Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Νέα μελέτη από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών κυκλοφόρησε τη μελέτη του Προέδρου της Νικολάου Ι. Μέρτζου, Το Μακεδονικό Παίγνιο Γεωπολιτικής. Η σύντομη αλλά έγκυρη μελέτη εξιστορεί ευσύνοπτα τη διαχρονική εξέλιξη του Ζητήματος και τεκμηριώνει τα σοβαρά γεωπολιτικά συμφέροντα για τα οποία Ξένες Δυνάμεις, εναλλασσόμενες διαχρονικά μεταξύ 1871-2012, το χρησιμοποίησαν και, μέχρι σήμερα, το χρησιμοποιούν.

Δημοσιεύει αδιάσειστα επίσημα στοιχεία, συνήθως άγνωστα, και προβαδίζει διότι καλύπτει πλήρως τη διαδρομή του Ζητήματος μέχρι το έτος 2011.

Διανέμεται δωρεάν χάρις στην ευγενή χορηγία της Κυρίας Θεοδότης Ι. Μανδύλα. Έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Εταιρείας http://www.ems.gr/nees-ekdoseis/035-n-i-mertzos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.