Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Είπατε Κε Καθηγητά της Παντείου.......ή μάλλον τι δεν ΕΙΠΑΤΕ

Σίγουρα έχετε διαβάσει τα κατορθώματα του γνωστού πια Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ.Αλέξη Ηρακλείδη στα blog που ασχολούνται με την Μακεδονία μας.

Σχετικοί τίτλοι...

Πολλές φορές με ρωτάνε ΦΙΛΟΙ και ΦΙΛΕΣ πως μπορείς........ ρε akrita να παραμένεις ήρεμος όταν διαβάζεις τους Σκοπιανούς στα διάφορα ξένα φόρουμ και προσπαθείς ΠΑΝΤΑ με επιχειρήματα να αντιπαρατεθείς τις ανιστόρητες και άκρως αλυτρωτικές απόψεις και αξιώσεις ?

Τους απαντώ ότι είναι δύσκολο αλλά γνωρίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον όπου ο Σλαβομακεδονισμός είναι το κυρίαρχο στοιχείο τους.

Τι γίνεται όμως όταν υπάρχουν Έλληνες όπου εν μέρη ή ολοκληρωτικά ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ τα εθνικιστικά επιχειρήματα τους ?
τότε βγαίνω εκτός εαυτού, ειδικά όταν αυτοί οι κύριου μάλιστα ήσαν ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ στο υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.
Όταν έχεις τέτοια άτομα στο επιτελείο σου πως ζητάς μετά να κάνεις εξωτερική πολιτική ?
Το ζήτημα είναι ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο Καθηγητής ? Τι Ξέχασε να μας πει ?

Είπατε Κε Καθηγητά......
"Οι αριθμοί στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλοι (μιλάμε για 30.000-40.000), αλλά οι άνθρωποι αυτοί ζουν στη χώρα μας και είναι υπαρκτοί. Ορισμένοι έχουν "μακεδονική" εθνική συνείδηση, ενώ κάποιες άλλες χιλιάδες έχουν ενταχθεί πλήρως στον ελληνικό εθνικό κορμό........ Εδώ δεν πρόκειται για μειονότητα, γιατί η μειονότητα προϋποθέτει μεγάλους αριθμούς"

Ποια Μακεδονική μειονότητα ή κοινότητα ή όπως θέλεις πέστην ?
Είμαι Μακεδόνας κε Καθηγητά και ευτυχώς που δεν είμαι μαθητής σας ώστε να ακούω ΑΠΟ ΕΣΑΣ αυτά που λένε οι εθνικιστές Σλαβομακεδονιστές τύπου Ουράνιου Τόξου αλλά και οι των...FYROM μεριά.!!
Οι Μακεδόνες στην Ελλάδα δεν είναι μειονότητα εκτός βέβαια εάν υιοθετείται την Σκοπιανλη ορολογία και δεν μας το "λέτε"
Ποιοί είναι αυτοί οι ΕΚΔΙΩΧΘΕΝΤΕΣ ?
μήπως είναι οι φυγόδικοι δοσίλογοι συνεργάτες των Βουλγάρων κατακτητών και φυγάδες αυτονομιστές κα Καθηγητά ?
Την απόσπαση της Μακεδονίας ΜΑΣ.
δεν τα λέω εγώ Κε Καθηγητά αλλά η επιτροπή του ΟΗΕ...την ξεχάσατε ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ?


Είπατε κε Καθηγητά .......
"η Ελλάδα θα πρέπει να πάψει τον στρουθοκαμιλισμό και να αρνείται την ύπαρξη Σλαβομακεδόνων γιατί υπάρχουν 30 με 40 χιλιάδες απ'αυτούς(!!) στο βόρειο τμήμα της χώρας".........εάν το θέμα φτάσει στο Ευρωπαικό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου "η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πληρώσει!"

Αρνήθηκε η Ελλάδα να αναγνωρίσει ΣΛΑΒΟμακεδόνες ?
Τέθηκε ποτέ αυτό και δεν το ξέρουμε ?

Είπατε κε Καθηγητά......
«Και εκεί πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί και να δείξουμε περίσσευμα καλής θέλησης. Το αίτημα της μιας ονομασίας για κάθε χρήση είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Εάν δεχτούν κάτι σαν "Νέα Μακεδονία", θα μπορεί αυτό να χρησιμοποιηθεί στους διεθνείς οργανισμούς και το συνταγματικό όνομα να χρησιμοποιείται στις διμερείς σχέσεις».

Δε γνωρίζεται κΕ Καθηγητά ότι η αλυτρωτική πολιτική που η FYROM ακολούθησε και συνεχίζει να ακο­λουθεί έναντι της Ελλάδας κατά παράβαση μάλιστα της Ενδιάμεσης Συμφω­νίας, η οποία υπεγράφη το 1995 και ρητά καλούσε τα δύο εμπλεκόμενα μέρη να σταματήσουν τις οποιεσδήποτε μεταξύ τους αλυτρωτικές εκδηλώσεις συνεχίζεται ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ με ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ ?
Εάν δεν αλλάξει η Συνταγματική τους ονομασία δεν θα αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ

Τελειώνοντας μιας θα ήθελα να βάλω σαν απάντηση στα περί ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ της FYROM το παρακάτω απόσπασμα που προέρχεται από το βιβλίο «Μακεδονικές ταυτότητες στον χρόνο» και είναι από τον Επίκουρο Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου Νίκου Ζαίκου όπου αναφέρει...


Στις διεθνείς σχέσεις, κάθε κράτος είναι ελεύθερο να επιλέγει το όνομα που επιθυμεί. Η ενάσκηση του δικαιώματος του κράτους να επιλέγει το όνομα του,όπως και κάθε δικαιώματος εν γένει, δεν πρέπει όμως να παρεμποδίζει την ενάσκηση των δικαιωμάτων των άλλων κρατών ή να γίνεται με σκοπό διαφο­ρετικό από εκείνο για τον οποίο κατοχυρώθηκε το δικαίωμα και να προκαλεί βλάβη σε άλλο κράτος. Η απαγόρευση της καταχρηστικής άσκησης δικαιώ­ματος είναι μια γενική αρχή του δικαίου, που απαντάται επανειλημμένα στη διεθνή δικαιοδοτική πρακτική και είναι ανώτερη ιεραρχικά από τους κανόνες που διέπουν την ενάσκηση των εξατομικευμένων δικαιωμάτων των υποκειμέ­νων του διεθνούς δικαίου.

.........δείχνουν ότι ο ισχυρισμός της Ελλάδας πως η επιλογή του ονόματος ενός κράτους μπορεί να στοιχειοθετήσει μια μορφή επίθεσης δεν είναι αβάσιμος. Κατά συνέπεια, έχει αναγνωριστεί η θεωρητική πιθανότητα η επιλογή του ονόματος από ένα κράτος να θεωρηθεί ως εχθρική προπαγάνδα εναντίον ενός γειτονικού κράτους, εφόσον κρίνεται ότι το όνομα αυτό υποκρύ­πτει εδαφικές διεκδικήσεις.


Τις πηγές όπου ο Καθηγητής Ζάικος τεκμηριώνει τα παραπάνω μπορεί ο καθένας να τις διαβάσει στο βιβλίο.
UPDATE:
O Kος Ηρακλείδης δεν τα είπε σε Σκοπιανά ΜΜΕ αλλά αυτά έκαναν αναπαραγωγή από την πηγή της είδησης όπου ήταν η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 20-7-2008

5 σχόλια:

  1. EYGE AKRITA!

    KAI PALY EYGE!

    EISAI PRAGMATIKA TO PIO FWTEINO PARADEIGMA GIA OLLOYS MAS!

    EYGE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα παντός καιρού και επί παντός επιστητού χρήσιμα υποκείμενα ξανακτύπησαν!!!Για την ελληνική μειονότητα στα Σκόπια τουμπεκί ψιλοκομμένο.Ρε ουστ να μου χαθείτε!!!Πόσα παίρνετε από τις πρεσβείες;Συγχαρητήρια ,Ακρίτα,για της απαντήσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ξέρετε όταν βλέπουμε πρώην "εμπειρογνώμονες" του υπουργείου Εξωτερικών να μην λαμβάνουν υπόψη όλα αυτά τα περίεργα και παράλογα γεγονότα και τις επανειλημμένες σλαβικές μεταμορφώσεις που κατέληξαν και συσπειρώθηκαν εν τέλει γύρω από την ιδέα του Σλαβομακεδονισμού τότε τι μπορείς να ζητήσεις από την Ελληνική Εξωτερική πολιτική ?

    Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων βλέπει με μεγάλη λύπη και ανησυχία ότι η ιστορία αυτή έχει φτάσει σ' ένα σοβαρό αλλά και παράλογο και απαράδεκτο σταθμό, όπου η μικρή ορεινή χώρα βόρεια των συνόρων της Ελλάδας που αποκαλεί τον εαυτό της «Δημοκρατία της Μακεδονίας», απαιτεί — με τη δύναμη που απέκτησε παραποιώντας την ελληνική μακεδόνικη ιστορία και σφετεριζόμενη ένα ξένο όνομα — όχι μόνο να αγνωρίζεται ως Μακεδονία, αλλά να προβάλλεται ως η μόνη Μακεδονία. Και οι σλάβοι κάτοικοι της να απαιτούν — με τη δύναμη που τους παραχώρησε ένας κομμουνιστής δικτάτορας — όχι μόνο να λέγονται «Μακεδόνες», αλλά να απαιτούν να είναι οι μόνοι Μακεδόνες.

    Αυτή την απαράδεκτη κατάσταση κατόρθωσε να επιτύχει η ανεπίσημη αναγνώριση της επαρχίας του Βαρδάρη με ένα όνομα που ανήκει στους κατοίκους της γειτονικής χώρας, οι οποίοι το χρησιμοποιούν για τρεις χιλιάδες χρόνια. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικοί Έλληνες καθηγητές (τους οποίους τους ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ) που σήμερα αρνούνται την ιστορία της Μακεδονίας, ενώ οι πολιτικοί ηγέτες των Σκοπίων την οικειοποιούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Se ligo oi tourkoi tha miloun gia genoktonia apo tous Ellhnes...
    Eleo epitelous
    Oraios kathigitis, didaskei kai se panepistimio, ntropi toy


    Vera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο συγκεκριμενος ειναι καθηγητης μου δυστυχως...φανταστειτε αυτος διδασκει αλλοι χειροτεροι μας διοικουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.