Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

ΤΑ "ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ" ΤΗΣ VIVARTIA AE (ΠΡΩΗΝ ΔΕΛΤΑ) ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

αναδημοσίευση από το blog "Όμιλος Πολιτών Θράκης και Μακεδονίας"

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΧΡΟΝΟ"17.03.2009
ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τρεις μήνες πριν η Vivartia ΑΒΕΕ διαβεβαίωνε ότι θα στηρίξει το ελληνικό αγελαδινό γάλα…
«Ως κεραυνός εν αιθρία» ήρθε η απόφαση της γαλακτοβιομηχανίας Vivartia ΑΒΕΕ να διακόψει την προμήθεια αγελαδινού γάλακτος από έλληνες κτηνοτρόφους από 1η Μάιου, όπως εξήγησε στο ράδιο Χρόνος 87,5 ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Γιώργος Κεφαλάς.Ο κ. Κεφαλάς ενημέρωσε για μία διαπραγμάτευση πριν 3 μηνών κτηνοτρόφων με την εταιρεία, η οποία τότε διαβεβαίωνε ότι θα στηρίξει το ελληνικό αγελαδινό γάλα. Η ενέργεια της συγκεκριμένης γαλακτοβιομηχανίας πλήττει σημαντικά το εισόδημα των κτηνοτρόφων που φοβούνται ότι και άλλες εταιρείες θα προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις, ενώ παράλληλα βλέπουν τις τιμές πώλησης να κυμαίνονται σε επίπεδα της εποχής 1998-99. Ήδη ένας συλλογικός φορέας των αγελαδοτρόφων που παραδίδουν γάλα στη συγκεκριμένη εταιρεία και δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες, θα επιδιώξει διαπραγμάτευση και συνάντηση μέσα στην εβδομάδα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vivartia ΑΒΒΕ, ενώ ασκείται πίεση και προς τον υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να παρέμβει.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
17.03.2009
ΑΠΟ THN 1Η ΜΑΙΟΥ 2009
«Ξεκρέμαστοι» 50 κτηνοτρόφοι αγελαδινού γάλακτος στη Ροδόπη

Αβέβαιο είναι το μέλλον για κτηνοτρόφους της περιοχής, μετά απόφαση της Vivartia ΑΕ (πρώην ΔΕΛΤΑ) - της μεγαλύτερης γαλακτοβιομηχανίας της χώρας - να αποχωρήσει από τη ζώνη γάλακτος της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Με απόγνωση διάβασαν τη σχετική επιστολή που απέστειλε η εταιρεία στους 50 περίπου κτηνοτρόφους αγελαδινού γάλακτος με τους οποίους συνεργαζόταν ως τώρα στο νομό Ροδόπης και τους ειδοποιεί ότι από 1η Μάιου 2009 δεν θα αγοράζει το γάλα τους.Η επιστολή που εστάλη την προηγούμενη εβδομάδα και φέρει την υπογραφή του Βασίλη Παπαχρίστου διευθυντή Ζώνης Γάλακτος της Vivartia ΑΒΕΕ, έχει ως εξής: «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι για λόγους που δεν ανάγονται στη βούληση της εταιρείας, αλλά υπαγορεύονται από κριτήρια οικονομοτεχνικά και κυρίως λόγω των υψηλών πλεονασμάτων γάλακτος που εμφανίζει το ισοζύγιο της εταιρείας μας, αναγκαζόμαστε να προβούμε στην αναδιάταξη της Ζώνης Γάλακτος, με τον περιορισμό των παραλαμβανόμενων ποσοτήτων και τη διακοπή της παραλαβής του αγελαδινού γάλακτος που βρίσκεται στην περιοχή ευθύνης του σταθμού Κομοτηνής. Η διακοπή της παραλαβής θα ισχύσει από 1η Μάιου 2009. Σας ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας και ευχόμαστε η κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της παραγωγής και της μεταποίησης του ελληνικού γάλακτος να είναι προσωρινή».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕ "ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ" ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ , ΑΝ Η VIVARTIA ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΞΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ VIVARTIA

ΚΑΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ VIVARTIA/ΠΡΩΗΝ ΔΕΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.