Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Η ταπεινή άποψη μου για τα γεγονότα.

Σαφώς και δεν με άφησαν ανεπηρέαστο.
Απλά ποτέ δεν ενεργώ σπασμωδικά και υπό το βάρος της πρώτης στιγμής.
Σκοτώθηκε ένα παιδί και για αυτό φταίμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Ένας ανήλικος νεκρός, ένας ανεκπαίδευτος αστυνομικός κατηγορούμενος
και οι αληθινοί εγκληματίες (κράτος, κόμματα και κοινωνία) να κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα.

Κατηγορώ σαν Έλληνας πολίτης το Κράτος που έχει αφήσει την κοινωνία μας να έχει γίνει ζούγκλα.
Κατηγορώ σαν Έλληνας πολίτης τα κόμματα που έχουν εκμαυλίσει την κοινωνία μας με αποτέλεσμα ο πολίτης να αισθάνεται μόνος και ηττημένος και ο εγκληματίας νικητής.
Κατηγορώ σαν Έλληνας πολίτης τον Έλληνα πολίτη διότι άφησε το εαυτό του έρμαιο στα πάσης λογής κομματόσκυλα που άλωσαν το κράτος και διαβρώνουν την κοινωνία μας.

Η κοινωνική διαφθορά είναι κρατικογενής. Κόμμα και Κράτος είναι ένα. Ο Έλληνας πολίτης έχει αφόρητη αίσθηση πνιγμού από τη δυσοσμία και αποφορά της διαφθοράς, μέχρις ασφυξίας και σε κάθε πτυχή της κοινωνικής πραγματικότητας

Όπου και έαν κοιτάξεις θα βρεις εξαγορασμένους δικαστές, πλουτολάγνους κληρικούς, μαφιόζοους δικηγόροους, εξωνημένους εφοριακούς, εκβιαστές του κοινωνικού σώματος συνδικαλιστές, κάπηλοι της ελευθεροκρισίας δημοσιογράφους, αγράμματους και αμόρφωτους εκπαιδευτικούς, διαπλεκόμενους με τον άνομο πλούτο πολιτικούς, ψυχρούς κερδοσκόπους γιατροί, καταχραστές εργολάβους, αργυρόδουλους δημοσιουπαλλήλους, υπαλληλοποιημένους ένστολους, άπληστοι έμπορους, ανεύθυνοι και κερδομανείς τεχνίτες, εγκληματίες, μιζαδόροι, και..και...και...και...και.....και

Που θα πάει η κοινωνία μας ?
Οι υπανάπτυκτες κοινωνίες ούτε προβάλλουν ούτε εξάγουν ποιότητα.

Ο Ισοκράτης είχε πει ότι :
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθηκε το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία"

Αυτό κάνουμε σήμερα στην Δημοκρατία μας.
Την καταστρέφουμε.
Είμαστε πλέον μία κοινωνία χωρίς ιδανικά και ανύπαρκτο σεβασμό για τον διπλανό μας.

4 σχόλια:

  1. Συμφώνώ με τη θέση σου Ακρίτα - όλα τα φαινόμενα που βλέπουμε έιναι φαινόμενο σήψης της κοινωνίας.
    Από το θάντο παιδίών από αστυνόμους μέχρι τις μαζικές καταστροφές.
    Ένα ωράιο άρθρο από το ταχαλια που ισως πρέπει να προωθηθεί (http://taxalia.blogspot.com/2008/12/blog-post_4036.html)

    η μόνη έλπίδα που έχω - ότι η κοινωνία μας δεν είναι τελείως αποχαυνωμένη - ίσως μέσα στον διαμαρτυρόμενο όχλο να υπάρχουν και μερικοί νέοι που διμαρτύρονται εν και ευσυνείδητα! αν υπάρχουν αυτοί, τότε ίσως να έχουμε μέλλον σαν κοινωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ακρίτα, το ρητό που παραθέσατε δεν το έχει γράψει ποτέ ο Ισοκράτης.

    Περισσότερα:

    To ψεύτικο ρητό του Ισοκράτη για την αυτοκαταστροφή της Δημοκρατίας


    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. doctor θα μου επιτρέψεις να πω την γνώμη μου.
    Καταρχήν το επίμαχο απόσπασμα δεν είναι αυτούσιος λόγος του Ισοκράτη, αλλά ερμηνεία των λόγων του Ισοκράτη. Για να μπορέσεις να καταλάβεις τον Ισοκράτη πρέπει να διαβάσεις όχι μόνο τον υπόψη λόγο αλλά και τους άλλους.

    Το πρόβλημα αντίκειται στο εάν ο Ισοκράτης τελικά είπε το "Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται".

    Αυτοκαταστροφή είναι η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του αυτοκαταστρέφομαι.

    Αυτοκαταστρέφομαι σημαίνει ότι καταστρέφομαι από δική μου υπαιτιότητα ή από εσωτερικά αίτια.

    Ψάχνουμε να βρούμε δηλαδή έαν ο Ισοκράτης είπε κάτι πάνω στην ερμηνεία του ρήματος Αυτοκαταστρέφομαι. Ανοίγω και εγώ τα κιτάπια μου (ΚΑΚΤΟΣ)και βάζω ένα από χαρακτηριστικά απόσπασματα στα νέα Ελληνικά όπου σύμφωνα με τους ΓΛΩΣΟΛΟΓΟΥΣ και όχι τους Σαραντάκους είναι η ίδια γλώσσα με την αρχαία Ελληνική......

    ......Εμείς κάνουμε το "αντίθετο" δεν αφήνουμε μέρα που να μη βλάψουμε ο ένας τον άλλο, ενώ έχουμε παραμελήσει τόσο πολύ τα πολεμικά έργα, ώστε δεν τολμούμε να παρουσιαστούμε ούτε σε πολεμικές ασκήσεις, αν δεν πληρωθούμε Το σπουδαιότερο όμως είναι πως την εποχή εκείνη κανένας πολίτης δεν στερούνταν τα αναγκαία και κανένας δεν ντρόπιαζε την πόλη ζητιανεύοντας από τους διαβάτες, ενώ σήμερα οι φτωχοί είναι περισσότεροι από τους πλούσιους. ....(στιχ 82)

    Τι λέει εδώ ο ρήτορας ?
    Καταρχήν μιλάει για πολιτεύματα όπου και κάνει σύγκριση ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.

    Στο απόσπασμα που έβαλα σαφέστατα ο Ισοκράτης υποστηρίζει ότι οι Αθηναίοι ΣΗΜΕΡΑ συνεχίζουν να κάνουν τις εκείνες αισχρές ενέργειες ή πράξεις που περιγραψε με αποτέλεσμα ο ένας να βλάπτει τον άλλον (ανυποταξία, πλουτισμός και άλλα πολλά).

    Αυτό πως το ονομάζεις ?

    εγώ το αποκαλώ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

    Φυσικά πρέπει να διαβάσει κανείς όλη την ομιλία του Ισοκράτη , χωρίς προκαταλήψεις, έχοντας ένα λεξικό ερμηνειών και εννοιών δίπλα του ώστε να μπορέσει να ερμηνεύσει το τι είπε ο Ισοκράτης.

    Άρα πολύ σωστά ο "ανώνυμος" έβγαλε την ρήση.

    Δεν σχολιάζω τα υπόλοιπα διότι είναι τα γνωστά του Σαραντάκου διότι στην Δημοκρατία του υπάρχουν οι εθνικιστές και οι μη εθνικιστές, ενώ στον δική μου υπάρχουν οι εθνομηδενιστές, εθνιστές και οι εθνικιστές.Θα κάνουμε κύκλους και δεν θέλω διότι το να σε αποκαλεί κάποιος ακροδεξιό ή εθνικιστή επειδή έβαλε την ρήση ...δεν είναι πολιτισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, αν όμως ήταν ερμηνεία, τότε και ο Ελεύθερος Τύπος, αλλά και ο κύριος ή κυρία που έκανε αυτή την ερμηνεία, θα έπρεπε στο τέλος της ερμηνείας αυτής (ή της ελεύθερης μετάφρασης/απόδοσης αν προτιμάτε) να γράψει : "ελεύθερη απόδοση του κυρίου/κυρίας τάδε στο τάδε απόσπασμας από τον τάδε λόγο του Ισοκράτους" και όχι να αναγράψει κουτοπόνηρα ένα "Ισοκράτης" με μνημόνευση της ημερομηνίας γέννησης και θανάτου του.

    Δεν ξέρω αν έγινε σκόπιμα ή από άγνοια. Η τοποθέτησή του όμως με τεράστιους τίτλους στο πρωτοσέλιδο του Ε.Τ. αποτελεί πολιτική πράξη η οποία στόχευε κάπου (ο νοών νοείτω).

    Και φυσικά το εν λόγω θέμα είναι επουσιώδες πάνω στα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, όπου όλοι νομίζω συμφωνούμε ότι καταδεικνύουν τις εγγενείς αδυναμίες της λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
    Κουκουλοφόροι να καίνε ανενόχλητοι την περιουσία του κόσμου, μαθητές να βρίσκουν ευκαιρία για καταλήψεις και καθημερινές πορείες στο κέντρο της Αθήνας, δημόσιοι τραμπούκοι δικηγόροι να σπιλώνουν την μνήμη ενός μικρού παιδιού και ένας ειδικός φρουρός να βγάζει τρελούς όλους τους αυτόπτες μάρτυρες ισχυριζόμενος το απίστευτο και μην έχοντας το σθένος και την λεβεντιά να ζητήσει μια συγνώμη ή να ομολογήσει την πράξη του.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.