Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Φιλοσκοπιανός υποστηρίζει ότι είναι έτοιμο το τελικό σχέδιο των ΗΠΑ για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.

Ο γνωστός Ισραηλίτης Shmuel (Sam) Vaknin και παλιός οικονομικός σύμβουλος σε διάφορες κυβερνήσεις της FYROM σε άρθρο του που έχει δημοσιευτεί στα losangeleschronicle και analyst-network.com υποστηρίζει ότι έχει βρεθεί τελικά η φόρμουλα επίλυσης του προβλήματος της ονοματοδοσίας της γειτονικής δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει ο φιλοσκοπιανός αρθογράφος στις 23 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Condoleeza Rice, το τελικό σχέδιο για την επίλυση της διαφοράς μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων για την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. στους υπουργούς εξωετρικών Ελλάδος και FYROM. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2008, το σχέδιο θα υποβληθεί στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ πιθανώς για να περάσει ως ψήφισμα.

Το σχέδιο δημιουργήθηκε -όπως υποστηρίζει ο Vaknin- σε μια σειρά επαφών μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών αξιωματούχων (χωρίς συμμετοχή Σκοπιανών) και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2008, σε μια μυστική σύσκεψη, που έγινε στην Ουάσιγκτον, παρουσία της Κοντολίζα Ράις και της ομολόγου της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς και μελών του πανίσχυρου -αυτή την εποχή- ελληνικού λόμπι. Οι Έλληνες και με την βοήθεια μερικών εκ των ισχυροτέρων Αμερικανών γερουσιαστών(Menendez) πέτυχαν να πείσουν τους Αμερικάνους, ότι η FYROM, είναι το αδιάλλακτο μέρος, το οποίο βάζει το ένα πρόβλημα μετά το άλλο (Εκκλησία, μειονότητα, πρόσφυγες) για να αποφύγει την διευθέτηση του ζητήματος.

Το σχέδιο αποτελείται από 5 σημεία :
  1. Η FYROM θα αλλάξει το συνταγματικό όνομά της, σε "Republic of Northern Macedonia" (αν και δεν είναι σίγουρο το όνομα). Είναι γνωστή η θέση της παρούσας ηγεσίας των Σκοπίων είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούν τέτοια λύση.
  2. Στην FYROM θα δοθεί μια μεταβατική περίοδος 10 ετών (σύμφωνα με μερικές πηγές) χρόνος που απαιτείται για να τροποποιήσει το σύνταγμά της και να αλλάξει όλες τις επίσημες διμερείς συμβάσεις με διεθνείς οργανισμούς και κράτη.
  3. Η FYROM θα λάβει πρόσκληση να ενταχθεί άμεσα στο ΝΑΤΟ με τη νέα ονομασία.
  4. Ο επιθετικός προσδιορισμός "Μακεδονικός-η,-ο" θα επιτρέπεται να χρησιμοποιείται και από τις δύο χώρες και για εμπορικές και για μη εμπορικές χρήσεις.
  5. Οι δύο χώρες θα αποκηρύξουν κάθε εδαφική ή άλλη διεκδίκηση, που αφορά εντός της επικρατείας της άλλης χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αρθρογράφος αναφέρει ότι τα Νέα (25-8-2008) και Ελεύθερος Τύπος (21-8-2008) ανέφεραν ότι δημοσίευσαν παρόμοιες ειδήσεις. ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΨΑΧΝΩ!!!!

Τώρα τι είναι αλήθεια....ο καιρός θα δείξει. Πάντως οι Σκοπιανοί δεν τους βλέπω να αποδέχονται εύκολα τέτοιο σχέδιο.

Επίσης κάτι σημαντικό για τον Sam Vankin. Σε προηγούμενο άρθρο του είχε χαρακτηρίσει ότι η "μακεδονική γενοκτονία" έχει ομοιότητες με την εβραική.!!!! Σχετικό άρθρο στο Who is Shmuel (Sam) Vaknin and dare to claim ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.