Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Με αφορμή τα νέα νεοφιλελεύθερα μέτρα....

Όπως έχω πει από πέρσι, η Ελλάδα από τον Μάιο του 2010, είναι πλέον σε νεοφιλελεύθερη κατοχή. Το κοινωνικό κράτος τελειώνει. Τα κοινωνικά συμβόλαια είναι πλέον καμένα χαρτιά και θεωρητικές ονειρώξεις. Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα  ήταν και είναι  η φαυλότητα που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία και ειδικά στην ελίτ (πολιτικοί, γιατροί, μηχανικοί, εφοριακοί, δικαστικοί κλπ).
Αυτό που γίνεται σήμερα είναι η οικονομική αφαίμαξη  και το στραγγάλισμα της μεσαίας τάξης, με στόχο όχι πλέον το εισόδημα, αλλά και την ακίνητη περιουσία του. Ο μοναδικός σκοπός αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, είναι σαφώς όχι η διάσωση του Ελληνικού λαού, αλλά της Ελληνικής φαυλοκρατικής ελίτ.

Ένας είναι ο τρόπος για να μπει σε δημοσιονομική τάξη αυτός ο τόπος:


άμεση ΑΦΑΙΡΕΣΗ άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος και απαγόρευση κάθε δημόσιου αξιώματος σε οπιαδήποτε περίπτωση διακίνηση μαύρου χρήματος,
αλλά αυτό για να γίνει θέλει
  • πολιτικούς με @@ και όχι @@ πολιτικούς,
  • δικαιοσύνη με @@ και όχι δικαιοσύνη εξαρτώμενη από την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία,
Αγαπητοί φίλοι και φίλες του blog, συγχωρείστε με για αυτές τις εκφράσεις που σίγουρα δεν σας έχω συνηθίσει σχεδόν 6 χρόνια που είμαστε μαζί.
Αλλά έτσι αισθάνομαι πλέον σαν Έλληνας αλλά και σαν πολίτης  αυτού του Κράτους, με αυτό το φαυλοκρατικό σύστημα. Μετά τον μισθό και την σύνταξη έχουν πλέον ως στόχο και την περιουσία του Έλληνα. Αυτοί έχουν πολλές περιουσίες και θα επιβιώσουν. Ο Έλληνας όμως της μεσαίας τάξη ΜΙΑ και αυτή είτε με δάνειο ή είτε από τους πρόγονους του. Και είναι πλέον ο άμεσος και κύριος στόχος τους.


5 σχόλια:

  1. Η σύγχρονη Ελλάδα με το πλήθος,την πλειάδα των αγορητών,των ρητόρων,των ακαδημα’ι’κών και των δοκησισόφων έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε τη σιωπή,την περισυλλογή,τη νήψη,ευρισκομένη ‘σε μόνιμη κατάσταση εθνοκοινωνικής αφασίας(για π ό σ ο ν α κ ό μ η αδελφοί;)και πολύκαιρης παραλυσίας.....
    Με τους αγύμναστους,απαίδευτους,αγύρτες λογής-λογής να προελαύνουν και να παρελαύνουν ενώπιόν μας ”ευαγγελιζόμενοι” προτάσεις και αντιπροτάσεις για την κατάληψη,ευτελέστατοι,μερικών θέσεων αυτοπροβολής και αυτοδιαφήμισης,να έχουν τον πρώτο λόγο(όχι και τον τελευταίο/όχι και τον τελευταίο;),αεροβασία ίδια και αερομαχία-σκιαμαχία,με απαιτήσεις καθολικότητας του λαού μας αδιευκρίνιστες,ακαθόριστες,αθεμελίωτες,ανεφάρμοστες(α κ ό μ η).Π ο ύ είναι τα δημοψηφίσματα,”(αμεσο)δημοκράτες μου”,όπου αποφαίνεται ο περιώνυμος ”κυρίαρχος λαός”;Μόνο ”συναίνεση” σάς έμεινε και αρέσκεσθε να αποφθέγγεσθε;”Συναίνεση κι’ ομοψυχία ‘μπρός ‘στη νέα τυραννία”;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι λίγο μετέωρο το σχόλιο σου...
    στην ελλάδα το 60 -70% του ενεργού πληθυσμού είναι αυτοαπασχολούμενοι. Το 15-20% μισθωτοί και το υπόλοιπο δημόσιοι υπάλληλοι.
    Το μαύρο χρήμα είναι μαύρο και όταν δεν πιστοποιείται η συναλλαγή σου με απόδειξη.
    Στις βάρβαρες χώρες τα άνω ποσοστά αλλάζουν και αντιστρέφονται. εκεί το μαύρο χρήμα είναι λιγότερο.
    στόχος είναι το χτύπημα του αυτοαπασχολούμενου και ανατροπή, άλλως, η αντιστροφή των ανωτέρω ποσοστών.
    η φαυλότητα ήταν είναι και θα είναι στοιχείο αναπόσπαστο της πολιτείας και της κοινωνίας, αν και εφόσον η δικαιοσύνη δεν καταστεί ανώτερη εξουσία από την νομοθετική και την εκτελεστική, και αν δεν αποτελείται από μικτά ορκωτά δικαστήρια που θα δικάζουν και υποθέσεις που ανάγονται στη διαχείριση της πολιτικής εξουσίας. Να είναι δικαστήριο δημοκρατίας δηλαδή. Σαν την Ηλιαία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν το Λάτιο είχε κυριευθή από το ελληνικό πνεύμα τού τότε,το ελληνικό πνεύμα τού σήμερα πού 'βρίσκεται και 'σε τι συνίσταται;Δεν υπετάγη 'στην κομματοκρατία;Δεν υπέπεσε 'στην εσχάτη ευτέλεια της κλεπτοκρατίας και φαυλοκρατίας,της ύλης και του υλισμού;Μόνον οάσεις-επιβιώσεις σποραδικές απέμειναν να το αναθερμαίνουν,να το υπενθυμίζουν,φλογίζοντας τους εκλεκτούς και εκλεκτικούς εκείνους και διαφυλάττοντας τη ζωή 'σε μια χρυσή της εποχή;'Στην πραγμάτευση,ανάλυση και αποτίμηση των οικονομικών δεικτών-δεδομένων,ετερονομούμενο,εσωστρεφές,προσαρμοζόμενο προς μετάλλαξη 'στο κυρίαρχο πλαίσιο αναφοράς του κόσμου αυτού,την επιφάνεια του σαρκίου και τον υπερακοντισμό του πλούτου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουμε καλο(κακο)μάθη 'στην Ελλάδα να αποποιούμαστε και να μεταθέτουμε τις ευθύνες από εκεί όπου πράγματι αναλογούν,εκκινούμαστε ακόμη από αφετηρίες καταστάσεων-φαντασμάτων του παρελθόντος,ακόμη και του πιο πρόσφατου,και αρνούμαστε πεισματωδώς να θέσουμε 'σε εφαρμογή εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις κοινωνικοοικονομικού ενδιαφέροντος(και όχι μόνον τέτοιες)για τις οποίες αδιαφορούν,σιωπώντας εκκωφαντικότατα,και ατολμούν εμφαντικότατα οι πολιτικοί και τα εν γένει υπάρχοντα κόμματα.
    Άλλο αν οι πολιτικοί είναι τραγικότατα ανεπαρκείς,ελλιπείς και αναποτελεσματικοί.Ε μ ε ί ς τι πράττουμε;Έχουμε ασκήση αυτοκριτική,λειτουργούμε με αυτομεμψία ή εξακολουθούμε να τέρπουμε ο ένας τα αυτιά του άλλου και να χαριεντιζόμαστε ευτελέστατοι,διηγούμενοι και αναδιηγούμενοι,καταγγέλλοντας και στηλιτεύοντας εκ του ασφαλούς τις δεδομένες διάφορες στρεβλότητες που συναντούμε,τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και αυτής της ελληνικής μας κοινωνίας;Μήπως είσθε κ α ι αντιφατικοί ολίγον τι,αγαπητοί συμπατριώτες,και εξαπατάσθε,αστοιχείωτοι και ασυνάρτητοι και απερίσκεπτοι,ένθεν κακείθεν;Μήπως,όμως,είσθε κ α ι πάμφθηνοι και 'μάθατε άριστα να επαγγέλλεσθε φωνασκίες και διαμαρτυρίες για να απαλλαγήτε ως ένα βαθμό από τη μονοτονία της τύρβης σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε χωρούν περιθώρια ελιγμών εξαπάτησης των Ελλήνων πολιτών εκ νέου,πια.Ή βαδίζουμε με γνώμονα και πυξίδα αποκλειστικότατα το ε θ ν ι κ ό συμφέρον,απορρίπτοντας τον εν γένει πολιτικό εκμαυλισμό και εκφυλισμό μας,ή υποκρινόμαστε και προσποιούμαστε τους πατριώτες(βλ.αυτόχειρες).Δε 'μπορούμε να καμωνόμαστε μη συμμετοχή,αδράνεια,απάθεια,άρνηση 'στην άρνηση άλλο.

    Δεν τίθεται ζήτημα συναισθηματισμού αλλά πραγματισμού 'σε σχέση με την Ελλάδα.Οι νεοέλληνες έχουν απλούστατα ό,τι τους αξίζει και ας μη παραπονούνται τώρα επειδή υπάρχει μεγάλο το ενδεχόμενο να υποκρίνονται.Εάν,όμως,πια,λειτουργεί κάποια συναίσθηση κια συνείδηση κοινότητας εντός των,τότε είναι βέβαιο πως 'βρισκόμαστε ενώπιον μιας κάποιου είδους ε θ ν α φ ύ π ν ι σ η ς,οπότε και αλλάζουν τα πράγματα,γεγονός που επί της αρχής και για αρχή 'μπορεί να κομίσει μόνο θετικά και ελπιδοφόρα μηνύματα και συναισθήματα για το μέλλον αυτής της πατριδας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.