Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Και δεύτερη χώρα, μετά τον Παναμά προχωρά σε άρση αναγνώρισης του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Το Μεξικό -που είχε αναγνωρίσει το 2001 τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας- ανακοίνωσε ότι πλέον θα χρησιμοποιεί το όνομα FYROM.

Σε κοινή ανακοίνωση Ελλάδας-Μεξικού αναφέρεται ότι μέχρι την επίλυση της διαφοράς για το όνομα, το Μεξικό προσωρινά αναφέρεται στο κράτος αυτό ως FYROM, για κάθε διμερή και διεθνή χρήση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2008

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Πρέσβυς κ. Juan Manuel Gómez Robledo συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γιάννη Βαληνάκη στο πλαίσιο της 63ης Συνόδου της Γεν. Συνελεύσεως του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη.

Οι δύο Υφυπουργοί προέβησαν σε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισαν τη σημασία της 70ης Επετείου της σύναψης Διπλωματικών Σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Μεξικού, η οποία θα λάβει χώρα στις 12 Αυγούστου 2009. Αμφότερες οι πλευρές ανεγνώρισαν ότι αυτό το ορόσημο αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Υφυπουργός κ. Gómez Robledo ευχαρίστησε την Ελλάδα για την υποστήριξη της στην υποψηφιότητα του Μεξικού για τη θέση μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2009-2010 και επανέλαβε ότι η συμμετοχή του Μεξικού στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα στοχεύει στη προώθηση της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, την ειρήνη και την ασφάλεια καθώς και τη διαφύλαξη των Αρχών που περιέχονται στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης ενημέρωσε τον Υφυπουργό κ. Gómez Robledo για τις εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της «Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Ο Υφυπουργός κ. Gómez Robledo υπεγράμμισε σχετικώς ότι η Κυβέρνηση του Μεξικού υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες των Ην. Εθνών για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα αυτό. Διαβεβαίωσε επίσης ότι, μέχρι την επίλυση της διαφοράς που έχει προκύψει για το όνομα αυτού του Κράτους, το Μεξικό προσωρινά αναφέρεται στο Κράτος αυτό ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», σύμφωνα με τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817/93 και 845/93, για κάθε διμερή και διεθνή χρήση.

Τέλος, ο Υφυπουργός κ. Βαληνάκης και ο Υφυπουργός κ.Gómez Robledo έδωσαν έμφαση στην ετοιμότητα των δύο Κυβερνήσεων να προωθήσουν περαιτέρω εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες επωφελούμενες στο έπακρον της Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Μεξικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν φτάσει θετικά μηνύματα στην Αθήνα από χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής που δείχνουν την πρόθεση να χρησιμοποιούν στο εξής το όνομα ΠΓΔΜ στις διμερείς τους σχέσεις.

πηγή:
Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών
e-tipos.com

3 σχόλια:

  1. Gia sou taki. O nikitas eimai. Bravo gia ton agona sou. Blepo ti ginetai me ta alla "kala" ellinika blogs. Esi esai kakos giati den eisai dimosiografos.Exo mathei ti paizetai apo ta paidia tou motw. Synexise.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε ψυχή που είσαι χαμένος ? Η γυναίκα δεν σε έδιωξε ακόμα...lol

    Και που τα έμαθες όλα αυτά ? επειδή δεν τα γουστάρω δημόσια έλα στο MOTW να τα πούμε και για να σου δωσω το μεηλ και να τα πούμε.

    Ρε γαμώτο πως πέρασαν 3 χρόνια. Σε περιμένω καρντάσι.

    ΥΓ:Σε ψάχνει ο Soldier of Baroufas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.