Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Χάπι Χοληστερίνης: 0,07 ευρώ στη Σουηδία και 0,86 ευρώ στην Ελλάδα

Στo blog taxalia, ένας ομογενής ιατρός από την Σουηδία, μας ενημέρωσε ότι αγόρασε το κουτί της Atorval (γεννόσημο) που είναι για την χοληστερίνη, στην λιανική τιμή των 7,431 ευρώ(61,50 Σουηδικές Κορώνες). Το κουτί έχει μέσα 100 δισκία.

Προσωπικά αγόρασα (εγώ και το ασφαλιστικό ταμείο μου ΕΟΠΠΥ) πριν μία εβδομάδα, το κουτί της Atorval (γεννόσημο) που είναι για την χοληστερίνη, στην λιανική τιμή των 25,82 ευρώ. Το κουτί έχει μέσα 30 δισκία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:


Όταν λοιπόν στην Σουηδία, τα 100 δισκία κοστίζουν 7,431 ευρώ και στην Ελλάδα τα 90 δισκία κοστίζουν 77,46 μην ψάχνουμε λοιπόν δικαιολογίες για υπερσυνταγογραφήσεις. Αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες συνεχίζουν το πάρτυ στην Ελλάδα, ενώ το πολιτικό σύστημα τσακίζει τους ασφαλισμένους και τα ταμεία τους με τις συνεχείς περικοπές.

Γιατί είναι αδύνατον να μην γνωρίζουν Υπουργοί και Υπουργεία, ότι ένα χάπι χοληστερίνης(ίσως το πιο ευπώλητο φάρμακο) κοστίζει λιανικά 0,074 ευρώ στη Σουηδία και 0,86 ευρώ στην Ελλάδα!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.