεμένους). Κυκλοφορούν τραγούδια στη μακεδόνικη γλώσσα νεότερα, που έρχονται από τη γειτονική δημοκρατία με τις μετακινήσεις από και προς τη γει­τονική δημοκρατία. Από τη γειτονική Μπίτολα κυκλοφόρησαν μέσω της αγοράς της Φλώρινας πάρα πολλές κασέτες, μαθεύτηκαν τα τραγούδια αυτά από αν­θρώπους που μπορεί και να μην είναι επαρκείς ομιλητές της γλώσσας. Το ρα­διόφωνο και η τηλεόραση είναι ένα άλλο μέσο πρόσβασης στην κωδικοποιημένη και επίσημη γλωσσική παράδοση της γειτονικής Δημοκρατίας.

Παρόντες ήσαν μέλη του ΟΤ και όχι μόνο.
Δεν νομίζω και το ΚΕΜΟ να είναι εθνικιστικό κύριοι του Abecedar (και όχι μόνο);

Συνοψίζω λοιπόν, ότι ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ που ακούγονται και τραγουδιούνται, δεν είναι ντόπια, αλλά εισερχόμενα από τα Σκόπια.Αυτά λέει το ΚΕΜΟ που δεν νομίζω να είναι και τόσο «εθνικιστικό». Είναι γνωστό ότι γέρνει προς εσάς μιας που παρόλο είχε διευκρινισθεί ότι άλλο οι σλαβικές ντοπολιαλιές και άλλο η γλώσσα της πΓΔΜ, αυτοί επιμένουν στα δικά τους. Περισσότερα στο «Γλωσσική Ετερότητα στην Ελλάδα» των εκδόσεων Αλεξάνδρεια.

27 σχόλια:

  1. H αποκορυφωση της Σκοπιανης γελοιοτητας Πιστεύετε ότι τα είχατε δεί όλα; Άγιος Αλεκσαντάρ ο Μακεντόνσκι!!

    http://www.inews.gr/135/pistevete-oti-ta-eichate-dei-ola-agios-aleksantar-o-makentonski.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο ένα ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ τραγούδι θα μιλούσε για «ΑΙΓΑΙΑΤΙΣΣΕΣ μητέρες» στη Φλώρινα, περιοχή που απέχει από το Αιγαίο όσο απέχει από το Ιόνιο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ακριτα ξερεις κατι για καποιον γεωργιο ν παπαδακη που αρθογραφει στο εντυπο των σκοποιανων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί ακριβώς εννοεί ο κ. Εμπειρίκος; Ότι δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα τραγούδια στη γλώσσα την επίσημη της ΠΓΔΜ ή ότι δεν υπάρχουν καν σε σλαβική διάλεκτο;
    Αν το επιχείρημα βασίζεται στο ότι "άλλο η γλώσσα της ΠΓΔΜ και άλλο οι σλάβικες ντοπιολαλιές" τότε υπάρχει θέμα, διότι το αν οι εν λόγω ντοπιολαλιές είναι παραλλαγές της "μακεδονικής" γλώσσας που ομιλείται στην ΠΓΔΜ ή όχι, είναι θέμα πολύ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Aνώνυμε 9:51, προσωπικά όχι, διαδικτυακά είναι γνωστός εδώ και χρόνια.

    @Aνώνυμε 11:24, για αυτόν η γλώσσα είναι μία. Άρα εννοεί και τα ντόπια και την γλώσσα της πΓΔΜ. Μην ξεχνάς είναι του ΚΕΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε αυτήν την ανάρτηση, μπορεί κάποιος να διαβάσει Μακεδονικά τραγούδια του 18ου αιώνα, που καταγράφηκαν το 1860.!!!
    Έτσι γίνονται οι καταγραφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ανθρωποι εκει στα σκοπια ζουν 2-3 δεκαετιες πισω σε νοοτροπια και σκεψη .

    Εχω περασει δεκαδες φορες οδικως την χωρα τους και πραγματικα συναντησα ανθρωπους που το μυαλο τους ειναι λες και εχει παγωσει στη δεκαετια του 80.

    Μιλαμε για την απολυτη στασιμοτητα. προπαγανδα ,αγραμματοσυνη η ημιμαθεια, εθνικιστικο παραληρημα ολα τα εχει ο μπαχτσες.

    Σκεφτομαι πως αν καποια στιγμη ανοιξουν τα ματια τους και αρχισει το μυαλο τους να στροφαρει (τουλαχιστον οι σκοπιανοι νεας γενιας) θα πανικοβληθουν με αυτα που τους μαθαινουν.

    Οι ανθρωποι απλα εκει ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ και σκεφτονται οπως τα προβατα. Οτι μπουρδα μαθαινουν απο τα σχολεια τους το πιστευουν χωρις να το κριτικαρουν και να αναρωτιουνται για αυτο.

    Ακομα και η διανοηση της χωρας τους ειναι και αυτη κατευθυνομενη και παντελως αναχρονιστικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και ποιος ειναι αυτος ο Εμπειρικος που θα μας πει τι τραγουδια εχουμε εμεις οι Μακεδονες. Λεσ και δεν ξερουμε τι τραγουδαμε ολα αυτα τα χρονια με τον φοβο των ελληνικων αρχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ακριτα ρωτησα για τον παπαδακη γιατι διαβασα ενα αρθρο του για την κυπρο που με εκνευρισε,αν δεν κανω λαθος ειναι ενας απο αυτους που πρωτοστατει για την αυτονομηση της κρητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σλαβε ξερουμε τι τραγουδια τραγουδατε και σιγουρα δεν ειναι μακεδονικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Aνώνυμε 5:24, μην τα βάζεις με τον Εμπειρίκο. Είναι από αυτούς που «υπερασπίζουν» τα πολιτιστικά σας δικαιώματα εις βάρος των Μακεδόνων και των παραδοσεών τους.

    @Aνώνυμε 5:52, δεν ξέρω εάν η χάρη του έφτασε ως την Κρήτη(θα ήθελα πάντως κάποιο λινκ), όμως για την Θράκη παλιότερα και την Μακεδονία σήμερα, παλεύει νύχτα-μέρα για τα δικαιώματα των Τούρκων και των Σκοπιανών αντίστοιχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. για λινκ δεν ξερω αλλα σιγουρα διαβασα καπου μια συνεντευξη του για την αυτονομηση της κρητης ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://4.bp.blogspot.com/_GmO5oZTrCew/Sz5RtZaGs_I/AAAAAAAAAHE/tloEMOHy8O8/s1600-h/Apollon1.jpg

    Akritas, το παραπάνω τραγουδάκι υπάρχει στις καταγραφές σου η όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εάν ήμουν Ηπειρώτης και είχα blog για την ιστορία της Ηπείρου, θα με ενδιάφερε.
    Αλλά είμαι Μακεδόνας και δεν με ενδιαφέρει.
    Τίποτα Μακεδονικό έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 10:47 ή Кце, εκφράσεις τύπου «Γραικομάνε», «Γυφτοσκοπιανούς» κλπ, εδώ δεν επιτρέπονται. Όταν αλλάξεις το υφάκι σου πολύ ευχαρίστως να τα πούμε. Αλλιώς πήγαινε όπου θέλεις και εκεί που σου επιτρέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝΩΝΥΜΕ 23 Αυγούστου 2011 5:52 μ.μ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ? ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ !!ΓΙΑ ΔΩΣΕ ΤΟ ΛΙΝΚ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΑΤΟΜΟ ΕΠΩΝΥΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ Α.Βαρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βρε Βάρδα, αφού τον ρώτησε ο Ακρίτας για τον λινκ και είπε ότι δεν έχει. Προσωπικά το θεωρώ παρατραβηγμένο, για να μην πω ξεχειλωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μενελαε ο τυπος αρθρογραφει στο σκοπιανο εντυπο δεν ξερω αν ζει στην κρητη αλλα καλα θα κανεις να μην θεωρεις τιποτα παρατραβηγμενο και ξεχειλωμενο.Βαρδα αν θελεις να μαθεις περισσοτερα δες το τευχος 85 του αρδην.Ακριτα δες hhh kritikipoliteia.pblogs.Nικηφορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. βαρδα ο μακαριτης ο κακαουνακης μιλησε το 2008 στην πρωινη εκπομπη του μεgα για αυτο το θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΝΩΝΥΜΕ 24 Αυγούστου 2011 11:33 ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ τευχος 85 του αρδην ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ Ή ΦΟΥΣΚΑ; ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ 2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΙΚΟ Η ΝΟΜΙΚΟ ΕΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ "ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ" ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ Α Βαρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΟΣΟΝ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΔΙΑΒΟΗΤΟ" ΔΗΘΕΝ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΖΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΕΘΕΜΙΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΗΘΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΑΝ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΖΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ "ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ" ΠΟΥΛΟΝΤΑΣ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΕΝΤΥΠΑ ΤΟΥ Ο.Τ TOY k NTENTE AΠO KOMOTINH ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ Α Βαρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε παιδιά, έχουμε κάποιο λινκ ή κάποιο άρθρο που να επιβεβαιώνει ότι ο Παπαδάκης μιλάει για αυτονομία της Κρήτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΚΡΙΤΑ ΕΔΩ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΟΙΝΟΣ ΘΟΛΩΝΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ ΥΠΕΡΕΒΑΙΝΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΙ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΟΠΩΣ "ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ"ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΤΣΙΤΑΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΙΧΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΛΥΣΗ Α.Βαρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. βαρδα εγω δεν εγραψα οτι ειναι συγγενης του ενος η του αλλου εγω ρωτησα αν τον ξερει καποιος πολυ απλα .Δεν νομιζω οτι καποιοι το εκαναν τριχια τα περιστατικα με τις σημαιες και τα μπλουζακια ειναι υπαρκτα,προσωπικα στη δουλεια μου ηρθα αντιμετωπος με εναν τυπο που φορουσε το μαυρο μπλουζακι με την δηθεν σημαια και κοντεψαμε να πλακωθουμε οταν τον ρωτησα γιατι το φοραει και αν ξερει τι συμβολιζει.Δες και το κακαουνακη για να καταλαβεις.Νικηφορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΝΙΚΗΦΟΡΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!ΕΓΩ ΖΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΦΟΡΕΣΕ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΕΣΙ ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΕΙΣΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ .ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ?Η ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΥΑΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ Χ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΤΡΙΧΙΑ Βαρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. βαρδα δεν ειπα οτι υπαρχει αυτονομιστικο κινημα μαζικο στην κρητη αλλα οτι καλλιεργειτε απο ορισμενους ανεγκεφαλους για μελλοντικη χρηση.Ξερω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των κρητικων τους εχει χεσ.Αυτο για τους οπαδους του ηρακλη εγινε φετος και δεν με αρεσε καθολου.Καλο ειναι να ειμαστε σε επιφυλακη με αυτα τα θεματα και να μην επαναπαυομαστε οπως καναμε τοσα χρονια με τους σκοπιανους.Νικηφορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.