Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και οι αυτονομιστές

Αλεξαντέρ Ποπόφ(σκι), πρόεδρος των λεγόμενων Αιγαιατών με φόντο τον χάρτη της "Μεγάλης Μακεδονίας" και την σημαία της Βεργίνας στο γραφείο του στο Μοναστήρι. Ο ίδιος μάλιστα σε συνέντευξη του δήλωσε ότι περιμένει να υλοποιηθεί κάποια υπόσχεση του Γιώργου Παπανδρέου. Μήπως τελικά αυτή είναι ο επαναπατρισμός τους ?


του Κωνσταντίνου Χολέβα
αναδημοσίευση από το Αντίβαρο

Τουλάχιστον ατυχείς και στερούμενες ιστορικής τεκμηριώσεως μπορούν να χαρακτηρισθούν οι δηλώσεις του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, περί ελεύθερης επανόδου στην Ελλάδα των μεταλλαγμένων Σκοπιανών (πρώην Ελλήνων) αυτονομιστών και προπαγανδιστών. Οι δηλώσεις έγιναν προσφάτως στην ιστοσελίδα newstime.gr και είναι εύλογο να προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους της Μακεδονίας, αλλά και σε κάθε Έλληνα που γνωρίζει την ιστορία.

Το 1982 με νόμο του αειμνήστου Γεωργίου Γεννηματά είχε επιτραπεί η επιστροφή στη χώρα μας των πολιτικών προσφύγων, οι οποίοι ζούσαν στις τότε κομμουνιστικές χώρες, με ρητή εξαίρεση των «αλλογενών», δηλαδή εκείνων που είχαν δηλώσει ότι ανήκουν στην τεχνητή «μακεδονική» εθνότητα. Οι άνθρωποι αυτοί κατά την περίοδο 1941-1949 είχαν ενόπλως αγωνισθεί για την απόσχιση της Μακεδονίας και της Θράκης από τον ελληνικό κορμό. Πολλοί από αυτούς είχαν αρχικά ενταχθεί σε βουλγαρικές ομάδες που συνεργάσθηκαν με τις γερμανικές αρχές κατοχής. Το 1944 μεταμορφώθηκαν εν μιά νυκτί σε «σλαβομακεδόνες» παρτιζάνους του Τίτο.
Όσοι εγκαταστάθηκαν στα Σκόπια εργάσθηκαν φανατικά κατά της Ελλάδος. Αυτοί και τα παιδιά τους υπήρξαν οι κυριώτεροι στυλοβάτες της προπαγάνδας περί «Μακεδονίας του Αιγαίου». Μάλιστα από το 1993 συνταξιοδοτούνται από το κράτος των Σκοπίων ως «μαχητές του απελευθερωτικού αγώνα».

Όσοι προτείνουν την ελεύθερη είσοδο και εγκατάσταση των οπαδών της απόσχισης της Μακεδονίας μας θα πρέπει να απαντήσουν στα εξής: α) Συνειδητοποιούν την αναστάτωση που θα δημιουργηθεί στον πληθυσμό των ακριτικών περιοχών της Βορείου Ελλάδος; β) Ποια σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα ενισχύει την καλλιέργεια αποσχιστικών τάσεων στο έδαφός της; Και γ) Γιατί πρέπει να επιβραβεύσουμε ηθικά τους Σκοπιανούς προπαγανδιστές;

Κακώς λέγει ο κ. Λοβέρδος ότι μία τέτοια κίνηση θα βοηθήσει την επίλυση των προβλημάτων μας με την ΦΥΡΟΜ. Η Ελλάδα έχει ήδη φανεί πολύ γενναιόδωρη σε πολιτική και οικονομική υποστήριξη, ενώ οι γείτονες ανταπαντούν με όξυνση των προκλήσεων. Τα αγάλματα, οι ονομασίες αεροδρομίων και σταδίων, η προπαγάνδα περί ανυπάρκτων μειονοτήτων και πολλά άλλα δείχνουν την εμμονή των Σκοπίων στην διαστρέβλωση και κλοπή της ιστορίας μας.

Ας μην ενθαρρύνουμε, λοιπόν, περισσότερο τον εθνικισμό των Σκοπίων.

Κ.Χ. 7-9-2009

8 σχόλια:

  1. Ο Ποποφσκι λεει στον ιο οτι ειναι διεθνιστης και εδω φωτογραφιζεται κατω απο αλυτρωτικους χαρτες
    Καποτε ομως και οι μασκες πεφτουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Akrita εχω μία από τις επίσημες δηλώσεις του Ποποφσκι για το μακεδονικό η οποία είναι αποκαλυπτικότατη των προθέσεών τους , όμως η ιστοσελίδα σου δεν μου δίνει την δυνατότητα να κάνω paste.
    Ψάξε στο macedonian-heritage στο InterimAgreement/Interim_Vlasidis.pdf

    Σε άλλο σημείο της ανάλυσης οι ίδιοι οι Σκοπιανοί αναφέρονται στο σωματείο των Αιγαιατών του Ποποφσκι ως "επίσημο κρατικό όργανο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοείς το κεφάλαιο από το βιβλίο ...Aθήνα - Σκόπια: Η Επτάχρονη Συμβίωση, 1995-2002....που είναι στα αγγλικά. Το λινκ είναι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sel 271 kai 285. Oi dhlwseis Popovski gia ta diabathria einai xarakthristikes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Λοβερδος δεν μας τα λεει καλα...Ολοι οι πολιτικοι μας ειναι απο αφελης ως προδοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό είναι το ήθος των στελεχών του Πασοκ (ονοματίζω το κόμμα γιατί κατά τη γνώμη μου ο Αντρέας καταλυσε θεσμούς και αξίες κα τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του) δεν μας ενδιαφέρει η Ιστορική αλήθεία ή η Ηθική αλλά προσβλεπουμε σε 2000 ψήφους (τόσοι ψήφοι, σε συγκεκριμένους νομούς μπορούν να κάνουν τη διαφορά....)
    Ντροπή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2000?!

    Μόνο στη Φλώρινα μιλάμε για περισσότερες από 26.000 νέες ψήφους (μέχρι να πλακώσουν και οι συγγενείς οπότε το νούμερο θα εκτοξευτεί).
    Ας τονίσουμε τους πραγματικούς αριθμούς ΜΗΠΩΣ και αντιληφθεί ο κόσμος το μέγεθος της καταστροφης που έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο LOVERDO γιατί θέλει να τους επαναπατρίσει?

    Μήπως ΖΑ ΝΤΟΜΠΡΟ ΝΑ ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ?

    Που λέγανε και οι άνθρωποι με ανορθωμένη την κεφαλή (GORE GLAVATA) του Vinozhito?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.