Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Σλαβική Φιλελληνική κίνηση αντιδρά στον Ψευδομακεδονισμό της FYROM


Εντόνη δραστηριότητα παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην δημοκρατία του VMRO από το "Σλαβικό Φιλελληνικό Δίκτυο" (Slovenska Filhelenska Mreža) σε ότι αφορά τον σφετερισμό, αλυτρωτισμό αλλά και τον Ψευδομακεδονισμό (όπως τον αποκαλούν) του κράτου της FYROM . Τις δύο τελευταίες μέρες μέλη τους γέμισαν την πόλη των Σκοπίων με διακύρηξεις όπου εκφράζουν την αντίθεση τους όχι μόνο στα αναφερόμενα αλλά και στον γνωστό νόμο της FYROM όπου απαγορεύει την ανάπτυξη οποιαδήποτε επιστημονικής έρευνας για την εθνική ταυτότητα των σλαβομακεδόνων.

Ιδού τι λέει η διακήρυξη( μετάφραση δικιά μου) :

Η αρχαία Μακεδονία, από την ίδρυση της και σύμφωνα με τη γλώσσα, το αλφάβητο, τον πολιτισμό και τη συνείδησή της προκύπτει ότι μέσω των ιστορικών πηγών ήταν κομμάτι του Ελληνικού κόσμου. Οι αρχαίες πηγές καθώς επίσης και τα επιγραφικά μνημεία, όλα τους στα ελληνικά, πιστοποιούν για τον ελληνικό χαρακτήρα των Μακεδόνων. Από την αρχαία Μακεδονία, μόνο η Πελαγονία ανήκει σε μας και ήταν τα βόρεια σύνορά της, είναι μια δημογραφική πηγή του πρώην ελληνικού πληθυσμού της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας, η περιοχή αυτής της Δημοκρατίας περιλάμβανε τις περιοχές Παιονία (κέντρο) και Δαρδανία (ο Βορράς). Οι πρόγονοί μας, οι Σλάβοι, βρήκαν σχεδόν εντελώς έρημο το έδαφος και σπάνια, εξαπλωμένους Ρομάνους ("Βλάχους") και σε έναν μικρότερο βαθμό ελληνικό πληθυσμό, ο οποίος αφομοιώθηκε ως επί το πλείστον από τους κατά τη διάρκεια των επόμενων αιώνων.

Ο Ελληνικός χαρακτήρας της Μακεδονίας, ο Σλαβικός εθνικός χαρακτήρας μας που δένεται στο κοινό Βουλγαρικό πολιτιστικό μέρος , με την παρουσία σημαντικών παραδοσιακών σερβικών δημογραφικών και πολιτιστικών στοιχείων , επιβεβαιώνεται έντονα στα αρχαιολογικά χειροποίητα αντικείμενα, τα γλωσσικά ευρήματα και τις ιστορικές πηγές. Η ανεπίσημη λογοκρισία και η νομική απαγόρευση της ιδιωτικής οργανωμένης έρευνας οποιασδήποτε εθνο-ανθρωπολογικού προβληματισμού έφεραν το σκοτάδι στην ενημέρωση.

Η κλοπή της Ελληνικής Μακεδονικής ταυτότητας που συμβαίνει τυλίγεται σε αυτόν τον σκοταδισμό, ο οποίος δεν θα νικηθεί από το φως έως ότου οι ηγέτες της ακαδημαϊκής σκέψης μας είναι ακριβώς παθητικοί παρατηρητές της Εξσλαβοποίησης και του συστηματικού "αρχαίου Mακεδονισμού " που φέρεται εντατικά.

Η αναμφισβήτητη αντίδραση της επίσημης Ελλάδας προκαλείται από το σφετερισμό της Ελληνομακεδονικής ιστορίας και από το σφετερισμό των Ελληνομακεδονικών συμβόλων. Η αλυτρωτική πολιτική προωθείται για να σας στρέψει μακρυά από τα καθημερινά προβλήματα και για να σας δώσει ένα συναίσθημα ότι είστε θύματα των "παράλογων γειτόνων". Ο Ψευδομακεδονισμός δεν σας προσφέρει τίποτα που να σας εμπλουτίζει πνευματικά, αλλά είναι μια παραίσθηση και υπό αυτήν τη μορφή, μια ανεπιθύμητη ιδεολογία.

Επομένως:

Σταματήστε τον Εξσλαβισμό!
Πέστε όχι στο μίσος προς την Ελλάδα και τους Έλληνες!
Πέστε όχι στην απαλλοτρίωση της ξένης ιστορίας!

Συντάκτης και διανομέας:

Slovenska Filhelenska MrežaSkopje
http://www.vardaraxios.info
http://www.vardaraxios.wordpress.com
2008 Slovenska Filhelenska MrežaSlavic Philhellenic Network


Πολλές φωτογραφίες από την κίνηση του Σλαβικού Φιλελληνικού Δικτύου στο history-of-macedonia.com

Καλό κουράγιο Φιλέλληνες.

4 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον - Ακρίτα, ξέρεις πόσο "μεγάλη" είναι αυτή η κίνηση?

    Η επίσημη πολιτεία, αλλά και εμείς, πρέπει να στηρίξουμε όσο μπορούμε τέτοιες οργανώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη είναι μικρή κίνηση. Οι συμμετέχοντες σε αυτήν είναι κυρίως φοιτητές που με δικά τους μέσα παλεύουν να δείξουν το αυτονόητο στο Σλαβικό πληθυσμό της ΠΓΔΜ: ότι ο ψευδο-μακεδονισμός τους, καταστρέφει το παρόν και το μέλλον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σλαβική Φιλελληνική κίνηση? ας γελασω σλάβικα, χοχοχο. ηλίου φαεινοτερον οτι προκειται περι ελληνων πρακτορων. μπραβο στα παιδια και στις υπηρεσιες μας που στο εξωτερικο φαινεται να δουλευουν καπως καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το χωριό μου είναι κοντά στην Πέλλα ,πριν χρόνια βρήκα ένα αγγείο τις εποχής του Μεγάλου Αλέξανδρου είχε όμορφες ζωγραφιές και έγραφε καθαρότατα πώς οι Μακεδόνες ήταν ΚΙΝΕΖΟΙ έγραφαν στα Ελληνικα έτσι για πλάκα και μιλούσαν την Γερμανική γλώσσα όπως και οι σκοπιανοί,, μόνο που τώρα το έχουν ρίξει στα σλαβοβουλγαρικα και προσπαθούν να γίνουν ((((ΕΛΛΗΝΕΣ )))) ξεκίνησαν με τα ονόματα(Αλέξανδρος, Φίλιππος, Ολυμπία, Αλεξάνδρα κτλ) σε λίγο θα γίνουμε τακίμια >>Βρε Γκρουεφκσακι ξύπνα>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.