Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Πομάκοι και Ρομά εξέθεσαν τους «Τούρκους» προβοκάτορες

Από το orfni.blogspot.com όπου έχει ρεπορτάζ από τα τεκταινόμενα που έγιναν στην περιβοήτη συζήτηση για την τουρκική και τη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα από Ευρωπαίους (made in USA ) Δούρειους ίππους στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Καταλυτική ήταν η παρουσία των Πομάκων και των Ρομά της Ελλάδας στην προβοκατόρικη εκδήλωση που διοργάνωσαν στις Βρυξέλες για να προβάλλουν την "καταπίεση" των "μειονοτήτων" στην Ελλάδα, τα γνωστά... «μπουμπούκια» (Βοσκόπουλος-Φιλίποφ, Δημητράς και λοιποί... φιλέλληνες) που ονειρεύονται να δούνε την Ελλάδα κάτι σαν...νέο Κοσσυφοπέδιο (η ανωμαλία σε μερικούς είναι δευτέρα φύσις...).

(Ανα)μεσα στις ονειρώξεις τους, μηρύκασαν κάτι παπαριές ότι εμείς χρησιμοποιούμε....τρομοκρατικές μεθόδους σε βάρος των "τουρκόφωνων" που με το ζόρι θέλουν να τους «βαφτίσουν» Τούρκους προφανώς για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια της ΜΙΤ (της μυστικής υπηρεσίας της Αγκυρας) επειδή η Αθήνα το παίζει...χανουμάκι και απλά "τσιφτετελίζεται"....

Απο ό,τι μαθαίνουμε φαίνεται οτι την κατάσταση - επι...σκηνής - "έσωσαν" με τις παρεμβάσεις τους δύο γυναίκες Ρόμα και άλλοι 2 Πομάκοι (ιθαγενές θρακικό φύλο, με ξανθά μαλλιά και καταγάλανα μάτια, εργατικοί και τίμιοι άνθρωποι..... που απλά κάποια στιγμή βαρέθηκαν τους διωγμούς και εξισλαμίσθηκαν...επι οθωμανικής κατοχής...).

Την αλήθεια την είπε η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η οποία μιλώντας.... τούρκικα, τους είπε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ εξαιτίας ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ τρομοκρατίας και ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ σε ελληνικό έδαφος!
Οπως και οτι δεν μπορεί να διδαχθεί την μητρική της γλώσσα, τα Πομακικά, εξαιτίας και πάλι της τουρκικής τρομοκρατίας σε...ελληνικό έδαφος!
Και η δεύτερη κοπελιά τους βροντοφώναξε οτι η τουρκική τρομοκρατία σε ελληνικό έδαφος τους απαγορεύει να μάθουν τα ελληνικά ώστε να μην εχουν καμμιά δυνατότητα η ευκαιρία στη ζωή τους.

Η Τουρκική τρομοκρατία σε ελληνικό έδαφος θέλει αμόρφωτους, αγράμματους...σε πλήρη απομόνωση όσους έτυχε να γεννηθούν "μουσουλμάνοι" στην Ελλάδα για να νιώθουν...μίσος κατά των...ελλήνων που δήθεν δεν τους...θέλουν!!!
Η Τουρκική τρομοκρατία σε ελληνικό έδαφος θέλει τα "μουσουλμανικά γκέτο" για να μπορεί η ΜΙΤ να δουλευει την...τουρκοποίηση τους, μην τυχόν και νιώσουν έλληνες πολίτες!! Είναι τέτοια η καταπίεση και η τρομοκρατία της Τουρκικής ΜΙΤ σε ελληνικό έδαφος, απέναντι στους μουσουλμάνους, που θα την ζήλευε και ο...Γκέμπελς.
Και θέλουν αμόρφωτους και καταπιεσμένους τους "μουσουλμάνους" γιατί ΜΟΝΟ έτσι μπορούν να τους έχουν "σαν κοπάδι", σαν...γαλοπούλες....και να τους προετοιμάζουν για σφαγή (όταν ...ονειρεύονται...το Κόσσοβο - γιατί βέβαια κανείς αφελής δεν μπορεί να υπάρχει και να πιστεύει οτι θα ζήσει έστω και ενας, εαν θελήσουν να κάνουν την Θράκη...Κόσσοβο)!

Η δευτερη κοπελιά (Πομάκα) στη συνέχεια μιλώντας στα ελληνικά μίλησε αναλυτικά για την Τουρκική τρομοκρατία στην Θράκη. Που έφτασαν για παράδειγμα να απειλούν την ζωή του αντρα της επειδή δεν έκανε...περιτομή!
O άλλος Πομάκος, ο Κεμάλ Εμινόγλου, μιλώντας επίσης ελληνικά, τους βροντοφώναξε ότι είναι Έλληνας πολίτης, μουσουλμάνος και Πομάκος και απαίτησε από τους τουρκόφωνους να τους αφήσουν ήσυχους!

Στην άθλια αυτή "εκδήλωση" μίλησαν ο Βάσκος Ευρωβουλευτής Mikel IRUJO AMEZAGA, η Φλαμανδή (επιθυμούν την απόσχιση από το Βέλγιο) Nelly MAES του μικρού φλαμανδικού κόμματος Spirit, ο Γερμανός Hansen, ο «σκοπιανός» ΚΑΖΙΑΣ Πέτρος που μίλαγε... ιταλικά (!) και ο «μειονοτικός» Halit HABIOGLU.

Ο Βάσκος αναφέρθηκε γενικά σε θέματα πλουραλισμού, διαφορετικότητας και αναγνώρισης μειονοτήτων. Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ πρέσβης επί τιμή Γεωργίου ο οποίος ζήτησε ελληνική διερμηνεία από τους διοργανωτές. Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό λόγω του ότι τα αγγλικά, ως διεθνής γλώσσα, θεωρήθηκαν αρκετά! Οι ομιλητές στις σύντομες τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν σε μειονοτικά θέματα ενώ μίλησαν και για τη Συνθήκη της Λωζάνης την οποία κατέγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους αφού εκεί υπάρχει αναφορά μόνο σε "μουσουλμανική" μικρή μειονότητα και μάλιστα σε απόλυτη συνάφεια με τον αριθμό της ελληνικής μειονότητας στην Ανατολική Θράκη και την Κωνσταντινούπολη (σήμερα δηλαδή δεν θα έπρεπε, με βαση την συνθήκη ύπαρξης των τουρκόφωνων μουσουλμάνων στην ελληνική θράκη να υπάρχουν περισσότεροι απο 2-3.000 συνολικά - οι υπόλοιποι θα έπρεπε να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, για όπου αλλού θέλουν ή νιώθουν καλλύτερα ή πατρίδα τους).

Και οχι τα...δικαστήρια μας να "αναγνωρίζουν" ... "τουρκικές ενώσεις" και άλλα τέτοια παραμύθια - τόσο ανιστόρητοι δεν μπορούν να υπάρχουν ασκώντας διοίκηση στην ελλάδα....

Ο Πέτρος ΚΑΖΙΑΣ σε ερώτηση που του υποβλήθηκε σχετικά με το «τι εκπροσωπεί», απάντησε ότι εκπροσωπεί το (φιλοσκοπιανό) «Ουράνιο Τόξο», για το οποίο ανέφερε πως έχει 1.000 μέλη και ότι πήρε στις εκλογές 7.000 ψήφους(!!) ενώ ισχυρίστηκε ότι οι ομιλούντες τη «μακεδονική γλώσσα» ανέρχονται σε 120.000 άτομα (της διασποράς). Μίλησε για την «κουλτούρα» και δήλωσε Έλλην πολίτης της «μακεδονικής μειονότητας» αλλά ιταλολατινικής γλωσσικής έκφρασης (πως λέμε παρ τ’ αυγό και κούρευτο...)!


Από τους ομιλητές, ο Halit HABI OGLU ήταν ιδιαίτερα δηκτικός και αναμάσησε τα γνωστά επιχειρήματα της τουρκικής προπαγάνδας. Μετά μίλησε η Kinga GAL για θέματα ελευθεριών και δικαιοσύνης. Ο Τούρκος Halim CAVUSOGLU ήταν ιδιαίτερα εριστικός και αναφέρθηκε κυρίως στο άρθρο 19 του ελληνικού αστικού κώδικα χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «Banana Republic of Africa»! Εχει δίκηο....χανουμάκια της ΜΙΤ είμαστε.....
Εντύπωση προκάλεσε το ότι η αίθουσα είχε μόνον Έλληνες δημοσιογράφους παρόντες (ο ελληνικός Τύπος αφυπνίστηκε προσφάτως με χαρακτηριστική καθυστέρηση, ως συνήθως...), αλλά και εκπροσώπους των Πομάκων και των Ρομά, η παρουσία των οποίων προκάλεσε πολύ θετικές εντυπώσεις.
Στην εκδήλωση, αίσθηση προκάλεσαν και οι παρεμβάσεις που έκαναν, ο ανταποκριτής του περιοδικού ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ Κ. Καραΐσκος, ο δημοσιογράφος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και ανταποκριτής στις Βρυξέλλες, Καλλέργης, καθώς επίσης και η δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΧΡΟΝΟΣ» της Θράκης, Μαρτίδου.Μετά το τέλος των τοποθετήσεων πήραν το λόγο οι ευρωβουλευτές Γεωργίου (ΛΑΟΣ) και Ματσάκης (ΔΗΚΟ Κύπρου) που ρώτησαν τι γίνεται με τους Κούρδους και την κατεχόμενη Κύπρο. Απάντηση, όπως αναμενόταν ΔΕΝ δόθηκε.
Σαν γενικό συμπέρασμα, ο ανταποκριτής μας επεσήμανε την ΑΠΟΤΥΧΙΑ της τουρκικής πλευράς "να περάσει" τις γνωστές της θέσεις (αλλά και μόνο οτι έγινε η ...εκδήλωση...επιτυχία είναι). Αυτό οφείλεται κυρίως στην κινητοποίηση των τοπικών φορέων της Κομοτηνής, των Πομάκων και των Ρομά. Επίσης, αξίζει να επισημανθεί ότι με την εξαίρεση των Ευρωβουλευτών Γεωργίου και Ματσάκη κανείς άλλος Έλληνας Ευρωβουλευτής δεν παρέστη (είχαν πολλές...γαρίδες να φάνε στις διάφορες παραλίες και δεν προλάβαιναν....).
Κρίμα μόνο γιατί έπρεπε να υπήρχαν και οι κατάλληλες απαντήσεις και στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του Σκοπιανού Καζία για 1000 μέλη ενώ είναι γνωστό ότι το EFA καθρά μιλάει για .......250 μέλη ΜΟΝΟ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.