Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Προπαγάνδα από το επίσημο περιοδικό του Αμερικάνικου ΥΠΕΞ , μέρος 2ον

Σήμερα το «Πρώτο Θέμα» και ο Μανόλης Γαλάνης έχει δισέλιδο αφιέρωμα στην στιγνή προπαγάνδα του Αμερικάνικου ΥΠΕΞ με θέμα τα αγαπημένα τους Σκόπια.
Το θέμα το είχα βγάλει στην δημοσιότητα από τις 10 Απριλίου ,  όπως και μετέπειτα άλλα Ελληνικά διαδικτυακά ημερολόγια αλλά από τότε δεν υπήρξε ΚΑΜΜΙΑ αντίδραση από το Ελληνικό ΥΠΕΞ.
Στο δισέλιδο άρθρο υπάρχουν και απαντήσεις δύο ακούραστων αγωνιστών του σύγχρονου Μακεδονικού Ζητήματος, του Νίκου Μέρτζου(Προέδρου της Εταιρείας των Μακεδονικών Σπουδών) και της Νίνας Γκατζούλης(Προέδρου της Παμμακεδονικής ΗΠΑ).
Στο ίδιο άρθρο υπάρχει και αναφορά σε ένα άλλο ζήτημα που αφορά την ταξιδιωτική οδηγία του Αμερικάνικου ΥΠΕΞ που λίγο ως πολύ μας θεωρεί κάτι σαν Αφγανιστάν και Ιράκ σε ότι αφορά την εγκληματικότητα.
Οι Σκοπιανοί αλλά και οι Τούρκοι στις Προεδρικές εκλογές στήριξαν με κάθε μέσο τον Μακέην.
Οι Έλληνες της Διασποράς στήριξαν τους Δημοκρατικούς(Ομπάμα η πλειοψηφία και Κλίντον).
Τώρα «απολαμβάνουμε» αυτήν την στήριξη.

3 σχόλια:

  1. Ακρίτα δες και αυτό...

    http://www.enkripto.com/2010/04/blog-post_22.html

    Στα σκαριά έχει καταπώς φαίνεται η Κυβέρνηση σχέδιο εκ νέου χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε όλους όσους την στερήθηκαν μετά τον εμφύλιο. Το "καταπώς φαίνεται πάει στην Υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη η οποία σε επιστολή της στον επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμπαργκε διαβεβαιώνει ότι: οι αρχές έχουν έτοιμο σχέδιο για την επαναχορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε όλους όσους την έχασαν και άρχισε ήδη να εξετάζεται μια πληθώρα αιτήσεων που έχουν υποβληθεί απο τους ενδιαφερόμενους.

    Πρόκειται για όσους στερήθηκαν την ελληνική ιθαγένεια μετά τον εμφύλιο στην Ελλάδα κατοικούν χρόνια τώρα στα Σκόπια και έχουν προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου ζητώντας μαζί με την ελληνική ιθαγένεια και τις περιουσίες που κατασχέθηκαν τότε.Το θέμα είναι ότι η φάμπρικα θα ανοίξει με το μεγάλο θέμα της διεκδίκησης περιουσιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μου δημιουργεί καθόλου εντύπωση,
    από τις 6-10-2009 το έχω πει,
    2 ημέρες μετά από την νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές,
    δες σχετικό λινκ εδώ και πες μου που διαψεύστηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν λέω ότι τα οικονομικά θέματα δεν είναι σοβαρά, όμως η είδηση αυτή έχει θαφτεί στην κυριολεξία. Εκμεταλλεύονται την αγωνία του κόσμου για την οικονομική κατάσταση της χώρας προκειμένου να ξεπουλήσουν τα εθνικά θέματα... και όλα αυτά στα μουλωχτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.