Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Τα Σκόπια αναγνώρισαν το Κόσοβο και η Σερβία.....

ανακαλεί την αναγνώριση της. Σίγουρα ραγδαίες εξελίξεις, αναμενόμενες μιας και τα Σκόπια είναι ένα από τα προκτεράτα των Αμερικανών.
Την είδηση μας την μετέφερε ο φίλος μας Vasilje και την μεταδίδουν τα Σκοπιανά κανάλια που έχουν σαν πηγές και το Βελιγράδι. Υπενθυμίζω ότι η Σερβία ήδη ανακάλεσε τον πρεσβευτή του Μαυροβουνίου μετά την αναγνώριση του Κοσόβου.
UPDATE (10 Οκτ_12:10)
Η Σερβία απέλασε τον Σκοπιανό πρεσβευτή και ανακαλεί τον δικό της, όπως έγινε και με το Μαυροβούνιο. Έτσι έπρεπε να κάνουμε και εμείς όταν κάποιες χώρες αναγνώριζαν το υβριδικό μόρφωμα ως Μακεδονία.

3 σχόλια:

  1. Στο «έτσι έπρεπε να κάνουμε κι εμείς» αναγνωρίζω και την δική μου απογοήτευση για τη μαλθακότητα που επιδεικνύουμε ως χώρα…

    Όμως σκέφτομαι, τους σέρβους τους βομβάρδισαν… αρχίζω να πιστεύω αυτό που μου είπε κάποιος, ότι δηλαδή έχουμε καλή διπλωματία με την έννοια ότι έχουμε διατηρήσει πολύ δύσκολες ισορροπίες και έχουμε μια υπόληψη ως έθνος. Δεν είμαστε στο στόχαστρο τρομοκρατών ούτε αμερικάνων αν και οι δύο θα μπορούσαν να μας βάλουν…

    Έχουμε σίγουρα μια δυσκολία να αναγνωρίσουμε τα θετικά μας και μια ροπή προς την γκρίνια, όλοι μας.

    Αυτά βέβαια δεν σημαίνουν ότι θεωρώ το προδοτικό μητσοτακέικο καλούς διπλωμάτες… ο θεός βοηθός με το σκοπιανό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απελαύνεται από τη Σερβία ο πρεσβευτής της ΠΓΔΜ
    Η Σερβία αποφάσισε να απελάσει τον πρεσβευτή της ΠΓΔΜ στο Βελιγράδι μετά την απόφαση των Σκοπίων να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

    «Πληροφορηθήκαμε ότι ο πρεσβευτής μας στη Σερβία απελάθηκε», δήλωσε τηλεφωνικά ο εκπρόσωπος Πέταρ Κούλεφ.

    Στο Βελιγράδι, τα μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν σήμερα πως ο πρεσβευτής της ΠΓΔΜ Αλεξάνταρ Βασιλέφσκι εκλήθη στο σερβικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Το μέτρο ελήφθη μετά την απόφαση που έλαβε χθες το Βελιγράδι να ζητήσει από τον πρεσβευτή του Μαυροβούνίου να αναχωρήσει από τη Σερβία μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από την Ποντγκόριτσα.

    www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέχρι στιγμής πάντως η Σερβία δεν απέσυρε την αναγνώριση ως "Μακεδονία". Η γνώμη μου είαι ότι εάν δεν το κάνει μέχρι την Δευτέρα δεν θα το κάνει ποτέ. Όπως με σαφήνεια το είχε θέσει ο λόρδος Palmerston στη Βουλή των Κοινοτήτων το 1848: «Δεν υπάρχουν ούτε αιώνιοι σύμμαχοι ούτε αιώνιοι εχθροί. Μόνο τα συμφέροντα είναι αιώνια και αυτά τα συμφέροντα είναι καθήκον μας να επιδιώκουμε». Για αυτό δεν υπάρχουν μόνιμοι σύμμαχοι για τους Έλληνες, υπάρχουν μόνιμα συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.