Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Νέα Διαβεβαίωση Ομπάμα για τη στήριξη του στο θέμα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ.

Γράφει ο/η Greek American News Agency
14.09.08

Δυναμική Παρέμβαση της Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής
κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψηφίου προέδρου της Αμερικής
Μπαράκ Ομπάμα Ο υποψήφιος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνομιλεί με την πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής κα Νίνα Γκατζούλη

Δυναμική παρέμβαση κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψηφίου προέδρου της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα στο Dover του New Hampshire έκανε η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής κ. Νίνα Γκατζούλη.
Ο Αμερικανός Γερουσιαστής ανταποκρινόμενος στην παρέμβασή της της είπε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζετε τις θέσεις μου και σας υποστηρίζω». Της ζήτησε μάλιστα να του παραδώσει γραπτώς το περιεχόμενο της ομιλίας της. Η κα Γκατζούλη τον ευχαρίστησε για την υποστήριξή του και του παρέδωσε το βιβλίο του Δρ. Γεωργίου Παπαβύζα, Claiming Macedonia και νόμισμα της Παμμακεδονικής που απεικονίζει τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Ήλιο της Βεργίνας.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της κας Γκατζούλη.

δειτε το σχετικό βίντεο

Γερουσιαστά Obama,

καλωσήρθατε στο New Hampshire και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου Dover.

Είμαι η Νίνα Γκατζούλη,

Υπάτη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και ήρθα σ' αυτή την όμορφη χώρα πριν απόπολλά χρόνια από τη Μακεδονία, το βόρειο διαμέρισμα της Ελλάδας όπου γεννήθηκα και που είναι και ηγενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εκ μέρους των μελών της οργάνωσής μας, πολλοί εκ των οποίωνκατοικούν στην όμορφη πολιτεία του New Hampshire, επιθυμώ να σας παρουσιάσω τα συμβολικά αυτάδώρα σε ένδειξη εκτίμησης για την υποστήριξή σας στο ψήφισμα της Γερουσίας SR-300 το οποίο καλείτην π.Γ.Δ.Μ., ένα κράτος βόρεια της Ελλάδας -το οποίο επιθυμεί να φέρει το όνομα «Μακεδονία»-, να σταματήσει την προπαγάνδα του ενάντια της Ελλάδας και να διαπραγματευθεί επιμελώς ένα κοινώς αποδεκτό όνομα το οποίο θα συμβάλει στη σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων.

Με την υπογραφή αυτού του ψηφίσματος, ελπίζουμε ότι οι Η.Π.Α. θα στείλουν ένα σαφές μήνυμα στηνπ.Γ.Δ.Μ. ότι η προσπάθειά τους να ξαναγράψουν την ιστορία και να υφαρπάξουν την πολιτιστικήκληρονομιάενός περήφανου λαού δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά.

Η διακυβέρνηση του Bush αναγνωρίζοντας το κρατίδιο αυτό με το όνομα «Μακεδονία», καθόσον ηονομασία του τελούσε υπό διαπραγμάτευση μέσω των Ηνωμένων Εθνών ενεθάρρυνε την π.Γ.Δ.Μ. να υιοθετήσει ακόμη πιο σκληρή και αδιάλλακτη στάση στις εν λόγω διαπραγματεύσεις.
Αρνούνται νασυζητήσουν οποιοδήποτε άλλο όνομα από το «Δημοκρατία της Μακεδονίας», παρά το γεγονός ότισύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, συμφώνησαν πως ένα νέο όνομα πρέπει να βρεθεί γιατη χώρα τους.
Η διακυβέρνηση του Bush αναγνωρίζοντας αυτό το κρατίδιο ως «Μακεδονία» συνετέλεσε στη απαράδεκτη αναθεώρηση της ιστορίας ανά τους αιώνες.
Σας ευχαριστώ,


Nina Gatzoulis
Supreme President of the Pan-Macedonian Association USA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.