Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Για ποια Νέα Δημοκρατία μιλάμε;


Κοίταξε να δεις φίλε μου,

η ΝΔ του Τσουκαλαδάκη, του Βερούτη, του Σκυλακάκη, της Μάρκου, της Ξαφά, του Τατσόπουλου,  του Λιαρόπουλου και όλων των νεοαφιχθέντων μπορεί να εκφράζει εσένα και τις ιδεολογικές αρχές σου.

Δημοκρατία έχουμε μπορείς να τους στηρίξεις στις επόμενες εκλογές.

Θα μου επιτρέψεις όμως, ως πολίτης να μην ακολουθήσω τον δρόμο της νεοφιλελεύθερης ΝΔ, που μαζεύει τον κάθε ….μεταλλαγμένο επιβάτη που βρήκε ανοιχτές πόρτες και το παίζει σήμερα……κριτής των πάντων.

Η ιδεολογία μου και οι βασικές μου θέσεις σαφέστατες, το κόμμα που ψήφιζα επίσης σαφέστατο, τα έχω αναφέρει πολλάκις, το ότι δεν με εκφράζει αυτό το κόμμα σήμερα, δεν σημαίνει ότι θα αλλάξω ιδεολογία και θα αλλάζω κόμματα σαν τα πουκάμισα, όπως το κάνουν οι πολιτικοί που μάζεψε ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς.

π.χ,1: ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Αριστερά-ΝΔ
π.χ.2: ΝΔ-Δράση-Τζήμερος-Δράση-ΝΔ
π.χ.3: ΣΥΡΙΖΑ-Ποτάμι-ΝΔ

Καιροσκόπους  και γυρολόγους πολιτικούς ποτέ μου δεν υποστήριζα, μάλιστα τους θεωρώ ως …… 


…επικίνδυνους για τον τόπο και κορυφαία έκφραση λαϊκισμού. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πολιτικούς που ξεκίνησαν από το ένα άκρο για να βρεθούν στην λεγόμενη και υποτιθέμενη κεντροδεξιά της ΝΔ του Μητσοτάκη.

Τι είναι η ΝΔ ιδεολογικά;
Νεοφιλελεύθερη, κεντροδεξιά, ακροδεξιά;

Είναι υπέρ: οικονομικά laissez fair, ατομιστικού ατομικισμού, κοινωνικού δαρβινισμού, κράτος πρόνοιας μόνο για τους αδύνατους, ελάχιστο κράτος με κανόνες αγοράς, αρνητικής ελευθερίας, μεταμοντερνισμού κ.λπ..
Είναι εναντίον: πραγματισμού, πατερναλισμού, φιλελεύθερης δημοκρατίας, ηθικής ευθύνης, οργανικής κοινωνίας, κοινωνικών δικαιωμάτων, θετικής ελευθερίας, διαχρονικότητας κ.λπ..
Δεν είναι ακροδεξιά παρόλο που ο κοινωνικός δαρβινισμός είναι εμφανής στο πολιτικό της διάλογο.
Ούτε και καθαρά νεοφιλελεύθερη, παρόλο που θα ήθελε να είναι, αλλά δεν μπορεί λόγω αδυναμίας εύρεσης δεξαμενής ψηφοφόρων.
Φυσικά και δεν είναι κεντροδεξιά, διότι έχει απεμπολήσει εδώ και καιρό βασικά χαρακτηριστικά της κεντροδεξιάς όπως είναι ο πραγματισμός, κοινωνική διάσταση, ρεαλιστική εξωτερική πολιτική, σύγχρονη «πρακτική» δημόσια διοίκηση, κ.λπ.

Αν σε εκφράζει αυτή, μπορείς να την ψηφίσεις.

Τι πολιτική πρέπει να παράξει η ΝΔ  που θέλω;

Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η σαφής ιδεολογική διατύπωση πολιτικής, η οποία αφενός να στοχεύει σε βιώσιμη αναπτυξιακή πολιτική και αφετέρου ο λόγος της να μην είναι μανιχαϊστικός αλλά ενωτικός.
Το δεύτερο, που πρέπει να γίνει, είναι να αρχίσει να ανα(παράγει) θέσεις με τους κανόνες, το λεξιλόγιο, τους κώδικες, τους μύθους και τις δικές της αξίες.
Τρίτο, απεγκλωβισμός από τον ορθολογισμό της ψυχρής τεχνοκρατίας, ο οποίος αγνοεί την υγιή αγορά, την πραγματική οικονομία και τη δοκιμαζόμενη κοινωνία.
Τέλος, σαφή επιστροφή στον σύγχρονο φιλελευθερισμό και συντηρητικό πραγματισμό και όχι σε ακροκεντρώες και νεοφιλελεύθερες θέσεις.

Δηλαδή τι είναι πιο καλό για την ΝΔ:
να μαζέψει τους ρευστούς ψηφοφόρους των ακροκεντρώων κομμάτων ή το συμπαγές 1 εκ σώμα κεντροδεξιών που απέχουν επειδή δεν βρίσκουν ανάλογη σύγχρονη πολιτική έκφραση;

Η σημερινή ΝΔ και η ηγεσία της,  θέλει τους πρώτους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.