Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Σφαλιάρα από τον ΟΗΕ σε ότι αφορά την "Μακεδονική Μειονότητα"στους.......

...εν Ελλάδι υποστηριχτές τους. Όπως γνωρίζεται το διαδίκτυο έχει κατακλεισθεί από τους επικριτές της Ελλάδας(ελληνόφωνους και μη) με την περιβόητη επιτροπή του ΟΗΕ που εξετάζει τον αντιρατσισμό στην Ελλάδα.

Δεν παρατηρήσατε κάτι ?

Ενώ με την περίπτωση της McDougal οι διάφορες ντόπιες ΜΚΟ αλλά και οι Σκοπιανές οργανώσεις όπως η UMD και κόμματα όπως το εθνικιστικό Ουράνιο Τόξο διατυμπάνιζαν ότι ο ΟΗΕ είπε αυτό αλλά και το άλλο....σε αυτήν την
έκθεση έπεσε.......άκρα του τάφου σιωπή.

Γιατί ?

Διαβάστε και θα καταλάβετε......

Η αναφορά(οι θέσεις) της Ελλάδας



Στα πλαίσια των μειονοτήτων , οι αναφορές που κάνoυν ένας πολύ μικρός αριθμός μη κυβερνητικών οργανώσεων στην αποκαλούμενη «Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το γεγονός ότι ένας μικρός αριθμός προσώπων που ζουν στην Βόρεια Ελλάδα, χρησιμοποιεί, πλέον της Ελληνικής, Σλαβικά προφορικά ιδιώματα, δεν αποδεικνύει την ύπαρξη μιας εθνικής μειονότητας. Περαιτέρω, η χρήση του όρου «Μακεδονική» για να περιγραφεί η αποκαλούμενη μειονότητα, σφετερίζεται το όνομα και την εθνική και πολιτιστική ταυτότητα περίπου δυόμισι εκατομμυρίων Ελλήνων, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται για πολλούς αιώνες ως Μακεδόνες στο ίδιο γεωγραφικό και πολιτισμικό πλαίσιο και γι' αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Παρουσίαση της Έκθεσης(της επιτροπής του ΟΗΕ)



Επ’αυτού, οι ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη μιας εθνικής γλωσσικής μειονότητας με το όνομα «Μακεδονική» είναι εντελώς αβάσιμοι και αποτελούν απειλή για τη δημιουργία πιθανής έντασης ως προς τις υπάρχουσες ταυτότητες στην περιοχή, καθώς και σοβαρή σύγχυση για το όνομα, καθώς χρησιμοποιείται από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες Μακεδόνες που ζουν στο βόρειο μέρος της χώρας, είπε η κ. Τελαλιάν. Επίσης, η μη αναγνώριση αριθμητικά μικρών ομάδων ως εθνική μειονότητα δεν αποτελεί διακριτική μεταχείριση.
Προφορικές ερωτήσεις του Εισηγητή και των Ειδικών(της επιτροπής του ΟΗΕ)



Ο JOSE LINDGREN ALVES, ο Εμπειρογνώμονας της Επιτροπής που εκτελεί χρέη Εισηγητή στην Έκθεση για την Ελλάδα, είπε ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει περισσότερο με την απάντηση της Ελλάδας στην ερώτησή του γιατί δεν έχει κυρώσει η Ελλάδα την Σύμβαση - Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων, ενώ την υπέγραψε το 1997. Στην απάντησή της η Ελλάδα είπε ότι η πολυσυλλεκτικότητα των νομικών και κοινωνικοπολιτικών περιστάσεων και οι ιστορικές παραδόσεις που επικρατούν σε κάθε χώρα επιβάλουν την κατά περίπτωση προσέγγιση και όχι την «μία λύση για όλα» (σε ότι αφορά την) αντιμετώπιση εννοιών και πρακτικών λύσεων. Εάν αυτό ισχύει για την Ευρώπη, σίγουρα ισχύει για όλο τον κόσμο.

Ερχόμενος στο ερώτημα αυτών που επιμένουν για μια Σλαβική Μακεδονική μειονότητα, ο κ. Lindgren Alves είπε ότι το πιο σημαντικό είναι να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικώς, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της διαλέκτου ή μητρικής γλώσσας τους, όπως για κάθε άλλη ομάδα. Η μη αναγνώριση της ομάδας ως μειονότητας δεν αποκλείει μια τέτοια ομάδα από την απόλαυση των δικαιωμάτων της. Έχει δείξει ενδιαφέρον για το ότι ακόμη κι ένα πολιτικό κόμμα που προωθεί τα αιτήματα των Σλάβων Μακεδόνων έχει γίνει αποδεκτό και συμμετέχει ελεύθερα στις κοινοβουλευτικές εκλογές.

Ένας Εμπειρογνώμονας παρατήρησε ότι η ομάδα που μιλάει την Σλαβική γλώσσα στην χώρα, δεν χρειάζεται να θεωρούνται Μακεδόνες, εάν αυτό οδηγεί σε σύγχυση για το όνομα, αλλά και πάλι χρησιμοποιούν μια Σλάβικη γλώσσα, την οποία δεν εφηύραν και πρέπει να έχουν το δικαίωμα να την χρησιμοποιούν. Επίσης, τα πολιτικά κόμματα δεν πρέπει να διαχωρίζονται με βάση τις εθνότητες, καθώς αυτό θα μπορούσε να θίξει την ενότητα του Κράτους. Περαιτέρω, κατά τη γνώμη του ήταν πιο σημαντικό να μάθουμε εάν μια μειονότητα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα της παρά εάν έχει το δικαίωμα να ιδρύσει πολιτικό κόμμα.
Απαντήσεις της (Ελληνικής) Αντιπροσωπείας στις Προφορικές Ερωτήσεις(μελών της επιτροπής του ΟΗΕ και εμπειρογνωμόνων)



Για τους αποκαλούμενους Σλάβους «Μακεδόνες» η αντιπροσωπεία είπε ότι η περίπτωση αυτή δεν αφορά τον αυτοπροσδιορισμό, καθώς αυτή η ομάδα δεν βασίζει τον καθορισμό της σε αντικειμενικά κριτήρια. Το προσδιοριστικό «Σλάβος» δεν χρησιμοποιείται. Το μόνο προσδιοριστικό που χρησιμοποιείται από αυτή την κοινότητα είναι το «Μακεδονικός». Το πρόβλημα είναι ότι ο όρος «Μακεδόνας» χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα. Μέχρι πρόσφατα αυτή η ομάδα των «Σλάβων Μακεδόνων» ήταν εντελώς άγνωστη, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων.
Η αντιπροσωπεία είπε ότι οι «Σλάβοι Μακεδόνες» δεν αποτρέπονται πάντως από το να μιλούν το γλωσσικό τους ιδίωμα ή από το να δηλώνουν ότι είναι μέλη μιας συγκεκριμένης ομάδας. Το γεγονός ότι το Ελληνικό Κράτος δεν τους έχει αναγνωρίσει επίσημα δεν σημαίνει ότι αυτή η κοινότητα δεν απολαμβάνει πλήρως τα δικαιώματά της και ότι τα μέλη της δεν γίνονται πλήρως σεβαστά από το Ελληνικό Κράτος. H αντιπροσωπεία υπογράμμισε ότι υπάρχει η μεγαλοπρέπεια του ονόματος των Ελλήνων Μακεδόνων και είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη πάρει απάντηση εάν το Κράτος δεν πρέπει να σέβεται την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά των Ελλήνων Μακεδόνων. Αυτό δεν έχει σχέση με την άρνηση της ύπαρξης μιας μειονοτικής ομάδας, αλλά με την άρνηση ενός ονόματος το οποίο ήδη υπήρχε εδώ και πολύ καιρό.
Περαιτέρω προφορικές ερωτήσεις από τους Εμπειρογνώμονες



Ο Jose Lindgren Alves, ο Εμπειρογνώμονας της Επιτροπής που ήταν Εισηγητής για την έκθεση της Ελλάδας , είπε ότι για το ζήτημα των λεγόμενων «Σλάβων Μακεδόνων», δεν ήξερε ότι αρνούνται τη Σλαβική καταγωγή τους, μολονότι ο ίδιος ήταν πρεσβευτής στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Αναρωτιέται εάν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι εάν αυτή η κοινότητα αναγνώριζε τον «Σλαβομακεδονικό» πολιτισμό της.
Απαντήσεις από την (Ελληνική) αντιπροσωπεία



Απαντώντας στην ερώτηση, η αντιπροσωπεία είπε ότι δεν είναι σε θέση να απαντήσουν σε υποθετικά ερωτήματα. Πρόσφατα, η Ελλάδα είπε ότι οι «Σλάβοι Μακεδόνες» θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα προσδιοριστικό για τον καθορισμό της καταγωγής τους. Για ποιο λόγο χρησιμοποιούν σταθερά το όνομα «Μακεδόνες», το οποίο ήδη προσδιορίζει 2,5 εκατομμύρια Μακεδόνες με την πολιτιστική έννοια? Ακόμη και οι πρώην ηγέτες της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έχουν παραδεχθεί τη σλαβική καταγωγή τους. Το ζήτημα αυτό έχει δημιουργηθεί μόνον τα τελευταία χρόνια. Όλοι στα Βαλκάνια γνωρίζουν πολύ καλά τις μειονότητες που βρίσκονται στα Βαλκάνια, καθώς το θέμα των μειονοτήτων στα Βαλκάνια έχει δημιουργήσει πολλές εντάσεις στην περιοχή. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε για «Μακεδονική» ομάδα στην περιοχή. Είναι ένα ζήτημα αξιοπρέπειας του ονόματος «Μακεδόνας».

Η διαφορά δημιούργησε ένταση με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και ακόμη και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι υπάρχει διαφορά στο όνομα. Αυτή η κατάσταση πρέπει να επιλυθεί. Με το Ψήφισμα 1845 του Συμβουλίου Ασφαλείας, το Συμβούλιο ζήτησε από τα δύο μέρη να διευθετήσουν το ζήτημα υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτό με σαφήνεια έδειξε ότι το ζήτημα του ονόματος είχε πολλές ιστορικές και πολιτικές επιπτώσεις. Δεν ήταν ένα θέμα ειδικής άρνησης, αλλά ο κίνδυνος της δημιουργίας έντασης μεταξύ των ταυτοτήτων στα Βαλκάνια.
Καταρχήν δεν μπορώ να μην πω ένα μεγάλο μπράβο στην Ελληνική αντιπροσωπεία που επιτέλους έδειξαν και προπάντως εξήγησαν στον κόσμο ότι οι Σκοπιανοί θέλουν να σφετεριστούν το όνομα μη αποδεχόμενοι το "Σλαβικό πολιτισμό τους". Είναι γνωστό πως αποφεύγουν την έννοια της πολιτιστικής ταυτότητας όπου είναι ταυτόσημη με την εθνική. Η πολιτιστική ταυτότητα είναι ένα στοιχείο σύνθετο και πολυ-επίπεδο.
Για τον Ευρωπαίο πολίτη συνήθως αποτελείται από τα εξής επίπεδα:


  • το ευρύτερο ευρωπαϊκό που σχετίζεται με την κοινή ιστορία, κληρονομιά ή/και αξίες
  • το εθνικό επίπεδο που οριοθετείται από τα πλαίσια της χώρας μέλους, από τις διοικητικές δομές και τους θεσμούς, τις πολιτικές, τη γλώσσα/ες, τη λογοτεχνία και τα επιτεύγματα
  • το περιφερειακό επίπεδο το οποίο εκφράζεται μέσα από τις παραδόσεις, τη θρησκεία, τη γλώσσα ή τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα. Κάποιες φορές η περιφερειακή αυτή διάσταση υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα.

Για τους Σλαβομακεδονιστές αλλά και για τους εν Ελλάδι υποστηριχτές τους δεν ισχύουν τα παραπάνω μιας και ο μοναδικός Μακεδόνας είναι αυτός της FYROM άρα δεν υπάρχει άλλη και διαφορετική πολιτιστική ταυτότητα. Ο Μακεδονισμός των Σκοπίων τρέφεται από την στρεβλή τους πολτιστική ταυτότητα. Η εθνική ταυτότητα και το εθνικό συναίσθημα πολλές φορές είναι τόσο ισχυρά που απειλούν να κλονίζουν τα πολυεθνικά κράτη. Παρά τις αφελείς δοξασίες των πάσης φύσεως διεθνιστών, η αξία του Έθνους, της ιστορικής συνείδησης, της πολιτιστικής ταυτότητας παραμένουν οι ισχυρότεροι παράγοντες των διεθνών σχέσεων αλλά και της συνοχής ενός κράτους.

Τα Σκόπια δεν την έχουν αυτήν την συνοχή και το ξέρουν. Ξέρουν τις αδυναμίες τους και τις κρύβουν με επιτυχία. Η αλλαγή του Συντάγματος είναι και ο μόνος τρόπος για να υποχρεωθούν οι Σλαβομακεδόνες να κάνουν το δικό τους ιστορικό συμβιβασμό. Να εγκαταλείψουν το φαντασιακό ε­πεκτατισμό τους, που τροφοδοτεί το κρατικό τους ιδεολό­γημα περί "Μακεδονισμού". Με άλλα λόγια, είναι ο μόνος τρόπος να φύγουν τα αγκάθια και οι διμερείς σχέσεις να τε­θούν σε νέα, αμοιβαίως δημιουργική βάση. Όσο ο Καρα­μανλής δηλώνει ότι η σύνθετη ονομασία θα είναι για όλες τις χρήσεις και δεν θέτει ως όρο την τροποποίηση του Συ­ντάγματος, αντιφάσκει με τον εαυτό του.

Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ­ΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΜΟΝΟΠΩ­ΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟ­ΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗ­ΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΘΗΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥ­ΝΟΛΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Ακόμα και εάν αποδεχθούν για το κράτος τη σύνθετη ονομασία που θα προτείνουν οι Έλλη­νες, το ιδεολόγημα του μακεδονισμού δεν θα ακυρωθεί, θα ακυρωθεί μόνο εάν ταυτοχρό­νως αλλάξει και το όνομα της κυρίαρχης εθνότητας/γλώσσας. Ο όρος «μακεδόνικη» δη­λώνει το Όλον, και γι' αυτό εί­ναι απαράδεκτος. Την πραγ­ματικότητα αντανακλά ένας εθνογεωγραφικός προσδιορι­σμός (όπως σλαβομακεδονι­κή), που δηλώνει ότι πρόκειται για Μέρος.

UPDATE 21-8-2009(09:23)

Επειδή έφτασαν στα αυτιά μου κάποια περίεργα πράματα σε ότι αφορά το παραπάνω ποστ θα ήθελα να διευκρινήσω κάποια πράματα:

  • Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της εξέτασης της έκθεσης της επιτροπής του ΟΗΕ και είναι αναρτημένα σαν δελτίου Τύπου στο σαιτ του ΟΗΕ. Σχετικό λινκ έχω βάλει από την πρώτη στιγμή.
  • Δεν είναι η τελική έκθεση αλλά συνομιλίες της Ελληνικής αντιπροσωπείας με τους ξένους. Ο λόγος που το έβαλα είναι δείξω ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα δείχνει στους έξω το θέμα της πολιτιστικής ταυτότητας, τόσο της δικιάς μας αλλά κυρίως και της απόκρυψης από τους Σκοπιανούς της Σλαβικής τους. Για αυτό και η έκπληξη του Βραζιλιάνου Εισηγητή αλλά και οι αρχικές ακραίες αντιδράσεις των ανά το δυαδύκτιο υποστηρικτών της αποκαλούμενης για αυτούς " Μακεδονικής" μειονότητας.
  • Χαρακτηριστικό παραμένει ότι ουδείς δεν έδωσε δημοσιότητα στα σημεία που έβαλα μέχρι την δημοσίευση του παρόντος.
  • Σε ότι αφορά την μετάφραση ο καθένας μπρορεί να την συγκρίνει με αυτήν που κυκλοφορεί σε άλλο μπλογκ και να δει τις διαφορές που υπάρχουν. Ειδικά σε θέματα ορολογίας η διαφορά είναι μεγάλη.
  • Το θέμα το γνωρίζω εδώ 45 μέρες, ενώ στην δημοσιότητα το έβγαλαν οι Σκοπιανοί πριν 25 μέρες μέσω του ακροδεξιού σαιτ maknews( w w w.maknews.com/forum/human-rights-archive/mhrmi-amhrc-un-to-review-greece-s-human-rights-record-t16136.html) το οποίο ανέρτησε ανακοίνωση της γνωστής Σκοπιανής ΜΚΟ και σπόνσορας ενός από της Ελληνικής ΜΚΟ.
  • Τις τελικές εισηγήσεις της η επιτροπή θα τις καταθέσει μέχρι την 28-8-2009.

Αντιλμβάνομαι ότι υπάρχει πανικός σε ότι αφορά την ανάρτηση αυτού του νήματος στους γνωστούς κύκλους αλλά πάνω από όλα προηγείται η ενημέρωση του κόσμου.

4 σχόλια:

  1. Ακρίτα γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος και φοβάμαι πως βιάστηκες να χαρείς. Το τελικό (και μόνο σημαντικό) έγγραφο είναι τα concluding remarks που βγαίνουν με το τέλος της συνεδρίας στις 28/8/2009. Αυτά που γράφεις είναι προσωρινά σχόλια (και περίληψη) και ήδη έχουν θορυβήσει και το Δημητρά και τους υπόλοιπους έμισθους και άμισθους Κουίσλινγκ. Η κομπλεξική νὲα δικηγοράρα του ΕΠΣΕ (ο ανεκδιήγητος e-lawyer που έγραφε στο σχολιασμό κομιτατζίδικων blog "βάλτε μου link στο blog μου παρακαλώ") ήταν η πρώτη στον ελληνικό χώρο που έγραψε για το θέμα (με απίστευτο σχολιασμό αλλοπαρμένων από κάτω) και ο Δημητράς έβγαλε ανακοίνωση πως η προσωρινή καταγραφή του τι ειπώθηκε δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στην αλήθεια. Επιπλέον ο Δημητράς έχει άνθρωπο μέσα στην επιτροπή γιατί του δώθηκαν απαντήσεις της Ελληνικής πλευράς που δεν ήταν σε ηλεκτρονική μορφή έτσι ώστε να τις σκανάρει και να τις δημοσιεύσει. Και βεβαίως η έκθεση του ΕΠΣΕ είναι επισήμως κομμάτι της διαδικασίας (μια και πολύ έξυπνα έχει μονοπωλήσει ως ΜΚΟ την περιγραφή της κατάστασης της χώρας στο εξωτερικό). Να είσαι σίγουρος πως τους παίρνει τηλέφωνο καθημερινά να τους ψήσε για να γράψουν μια τελική αναφορά κατά πως το θέλει αυτός. Οπότε τελικά μπορεί να χαρεί μόνο ο Μιχάλης Ράπτης και οι λοιποί αντίστοιχοι του.

    Το ανησυχητικό είναι πως είδαμε και πάλι (μετά από δηλώσεις αμερικανίδας διπλωμάτισσας στην ΟΑΣΕ πρόσφατα) αναφορές σε Αλβανική μειονότητα κλπ.:

    "Άλλες ερωτήσεις αφορούσαν το πρόβλημα που σχετίζεται με το όνομα "Σλάβοι Μακεδόνες", με τους παράνομους μετανάστες και με την Ελληνική Αλβανική κοινότητα."

    "Ένας άλλος Εμπειρογνώμονας της Επιτροπής αναρωτήθηκε εάν υπάρχει Αλβανική εθνική μειονότητα στην Ελλάδα. Όλες οι χώρες που συνορεύουν με την Ελλάδα αναγνωρίζουν έως δέκα μειονότητες διαφορετικών μεγεθών, ενώ η Ελλάδα αναγνωρίζει μόνο μία. Κάποιος θα μπορούσε να μην παραμείνει στο έτος 1923, την χρονιά της Συνθήκης της Λωζάννης."

    "Ποιος είναι ο αριθμός των Ελλήνων πολιτών Αλβανικής καταγωγής; Μπορούν να μάθουν την γλώσσα τους στα Ελληνικά σχολεία;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δημητράς αλήθεια τι λέει επί αυτού;
    Συμφωνεί με την επιτροπή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KE & ανώνυμε γνωρίζω ότι μέχρι στις 28-08 θα έχουμε τις τελικές συστάσεις της επιτροπής στην Ελλάδα σε ότι αφορά όλα τα θέματα και όχι μόνο των Σλαβομακεδόνων. Όπως γνωρίζω και επίσης το τι ειπώθηκε στο blog του e-lawyer(ειδικά ο Σκοπιανός Andrew στα σχόλια και οι ακραίες τοποθετήσεις του είναι το κάτι άλλο). To θέμα το παρακαλουθώ στενά εδώ και ένα μήνα. Εγώ έβαλα τι ειπώθηκε στην επιτροπή και αναρτήθηκε επίσημα στο σαιτ του ΟΗΕ.

    Σε ότι αφορά το ΕΠΣΕ είμαι σίγουρος ότι έχουν σκυλιάσει με το περιεχόμενο που αναρτήθηκε και θα προσπαθήσουν να γλυκάνουν τις εντυπώσεις. Αλλά ότι και να κάνουν οι δηλώσεις (ειδικά του Βραζιλιάνου Εισηγητή) παραμένουν.Και η κουτοπονηριά του ΕΠΣΕ φαίνεται ότι μιλάνε για διαλέκτους της "μακεδονικής γλώσσας" που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ η "γλώσσα" αυτή είναι μεταγενέστερο κατασκεύασμα από τις σλαβικές διαλέκτους.!!!!

    Εκεί πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή όταν μιλάνε για "μακεδονική γλώσσα" διότι από ότι είδα το "macedonian minority" το έκαναν "macedonian linguistic minority".Και για να καταλαβαίνουμε μερικά πράματα απεναντί μας ήταν ο Βραζιλιάνος Jose Lindgren Alves, ο Εμπειρογνώμονας της Επιτροπής που ήταν Εισηγητής για την έκθεση της Ελλάδας και πρωην πρεσβευτής της Βραζίλίας στην FYROM όπου ανέφερε σε μια στιγμή στην χώρα του, τη Βραζιλία, χρησιμοποιούν τη λέξη "μειονότητες" για τους ομοφυλόφιλους και τα με ειδικές ανάγκες άτομα.!!!!

    Και φυσικά υπάρχουν και άλλα θέματα όπως ανέφερες και τα οποία πρέπει άλλοι μπλόγκερς που ασχολούνται με αυτά και είναι πιο ενημερωμένοι πρέπει να ασχοληθούν.Εγώ επικεντρώνομαι σε θέματα της Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια Ακρίτα. Είναι σημαντικό να δείχχνουμε και τη θετική δουλειά των αντιπροσώπων μας και να μην κρίνουμε και καταδικάζουμε μόνο (όπως κάνουν όλοι οι "εξαιρετικοί" δημοσιογράφοι μα& sigmaf;).
    Το χθέσινό μου σχόλιο εμφανίστηκε σε γλώσσα μηχανής, μετά την εγγραφή μου στη νέα υπηρεσία σχολιασμού.
    Καλή συνέχεια, καλή μας δύναμη και ακόμη ελπίζουμε...
    ΥΓ όπως θα είδες στο email σου άρχισα να προωθω το άρθρο σου γιατί πραγματική χρήζει διαφήμισης..
    Dimitris D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.