Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Μύθοι της Αρχαίας Μακεδονίας

Συγγραφέας : Δήμητρα Μήττα
Έτος έκδοσης : 2006
Εκδότης:University Studio Press
ISBN : 960-12-1528-X
Τιμή : 20,00 €

Η Δήμητρα Μήττα υπογράφει το βιβλίο Μύθοι της Αρχαίας Μακεδονίας που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις University Studio Press με εισαγωγή από τον Κώστα Σουέρεφ.

Το έργο φανερώνει τις πολύμορφες σχέσεις ανάμεσα στους Ελληνες του Βορρά, του Κέντρου και του Νότου, ενώ φέρνει στην επιφάνεια τις εσωτερικές δυναμικές που ανέπτυσσαν οι πόλεις των αποικιστών και οι πόλεις του μακεδονικού βασιλείου.

Η μελέτη της Δήμητρας Μήττα, Μύθοι της Αρχαίας Μακε­δονίας, εξετάζει και αναλύει προβληματισμούς για τους μύ­θους της αρχαίας Μακεδονίας, επισημαίνει μεθοδικά συγκεκριμένους μύθους εντός των ιστορικών και πολιτιστι­κών συμφραζομένων στους οποίους αυτοί αναπτύχθηκαν, φανερώνει πρωτίστως τις πολύμορφες σχέσεις ανάμε­σα στους Έλληνες του βορρά, του κέντρου και του νότου, ή ανάμεσα σε Έλληνες και μη, φέρνει στην επιφάνεια τις εσωτερικές δυναμικές που ανέπτυσσαν οι πόλεις των αποικιστών και οι πόλεις του μακεδόνικου βασιλείου.

Κατά την γνώμη το βιβλίο αυτό πρέπει να μεταφραστεί στα αγγλικά και να διαφημιστεί παντού ώστε ο κόσμος να μάθει τις αληθινές παραδόσεις των αρχαίων Βορείων Ελλήνων.

Στον komvos.edu.gr μπορεί κάποιος να διαβάσει on line ένα ενδιαφέρον άρθρο από την Δήμητρα Μήττα όπου περιγράφει τα νεκρικά προσωπεία που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα.

Σε ευχαριστούμε Δήμητρα..!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.