Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ε.Ε.: «Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την ΠΓΔΜ»

Συναντήσεις επιτρόπου Διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε με την ηγεσία των Σκοπίων.
«Η ΠΓΔΜ πρέπει να εκμεταλλευθεί τη δυνατότητα που υπάρχει για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, με στόχο την προώθηση της ενταξιακής της πορείας», δήλωσε σήμερα ο νέος επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Φούλε συμπλήρωσε ότι «η ΕΕ δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο για την ΠΓΔΜ σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση για την εκκρεμότητα της ονομασίας, μέχρι τον Ιούνιο».

Σημείωσε ότι η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας είναι ουσιαστικής σημασίας για την αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης για το θέμα της ονομασίας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Ο επίτροπος της ΕΕ εκτίμησε ότι οι.... ..απευθείας συναντήσεις μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ αποτελούν θετικό στοιχείο για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος και πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση απαιτείται να επιδειχθούν ηγετικές ικανότητες για την υπέρβαση της εκκρεμότητας αυτής.

Από την πλευρά του ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι η χώρα του παραμένει προσηλωμένη στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης για το θέμα της ονομασίας, ενώ χαιρέτισε την υποστήριξη της ισπανικής προεδρίας της ΕΕ στη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εκτίμησε ότι η εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ, καθώς τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται από την Συνθήκη είναι πολύ θετικά για τις υποψήφιες προς ένταξη και για τις δυνάμει υποψήφιες, χώρες, μετά από μία περίοδο στασιμότητας σχετικά με τη διεύρυνση της ΕΕ.

Ο επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ συναντήθηκε ακόμη στα Σκόπια με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρόεδρο της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι και αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης

mailto:http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/02/2010_324749

4 σχόλια:

  1. σαν θετικό μου ακούγεται αυτό.. μάλλον κάτι δεν πιάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος θα απαντήσει στην παρακάτω ιστοσελίδα;

    http://www.examiner.com/x-37577-Sacramento-Genealogy-Examiner~y2010m2d19-Searching-Macedonian-genealogy?#comments

    Σεριανίζουν οι σλαβοβούλγαροι και οι Έλληνες απαθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να μην το καταλάβει μόνο η αναφορά "Slavic" και "Slav" δίνει στον ουδέτερο να καταλάβει για ποιους "Macedonians" μιλάει η κυρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Alexander says:
    And the true nature of Macedonian's oppressors show their ugly racist heads yet again. You can now see with your own eyes, in black and white, their evil hate-filled words such as "Slav Macedonian" or the denial of the Macedonian existence by proclaiming the Macedonians as "Slavobulgars".

    This behavior is deplorable and your Greek country's policy of racism will no longer be tolerated by civilized society.

    This person has written an article to help people find their ancestry and you people attack her. You attack because you try to bury the corpse of the Macedonian identity to cover your country's past atrocity against the Macedonian people.

    The people from your country apparently focus on your own brand of History when you people need to focus on Economics.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.