Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Σύσταση Γενικής Διοίκησης της Μακεδονίας

Με τον Νόμο 524 (φωτογραφία) που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως 404/24.12.1914 με τίτλο «περί διοικητικής διαιρέσεως και διοικήσεως των νέων χωρών» για πρώτη φορά στην μοντέρνα Βαλκανική ιστορία συστάθηκε διοικητικό σύστημα που να περιέχει το όνομα της Μακεδονίας με τον τίτλο Γενική Διοίκηση της Μακεδονίας.

H διαδικασία της διοικητικής ενσωμάτωσης της Μακεδονίας ξεκίνησε αμέσως μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Βαλκανικών πολέμων με τον νόμο ΔΡΛΔ΄ 4134 του Φεβρουάριου του 1913 «Περί διοικήσεως των στρατιωτικώς κατεχομένων χωρών», ο οποίος ήταν προσωρινός και είχε βασικό μειονέκτημα τον κακό συντονισμό των ερνεργειών της Γενικής Διοίκησης με τα διάφορα Υπουργεία. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάστηκε και στις Γενικής Διοικήσεις Ηπείρου και Αιγαίου. Μετά την Συνθήκη του Βουκουρεστίου (10 Αυγ 1913) όπου οριστικά περιήλθαν τα εδάφη στην Ελλάδα άρχισε η διαδικασία ενσωμάτωσης.

Τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε το όνομα ήταν από την Βυζαντινή αυτοκρατορία με το γνωστό θέμα της Μακεδονίας δημιουργήθηκε μεταξύ των ετών 789 και 802 και ουσιαστικά αποτελούσε το δυτικό τμήμα του θέματος της Θρά­κης. Το συγκεκριμένο θέμα είχε πρωτεύουσα την Αδριανούπολη και δεν σχε­τίζεται εδαφικά με την ιστορική Μακεδονία, γεγονός που το γνώριζαν πολύ καλά και οι Βυζαντινοί, αφού αναφέρονταν σε αυτό ως θέμα «Μακεδονίας Θράκης» ή «Μακεδονίας κατά Θράκην». Περισσότερα στο Η Γεωγραφική Μακεδονία κατά την Ρωμαική και Βυζαντινή Εποχή

Το παραπάνω ιστορικό στοιχείο ας το έχουν υπόψη αυτοί που ασχολούνται με το Μακεδονικό διότι καταρίπτει τους ισχυρισμούς των Σλάβων Μακεδονιστών (Filipoff, Milososki) ότι η Ελλάδα ανακάλυψε το όνομα....το 1988. Η Ελλάδα το χρησιμοποιεί με βάση των νόμων των Διεθνών συνθηκών(αυτών που οι Σκοπιανοί καταπατούν) από το 1914.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.