Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Σήμερα.............


Ευτυχώς ακόμα, ο απογοητευμένος κεντροδεξιός, ο σύγχρονος φιλελεύθερος, ο πραγματιστής συντηρητικός,  αυτός που απέχει συνειδητά από τις εκλογές παρωδία, διότι δεν θέλει να νομιμοποιήσει το ανακυκλωμένο φαύλο πολιτικό σύστημα, του νεοπλουτισμού και του νεποτισμού, αλλά και ούτε να προμοτάρει λαϊκίστικες κομματικές επιλογές, συνεχίζει ακόμα να σκέφτεται, να πονάει και να επιζητά με ρεαλιστικό τρόπο, την διέξοδο από την κρίση. Γνωρίζει τις αιτίες αλλά και τα αποτελέσματα της ...κρίσης. Δεν διχάζει, αλλά ενώνει με τον λόγο και τις πράξεις του.
Το μόνο που πρέπει να προσέξει, είναι να μην απογοητευτεί από τις πολιτικές συνθήκες, αλλά συνεχώς να προσπαθεί να βελτιωθεί αλλά και να βελτιώσει το πολιτικό σύστημα.
Να αποδομεί τον λαϊκίστικο λόγο(δεξιό, αριστερό, νεοφιλελεύθερο, νεοδεξιό, αριστερίστικο, ακροδεξιό), με σύγχρονα επιχειρήματα λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαθέσιμες πηγές.
Να μην διστάζει να λέει την γνώμη του, διότι αν δεν το κάνει, τότε η κρίση θα χειροτερέψει και δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.