Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Προκλητικό ψήφισμα από την Σκοπιανή Βουλή.

Πιστή στην γραμμή του Σλαβομακεδονισμού ΟΛΑ και επαναλαμβάνω ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα (το ακροδεξιό VMRO-DPMNE , το αλβανικό DUI και το σοσιαλδημοκρατικό SDSM) της Βουλής του Σλαβο-Αλβανικού κράτους εξέδωσε προκλητικό ψήφισμα με το οποίο η σκοπιανή κυβέρνηση καλείται να παράσχει υποστήριξη σε διεκδικήσεις περιουσιών στην Ελλάδα, από "πολιτικούς πρόσφυγες" του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και του εμφυλίου στην χώρα μας.

Το ψήφισμα προβλέπει, ότι η κυβέρνηση της FYROM πρέπει να παράσχει νομική υποστήριξη στους αποκαλούμενους "Αιγαιάτες- Μακεδόνες" για "την επιστροφή των απαλλοτριωμένων περιουσιών τους στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα", καθώς και "να ενημερώνει, κάθε έξι μήνες, τη Βουλή για την εξέλιξη της κατάστασης". Το προσχέδιο του ψηφίσματος είχαν υποβάλει στη Βουλή, το Δεκέμβριο του 2007, 11 βουλευτές, κυρίως από το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ποιοι είναι όμως αυτοί «πολιτικοί πρόσφυγες»? Για να ξαναθυμηθούμε..

Πολλοί από αυτούς κατά την περίοδο 1941-1944 εξεδήλωσαν φιλοβουλγαρικά αισθήματα και συνεργάσθηκαν με τους Βουλγάρους συνεργάτες των Ναζί και με την Βουλγαρική αστυνομία Οχράνα, η οποία έδρασε στην Μακεδονία και την Θράκη ως συμμαχική δύναμη των Γερμανών. Όταν είδαν ότι το 1944 η Γερμανία και η Βουλγαρία ανήκαν πλέον στο στρατόπεδο των ηττημένων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, οι άνθρωποι αυτοί, γεννημένοι κυρίως στην Δυτική Μακεδονία, για να αποφύγουν την δίκη και την καταδίκη ως δοσίλογοι, άλλαξαν πολιτική και εθνική συνείδηση εν μιά νυκτί με τον πιο γνωστό από όλους τον Γκότσε(Δημάκης) . Κυριολεκτικά μέσα σε μία νύχτα οι συνεργάτες των Βουλγάρων φασιστών μεταμορφώθηκαν σε αριστερούς Σλαβομακεδόνες και εντάχθηκαν στην προπαγάνδα και στους σχεδιασμούς του Τίτο. Το 1946-49 αγωνίσθηκαν για την απόσχιση της Μακεδονίας και της Θράκης από την Ελλάδα ενδύοντας αυτή την επιδίωξη με τον μανδύα του κομμουνιστικού διεθνισμού και της ταξικής πάλης.

Για δεύτερη φορά ηττημένοι και φοβούμενοι την δίκη και πιθανή καταδίκη τους βρέθηκαν στα Σκόπια και αποτέλεσαν ένα από τα θεμέλια της ψευδομακεδονικής προπαγάνδας. Αρκετοί από αυτούς μετανάστευσαν στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία και μετέφεραν εκεί τον φανατισμό τους κατά της Ελλάδος.

Περισσότερα ιστορικά στοιχεία στις αναρτήσεις με ετικέτα Σλαβομακεδόνες πρόσφυγες(Begaltsi).

Επίσης εδώ και 15 χρόνια οι Σκοπιανοί δίνουν συντάξεις στους αυτονομιστές της δεκαετίας του 40. Σύμφωνα με τον άρθρο 196 του Νόμου 80/1993 ο οποίος αφορά την συνταξιοδοτική και αναπηρική ασφάλιση οι Σλάβοι αυτονομιστές και "συμμετέχοντες στο Εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα στη Μακεδονία του Αιγαίου" ΄ όπως και τα μέλη των οικογενειών τους.

Έτσι τα Σκόπια πια επίσημα εγείρουν ΚΑΙ θέμα "περιουσιών".
Μήπως η Ελλάδα πρέπει να εγείρει ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων από τους Σκοπιανούς αυτονομιστές ?
Αντιδράστε κύριοι κυβερνώντες. Η πολιτική των ΒΕΤΟ μας τελείωσε.

2 σχόλια:

  1. akrita, me tous Ellines katoikous tou Monastiriou ti egine?

    ekdioxthikan ap' tin FYROM? oi periousies tous ti apeginan?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίταξε το θέμα των Βορειομακεδόνων είναι ένα ζήτημα που δυστυχώς ακολούθησε την πολιτική της ονομασίας του κρατιδίου από πλευράς Ελληνικών κυβερνήσεων.

    Δηλαδή ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.

    Πόσοι είναι ? κανείς δεν ξέρει.

    Όσο αφορά τις περιουσίες τους και εκεί υπάρχει σκοτάδι. Υπήρξε τελικά δήμευση από τον Τίτο και έαν ναι βάση ποιανού νόμου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.