Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Vodenka τι γράφει ακριβώς το καταστατικό της Σκοπιάνης σας Οργάνωσης για την γλώσσα και το αλφάβητο ?


Γιατί κλείνεις τα ματάκια στους συντρόφους σου ?

Αλήθεια ποιος ενέκρινε και εάν έγινε αυτό το καταστατικό ?(δεν είναι για εσένα η ερώτηση αλλά για τους Μακεδόνες της Έδεσσας).
Τηρήθηκαν οι Ελληνικοί Νόμοι ,το Σύνταγμα και προπάντως η ιστορική διαμόρφωση της κοινωνίας της Έδεσσας ?
Και για να μην ξεχνιώμαστε οι Μακεδόνες ανέκαθεν την έλεγαν Έδεσσα την πόλη.
Το Βόντεν το έλεγαν οι Σλάβοι και οι Τούρκοι που ήρθαν στην Μακεδονία 1000 χρόνια μετά.
Το κατάλαβες Vodenka ή να στο ξαναπώ ?

20 σχόλια:

  1. Η Vodenka είναι η Νατσουλίδου της Φιλελεύθερης Ασυναρτησίας ;

    Πάντως σιγά ακρίτα μην σου απαντήσει η σλαβοβουλγάρα για το βόντεν. Αυτή νομίζει ότι είναι απόγονος της κλεοπάτρας.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Εδεσσαίοι τι κάνετε εκεί μωρέ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αντιλαμβάνομαι την αναστάτωση! Είπε κανείς ότι είναι υποχρεωμένοι οι Εδεσσαίοι να παρακολουθήσουν μαθήματα γραφής και ανάγνωσης στη κυριλλική γραφή για να μπορούν να γράφουν στο ιδίωμα τους; Ας μην πάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ανώνυμε(31 Μάρτιος 2009 6:40 μμ) ας απαντήσει η ίδια στην ερώτηση σου. Στο maknews πάντως ΄το έχει αφήσει ότι είναι είναι.

    @ανώνυμε(31 Μάρτιος 2009 7:12 μμ ) το πρόβλημα είναι ότι 5 νοματαίοι με χρηματοδότηση από το αμερικάνικο UMD προσπαθούν να ανοίξουν και να εισβάλουν τον μακεδονισμό (ακραία εθνικιστική ιδεολογία) σε μια περιοχή όπου ήδη ταλαιπωρείται από τους bulgarmarks αλλά και τους σχισματικούς τσαρκνιάδες. Υπόψη ότι στην Έδεσσα δραστηριοποιείται μερίδα του Ουράνιο Τόξου, η οποία και έχει αποστασιοποιηθεί από αυτό. Και οι δύο όμως φατρίες έχουν τα ίδια εθνικιστικά πιστεύω και ακράδαντο ανθελληνισμό. Μπορείς να καταλάβεις που μπορεί να μας φέρει αυτό. Εδώ η μακντούγκαλ και οι Αμερικανοί που ελέγχουν το κάθε είδος ΜΚΟ ανακάλυψαν μειονότητα μέσω αυτών των 250 οργανωμένων σκοπιανών που δραστηριποιούνται εντός και εκτός Ελλάδος.
    Φαντάσου να έρθει μία καταδικαστική απόφαση από το Ευρωπαικό Διακστήριο για αυτήν την ΜΚΟ που την έφτιαξαν 5 νοματαίοι τι θα αρχίσουν να αναπαράγουν οι Αμερικάνκες πρέσβείες και τα State Department. Οι σκοπαινοί βάζουν το ένα θέμα πάνω στο άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημείωσε την μέρα και την ώρα που το λέω.
    Θα σας ρίξουν ντοματιά οι συγχωριανοί σας με τις αηδίες που κάνετε,που θα γίνετε σάλτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο Ακρίτα αντί να αγχώνεστε και να σχίζετε τα ιμάτια σας (που αυτό είναι που θέλουν) πρέπει να ηρεμήσετε και να δείτε τα πράγματα ψύχραιμα:
    α) Επί χρόνια το ΟΤ ζητάει υποχρεωτική διδασκαλία της επίσημης "Μακεντόνσκι" στα δημόσια σχολεία στη Μακεδονία και το ελληνικό κράτος απαντάει στα διεθνή φόρα πως τέτοιο θέμα δε τίθεται αλλά εάν κάποιος θέλει να μάθει τη γλώσσα σε ιδιωτικό φροντιστήριο είναι ελεύθερος να το κάνει - εφόσον δεν διεκδικεί την κρατική αναγνώριση του όρου "Μακεδονική γλώσσα" στα πλαίσια μιας δημοκρατικής κοινωνίας δε τίθεται πρόβλημα.
    β) Μετά την καταδικαστική απόφαση στο ΕΔΑΔ για το θέμα του "Σπιτιού του Μακεδονικού Πολιτισμού" οι νέες δικαστικές αποφάσεις εναντίον του συλλόγου αντί να βασίζονται σε συνομωσιολογίες κλπ. που μας χάρισαν την πανηγυρική καταδικαστική απόφαση βασίζονται στο θέμα του όρου "Μακεδονικός Πολιτισμός" και της σύγχυσης που προκαλεί.
    γ) Το γεγονός πως ως τα τώρα απέφευγαν να ιδρύσουν συλλόγους που δεν έκαναν χρήση του όρου στον τίτλο ή το καταστατικό ώστε να μπορέσουν να διδάξουν τη γλώσσα και την ιστορία (όπως αυτοί τη βλέπουν - βλέπε Κατατάσο που έβγαλε το Σόλουν ρωμαϊκό ο αρχιπαπάρας) στα παιδιά τους δείχνει πως το πραγματικό τους ενδιαφέρον δεν ήταν η επιβίωση του πολιτισμού τους αλλά το να σκοράρουν πολιτικά κατά της Ελλάδας. Αν σκοτίζονταν τόσο για τη γλώσσα θα είχαν κάνει αυτό το βήμα εδώ και χρόνια. Και προφανώς κάποιοι εξ αυτών κατάλαβαν πως το ελληνικό δημόσιο δεν είναι τόσο ηλίθιο ώστε να φτιάξει γενίτσαρους σαν την πάρτη τους στα δημόσια σχολεία ή να τους χαρίσει με τη βούλα του το επίθετο "Μακεδονικός" όσο κι αν το πίεζαν μέσω ΟΑΣΕ, ΣτΕ και ΟΗΕ.
    δ) Οπότε (και αν είχες παρακολουθήσει την κουβέντα και στο maknews και στο mto θα έβλεπες τι αντιδράσεις δημιούργησε η ιδέα) τώρα το πάνε πιο έμμεσα με στόχο όχι μόνο τα παιδιά των νεοκομιτατζήδων αλλά και αυτά όσων Σλαβόφωνων αγαπούν τους τοπικούς χορούς και τα τραγούδια χωρίς να την έχουν δει νέοι Γκότσε Ντέλτσεφ. Κοινώς όπως και στο Μακεδονικό αγώνα η όλη ιστορία γίνεται για τους "Γρεκομάνους" (χωρίς αυτούς είναι τόσο θλιβερά λίγοι που δε θέλουν να το σκέφτονται).
    ε) Αυτή η εξέλιξη είναι θετική για την Ελλάδα εφόσον το χειριστεί σωστά και κυρίως εφόσον δεν κάνουν μαλακείες οι αρχές ασφαλείας της περιοχής (όπως όταν - σύμφωνα με το ΟΤ - ανέκριναν κάποιους από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση με τη ΜακΝτούγκαλ). Παρατηρώ πως δυστυχώς στην Έδεσσα δεν είναι τόσο πονηρεμένες οι αρχές όσο στη Φλώρινα που ξέρουν πως αν τους δώσεις το σχοινί των ΟυρανοΤοξοτών θα κρεμαστούν μόνοι τους - βλέπε και την φάση στους Λόφους. Είναι σημαντικό να μπορέσει ο σύλλογος τους να λειτουργήσει απρόσκοπτα από τις αρχές για να μην το βρίσκουμε μπροστά μας σε εκθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον αιώνα τον άπαντα. Και σε τελική ανάλυση όταν τον έστησαν τηρώντας όλα τα προσχήματα όσον αφορά ονομασία και καταστατικό είναι ξεφτίλα να τους δημιουργηθεί πρόβλημα από τις αρχές. Έχουμε το πρωθύστερο παράδειγμα του συλλόγου του Νοβάκη που έφαγε ανεξήγητα (σύμφωνα με το καταστατικό που έχω δει) πόρτα.
    στ) Η ύπαρξη συλλόγου είναι θετική για την Ελλάδα γιατί λειτουργεί ως βαλβίδα διεξόδου για τις πιέσεις που δεχόμαστε: Εφόσον ο σύλλογος λειτουργεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα συλλόγου των αυτοχαρακτηριζόμενων ως μειονοτικών που αναγνωρίσθηκε χωρίς το κώλυμα της ονομασίας όπως στην περίπτωση του ΣτΜΠ για το οποίο τρώμε τόσες πιέσεις. Εφόσον προσφέρονται μαθήματα γλώσσας και ακόμα και ιστορίας μπορούμε να απαντάμε στην κάθε ΜακΝτούγκαλ πως όσοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κρατήσουν επαφή με το έθνος τους μέσω του συλλόγου και το ελληνικό δημόσιο δε χρειάζεται να κάνει τίποτα. Κλπ. Δηλαδή μας λύνει τα χέρια από τις συνεχείς πιέσεις που ευτυχώς επειδή δεν έχουμε επικυρώσει τη ΣΠΔΕΜ του ΣτΕ δεν είναι τόσο ισχυρές όσο θα ήταν αλλιώτικα. ΘΕΤΙΚΟ είναι εφόσον το χειριστούμε προσεκτικά και χωρίς σπασμωδικές κινήσεις και πανικούς.
    ζ) Πρέπει βεβαίως ο τοπικός τύπος και τα ΜΜΕ να ενημερώσουν τους πολίτες για το τι κουμάσια κρύβονται πίσω από αυτή την πρωτοβουλία ώστε να μη παρασυρθούν κάποιοι και στείλουν τα παιδιά τους να μάθουν ένα χορό και τους βγουν κομμιτατζήδες. Δόξα σοι ο γιαραμπής scipta manent και η Νατσουλίδου κλπ. έχουν βγάλει τόση χολή κατά των Ελλήνων που είναι ξεκάθαρο που στέκονται. Και βεβαίως δε τίθεται θέμα συκοφαντικής δυσφήμισης καθώς (1) τα δικά τους λεγόμενα θα χρησιμοποιηθούν και (2) διαφήμιση θα τους κάνουν ανάμεσα στους φυσικά ενδιαφερόμενους νεοκομιτατζήδες που θα χαρούν που τέτοιοι αφιονισμένοι Μακεδονιστές είναι πίσω από την όλη ιστορία.
    η) Όσο για το ότι η ύπαρξη του συλλόγου θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί από την ΕΠΣΕ και τις διάφορες ΜακΝτούγκαλ αυτό το καράβι έχει πια σαλπάρει εδώ και χρόνια με ή χωρίς σύλλογο. Στο κάτω κάτω της γραφής ο Δασκάλου του ΟΤ ήταν (είναι;) πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής που διοργανώνει τις γιορτές για την Γκίνοβα κάθε χρόνο. Και έχουν παρεισφρήσει και σε άλλους συλλόγους. Δε γκρεμίστηκε το σύμπαν - αρκεί να ξέρει ο κόσμος με τι μπουμπούκια έχει να κάνει.

    Επαναλαμβάνω εφόσον το χειριστεί σωστά το κράτος και αποφευχθούν οι σπασμωδικές και ανόητες κινήσεις πανικού μόνο σε καλό θα μας βγει η όλη ιστορία. Και λοιπόν θα μαζέψουν ενήλικες και παιδιά από τις μερικές χιλιάδες οικογένειες ψηφοφόρων του ΟΤ και συμπαθούντων (μερικοί παπάρες ακόμα ψηφίζουν ΚΚΕ από συνήθεια). Και τι έγινε; Θα ξανα-ματα-φανεί η γύμνια τους που βλέπουν το μισό πληθυσμό της Μακεδονίας καταπιεσμένους δικούς τους αδελφούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο φιλοσκοπιανος εδώ abecedar.blogspot.com λεει οτι θα ανακοινωσει το καταστατικο της εν λόγω ΜΚΟ.

    Κατα τα λοιπα συμφωνω με τον ΚΕ οτι πρεπει να κρατησουμε την ψυχραιμια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε, αν θέλουν και βολεύονατι με τέτοια διγλωσία, τότε μπορούν άνετα να δεχτούν επίσημα και για παντού για όνομα του κρατιδίου τους το Βαρντάσκα, και μεταξύ τους να το λένε όπως θέλουν ;-)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ανώνυμε(31 Μάρτιος 2009 10:49 μμ) ο abecedar να βάλει το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ που να έχει τις υπογραφές και την σφραγίδα του πρωτοδικείου και όχι κάποιο ανώνυμο κείμενο.

    ΚΕ γνωρίζω ότι η ομάδα Πασόη/Νατσουλίδου είναι πλεόν ανεξάρτητη από Βοσκόπουλο/Παρίση. Γνωρίζω όμως ότι και είναι πιο σκληρή και πιο απρόβλεπτη (για κάποιους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η vodenka είναι από τις λίγες κοπέλες που λές ''πραγματικά'' χαζή και κολλημένη.Ακούει μόνο ότι θέλει να ακούσει και διαβάζει και αξιολογεί με ένα παράξενα,ηλίθιο τρόπο τις ειδήσεις τα γεγονότα τις απόψεις και την ιστορία.Ειλικρινά φοβάμαι να κάνω διάλογο μαζί της γιατί εκτός ότι η ίδια πάντα φαίνετε ηλίθια θα κάνει και εμένα να φανώ χαζός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μην την υποτιμάτε την Ευγενία. Κολλημένη είναι και όπως όλοι οι κολλημένοι βλέπει τα πράγματα με τρόπο που πάντα στηρίζει το ιδεολογικό της κόλλημα. Αλλά σε αντίθεση με τους παπάρες του ΟΤ κατάλαβε πως για να εγκριθεί ο σύλλογος της το μόνο που θα χρειαζόταν θα ήταν "ουδέτερη γλώσσα" (προφανώς και δε μιλάει για μακεδονική γλώσσα το καταστατικό - απορώ γιατί τόσο άγχος να μας δείξουν και το πρωτότυπο) και πως το κλειδί είναι οι "Γρεκομάνοι" και όχι οι λιγοστοί νεοκομιτατζήδες. Να μη σχολιάσω και το ό,τι παρά το ντόρο τα έχει καταφέρει να είναι στο απυρόβλητο από την ΦΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι σκοπιανοί του iliden.blogspot καθάρισαν και τον Καρτάσο.
    Δέκα είναι και έχουν δέκα διαφορετικές απόψεις.
    Οι καινούργιοι είναι για γέλια. καλά είναι να μη το διαλύσουν τελείως για να έχουμε να γελάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι έγινε με το καταστατικό δεν θα το δούμε?
    Καμία εξέλιξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έλα ντε ακόμα ?
    Ίσως επειδή γιορτάζουν σήμερα θα καθυστερήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ έξυπνο το σχόλιο σου Ακρίτα - ασ καθιερώσουμε την 1η Απριλίου επίσημη γιορτή της πΓΔΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος 1 Απρίλιος 2009 10:42 πμ

    Η φάση είναι ότι τον έδιωξαν λόγω απειρίας στα ιστορικά.
    Ποιοι?
    Οι έμπειροι περί ιστορίας,αυτοί που ότι γράφουν το αποδεικνύουν κιόλας με αδιάψευστα ντοκουμέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο abecedar.blogspot.com έβγαλε μία αηδία,σκέτο κείμενο,το κανονικό δεν προβλέπεται να το δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αυτό είναι που σερβίρανε στους σκοπιανούς της διασποράς.
    Είναι 2 ημερών κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε Ακritas σε ευχαριστω για τα παντα στοιχειοθετημενα σου σχολια που με εχουν βοηθησει αφανταστα στη κατανοηση της ιστορικης μας κληρονομιας και παιδειας....Γιωργος(Βεροια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να σαι καλά Γιώργη και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.