Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Σκοπιανή Εφημερίδα της Διασποράς

(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)
Η Σκοπιανή διασπορά όπως βλέπει κανείς στον τίτλο της εφημερίδας τους (τεύχος Νοέμβριος 2008) που εκδίδεται για ΗΠΑ και Καναδά από Καναδικό εκδοτικό οίκο (η διεύθυνση είναι στην 2η σελίδα ) και με την υποστήριξη από τους εκεί ακροδεξιούς οργανισμούς τους WMC, UMD, MHRMI κλπ μας αποκαλύπτει για μία άλλη φορά τον αλυτρωτισμό και τον ακραίο εθνικιστικό σλαβομακεδονισμό τους με :
  • τον χάρτη της δήθεν για αυτούς ενωμένης Μακεδονίας. Ο χάρτης αυτός εμφανίζεται σε διάφορες παραλλαγές αλλά πάντα με την ίδια μορφή, τη Μακεδονία χωρισμένη στα τρία, ακόμη και όταν υποτίθεται ότι παρουσιάζει τη σημερινή FYROM με τους γείτονές της.
  • το πρόσωπο του γνωστού Βουλγαρομακεδόνα Γκότσε Ντέλτσεφ και από τους ηγέτες του Βουλγαρικού κομιτάτου VMRO κατά την διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα. Σήμερα στην Νότια Βουλγαρία υπάρχει η ομώνυμη πόλη (βουλγαρικά: Гоце Делчев / Γκότσε Ντέλτσεφ) και βρίσκεται στην επαρχία Μπλαγκόεβγκραντ. Ο Ντέλτσεφ σε γράμμα του στον Nikola Maleshevski (1 Μαίου 1899) αλλά και σε τηλεγράφημα του στον Τούρκο επίτροπο του Βιλαέτι της Θεσσαλονίκης Hasan Fahmi (5 Μαίου 1903) είχε εκφράσει ανοιχτά την Βουλγαρική του εθνικότητα και πιστεύω.
Το World Macedonian Congress και η United Macedonians συνιστούν τους σημαντικότερους φορείς που εκφράζουν την σλαβομακεδονική ομογένεια και διατηρούν και ισχυρή παρουσία στο Διαδίκτυο. Ασκούν σαφώς επιθετική πολιτική εναντίον της Ελλάδας και της Βουλγαρίας και τρέφουν μεγαλοϊδεατικές τάσεις όπως φαίνεται και από την εφημερίδα. Ειδικά η Unitedmacedonians αποτελεί προνομιακό χώρο δράσης του Σκοπιανού Risto Stefov, ο οποίος τροφοδοτεί με κείμενά του τις περισσότερες σλαβομακεδονικές σελίδες που ασκούν αλυτρωτική προπαγάνδα κυρίως εναντίον της χώρας μας .

Άραγε η Καναδική κυβέρνηση υποστηρίζει τέτοιες εκδόσεις που σκοπό έχουν την αποσταθεροποίηση της ειρήνης στην περιοχή ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.