Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

«Φίλιππος Β' ο Μακεδών» μετονομάζεται το εθνικό στάδιο της ΠΓΔΜ


Σε «Φίλιππος Β' ο Μακεδών» μετονομάζεται με απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ το εθνικό στάδιο «Γκράντσκι» της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα, τα Σκόπια αποφάσισαν επίσης να ονομάσουν «Φίλιππος Β'» το αεροδρόμιο στην πόλη Στιπ.
Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών. (ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ)
Μην βγάλετε πάλι από αυτές τις αστείες ανακοινώσεις του Κουμουτσάκου γιατί θα γελάνε και οι ρέγγες. Ο Κουμουτσάκος μου θυμίζει τον αντίστοιχο Ιρακινό εκπροσωπο όταν επί Σαντάμ έλεγε ότι ρίχνουν τους άπιστους στην θάλασσα όταν αυτοί είχαν καταλάβει τα πάντα εκτός από το κέντρο της Βαγδάτης.

πηγή: in.gr
UPDATE (12:30)
Μερικά αποσπάσματα από τον σημερινό Ελεύθερο Τύπο χρήσιμα για το νέο-παλιό ζήτημα...
Η κλιμάκωση της αλυτρωτικής πολιτικής της ΠΓΔΜ φέρνει την ελληνική διπλωματία μπροστά σε σοβαρά διλήμματα, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής η ελληνική στρατηγική εστιάζει στην επίλυση του προβλήματος της ονομασίας υπό την πίεση του ελληνικού βέτο για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Από την πλευρά του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δεν εκδηλώθηκε κάποια αντίδραση για την απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων να προχωρήσει στις συγκεκριμένες μετονομασίες.(απάντησα προηγούμενα)
...........................

Ωστόσο, παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα αναγνωρίζουν ότι η ανάδειξη του ιδεολογήματος του «μακεδονισμού» από την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ συστηματοποιείται κατά τρόπο επικίνδυνο για την πορεία των συνομιλιών για το όνομα, οι οποίες έτσι κι αλλιώς οδηγούνται κατά κρημνόν μετά την απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων για προσφυγή στη Χάγη.(Το ιδεολόγημα του ψευδομακεδονισμού είναι στους νόμους αλλά και στο Σύνταγμα τους. Ακόμα να το πάρετε χαμπάρι ?)

......................................
Για το λόγο αυτό στο εσωτερικό του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έχουν ξεκινήσει συζητήσεις μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων για την ανάγκη αναθεώρησης της ελληνικής πολιτικής στο Σκοπιανό, προκειμένου να δοθεί έμφαση στην αποδόμηση της προπαγάνδας της γειτονικής χώρας.Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια προώθησης των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό ούτε σε επίπεδο επιστημονικό-ακαδημαϊκό (εάν θέλετε προτάσεις υπάρχουν οι ειδικοί, ας κάνετε επιτέλους κάτι καλό σε αυτόν τόπο) ούτε σε επίπεδο μη κυβερνητικών οργανώσεων ή «δεξαμενών σκέψης» (think tanks). (Τώρα το καταλάβατε ?........ελπίζω αυτά τα think tank να μην είναι με περιεχόμενο αποδόμησης της Μακεδονικής ιστορίας.)

14 σχόλια:

  1. Einai se diakopes sthn Araxova kai gia ski sto Seli.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά μην αντδράσει ο χοντρός. Ένα βέτο έβαλε και αυτό λόγο Καρατζαφέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ακρίτα ένα θέμα άσχετο με το ζήτημα. Έχεις στα Ελληνικά το παρακάτω άρθρο που έχεις δημοσιεύσει στο modern blog ;

    http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2008/12/anthony-dsmith-ethnie-model-and-greek.html

    Θα ήθελα τα αποσπάσματα που έχει καθαρά για την Ελληνική Ταυτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Α.Ε.ΕΤ δεν το έχω στα Ελληνικά. Κάποια στιγμή θα το κάνω και θα στο στείλω εάν θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιες τετοιες στιγμές ζηλεύω το Ισραήλ.Θα ήθελα εν ζωή να ακουσω απο Ελληνα Πολιτικό οτι κύριοι η σταση σας αποτελεί αιτια πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακρίτα τι έγινε στο MOTW ;

    Στέφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στέφανε σε παρακαλώ μείνε στο νήμα.
    Κάτι περιμένω από εσένα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. sub92 μην περιμένεις να βρεις τέτοιον Έλληνα πολιτικό διότι πολύ απλά ο συλλογισμό τους είναι η αντιμετώπιση την Σκοπιανής προκλητικότητα- επιθετικότητα είναι κατά βάση σε θεωρητικό επίπεδο βασιζόμενη στην άποψη αν όχι την πεποίθηση ότι τα Σκόπια μπορεί να προκαλούν και ακόμη να απειλούν αλλά δεν πρόκειται να επιχειρήσουν την υλοποίηση των ανθελληνικών σκοπών και επιδιώξεών του Σλαβομακεδονισμού.

    Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (όχι ο χοντρός) είχε πει το 1991 για το θέμα των Σκοπίων:

    «Το επιχείρημα ότι η Ελλάδα υπερβάλλει, διότι τα μικρά Σκόπια δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα… είναι αντιφατικό και επικίνδυνο, για να μην πούμε παράλογο… Αν τα Σκόπια δεν αποτελούν απειλή, αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και να εγγυηθεί… ποιοι συνδυασμοί δυνάμεων θα προκύψουν, στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον, στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή… Τα κράτη δεν ζουν μόνο με το σήμερα. Πρέπει να θυμούνται και το χθες για να μη το ξαναζήσουν αύριο»

    Έχεις δει κανένα πολτικό να το εφαρμόζει ?
    Έδωσες μόνος σου την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως μπορεί η φωνή μας να ακουστεί? να ξυπνήσει η κυβέρνηση - και η κάθε κυβέρνηση (επόμενες που θα έρθουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή χρονιά φίλε Ακρίτα.

    Δυστυχώς, δεν κατοχυρώσαμε ως Π.Ο.Π. την Μακεδονία και τον Φίλιππο όπως την ελληνική φέτα.

    Άστους να ονομαστούν όπως θέλουν. Τελειωμένοι είναι έτσι κι αλλιώς. Οι αλβανοί θα τους φάνε σε λίγα χρόνια. Και είναι το 40% της ΠΓΔΜ και όχι το 20-25% που λένε οι σλαβομακεδόνες.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε Δημήτρη το μόνο που θα μπορούσε να τους αφυπνίσει είναι ένα κόμμα Μακεδόνων, που θα σήμαινε χαμένες ψήφοι, άρα το ισχυρότερο κίνητρο.

    Κάτι το οποίο εύχομαι με όλη μου την καρδιά να συμβεί κάποτε. (Σύντομα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Doctor καλή Χρονιά.
    ΠΟΠ δεν υπάρχει όταν μιλάμε για ονομασία κρατών και ούτε βλέπω σαν κράτος να διαλυθούνε. Ίσως χάσουν κάποια κομμάτια αλλά θα παραμείνουν ως έχουν.

    Το πως θα ονομασθούν σαν κράτος σαφώς και δεν με αφήνει αδιάφορο.Στις διεθνείς σχέσεις, κάθε κράτος είναι ελεύθερο να επιλέγει το όνομα που επιθυμεί.Όμως όπως λέει και ο καθηγητής Διεθνους Δικαίου Νίκος Ζάικος η ενάσκηση του δικαιώματος του κράτους να επιλέγει το όνομά του,όπως και κάθε δικαιώματος εν γένει, δεν πρέπει όμως να παρεμποδίζει την ενάσκηση των δικαιωμάτων των άλλων κρατών ή να γίνεται με σκοπό διαφορετικό από εκείνο για τον οποίο κατοχυρώθηκε το δικαίωμα και να προκαλεί βλάβη σε άλλο κράτος. Η απαγόρευση της καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος είναι μια γενική αρχή του δικαίου, που απαντάται επανειλημμένα στη διεθνή δικαιοδοτική πρακτική και είναι ανώτερη ιεραρχικά από τους κανόνες που διέπουν την ενάσκηση των εξατομικευμένων δικαιωμάτων των υποκειμένων του διεθνούς δικαίου.

    Αυτά και του χρόνου τα νεώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ακρίτα όταν μπορείς μετέφρασε το κείμενο και στείλτο μου ή ανάρτησε το εδώ.
    Καλή Χρονιά να έχεις και να συνεχίσεις το αγώνα σου για την Μακεδονία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.