Θα υπάρξουν πιο σοβαρά θέματα από την κατάργηση κάποιων Υπουργείων που ήσαν εστίες κομματικής εξυπηρέτησης. O Ελληνικός λαός ψήφισε την Κυριακή το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό τον Παπανδρέου. Άρα από εδώ και εμπρός και μέσα σε 100 μέρες μην εκπλαγείτε όταν θα έχουμε :
- Νομιμοποίηση 2ης γενιάς λαθρομεταναστών και ίσως 1ης μετά από 5ετία. Πακιστανοί και Αλβανοί πανηγύριζαν το βράδυ των εκλογών. Υπενθυμίζω το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου είπαν ΟΧΙ στους ψήφους των Ελλήνων της διασποράς.
- Αποικισμό αλλοεθνούς εθνικιστικής μειονότητας στις παραμεθόριες περιοχές των μακεδονικών(100.000 σκοπιανοί),θρακικών(600.000 Τούρκοι) και ηπειρωτικών (50.000 Τσάμηδες) νομών της χώρας. Οι Σκοπιανοί, Αλβανοί και Τούρκοι πανηγύριζαν το βράδυ των εκλογών. Υπενθυμίζω τις δηλώσεις Λοβέρδου για "έμμεση" κατάργηση του νόμου Γεννηματά που αφορά όχι μόνο τους Σκοπιανούς αλλά και τους υπόλοιπους.
- Μερική αυτονόμηση περιοχών της Θράκης με προγράμματα τύπου "πολιτισμού" και "γλώσσας". Δεν είναι τυχαίο ότι το ΠΑΣΟΚ στην Θράκη πήρε 60% και 80% στις μειονοτικές περιοχές. Το 80% δε, δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία επτώχευσε ΕΘΝΙΚΑ και εκεί. Υπενθυμίζω πράξεις και δηλώσεις των Τούρκων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
- Πλήρη εφαρμογή της Ρεπούσιας πολιτικής στην Ελληνική Εθνική Παιδεία. Το κατάργηση το Εθνικής από το όνομα "Υπουργείο Εθνικής Παιδείας" που μένει σκέτο "Παιδείας" γιατί δεν το σχολιάζουμε ; Σε καμμιά 5αριά χρόνια θα έχουμε σχολικά βιβλία που θα γράφουν όχι μόνο Ελληνο-τουρκικές επιτροπές αλλά και ελληνο-αλβανικές όπου θα μαθαίνουμε πόσο Ιλλυριοί είναι οι Αλβανοί.
Υπάρχουν και αλλά θέματα αλλά ανέφερα αυτά που αποσχολούσαν το δυαδίκτυο αλλά όχι τα ΜΜΕ και τα λοιπά.
Έχουμε λοιπόν πιο σοβαρά θέματα από ένα Υπουργείο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γείτονες πανηγυρίζουν.....
ΑΝΑΝΕΩΣΗ : 7 Οκτ 2009, 08:05
Πολύ φοβάμαι φίλε Ακρίτα ότι δεν κατάλαβαν (αυτοί που ψηφίσαν τον ΓΑΠ) τι μέλλει γεννέσθαι....
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβάμαι πολύ για το μέλλον μας, όχι για αυτό που περιγράφεις (τα θεωρώ δεδομένα) αλλά γιατί ξαφνικά θα καταλάβει ο Έλληνας τι έγινε και τότε θα υπάρξει οργή και ξεσηκωμός.....
Ελπίζω να κάνω λάθος....
Ο κάθε λαός τελικα πραγματι αξίζει την Κυβέρνηση που έχει ο ίδιος ψηφίσει αλλα και το αναλογο τιμημα των επιλογων του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑkrita εμεις οι λιγοι και ρομαντικοι αλλα και πραγματικα πατριωτες καναμε οτι μπορουσαμε αλλα αφου οι υπολοιποι προτιμησανε να αδιαφορησουνε και να κανουνε του κεφαλιου τους αστους να πληρωσουνε και το τιμημα των επιλογων τους.
Ας κοιταξουμε εμεις οι λιγοι να περισωσουμε οτι πλεον μπορει να σωθει και ασε τους αλλους.
Τα μαθες φιλε Akrita
ΑπάντησηΔιαγραφήO Γεωργακης καλεσε τους Οικολογους-Πρασινους να αναλαβουν υπουργικα καθηκοντα μεσα στο ΠΑΣΟΚ
Αντε να βαλουν και το Ουρανιο τοξο να αναλαβει Υπουργικα καθηκοντα εκει στο ΠΑΣΟΚ με το καλο...
Ντροπή! και είμαστε ακόμα στην 1η μέρα νέας κυβέρνησης..
ΑπάντησηΔιαγραφή"Καημένη Ελλάδα! Τι τέλος σε περίμενε! Μα δεν έχεις μήτε κάποιον να σε κλάψει, γιατί την κηδεία σου την γιορτάζουνε σαν γάμο, με χαρές και με τραγούδια, που αυτά ευτυχώς δεν είναι ελληνικά". Φ. Κόντογλου
Δέν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα και όπως λέει ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ...
ΑπάντησηΔιαγραφή'ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ'
Η καταργηση του συγκεκριμενου υπουργειου ειναι οιωνος για θεματα που αφορουν το "Σκοπιανο" και την ελληνικη μουσουλμανικη μειονοτητα στην Θρακη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μεθοδος του "σαλαμιου" εχει αρχισει εδω και πολλα χρονια, για να μην πω δεκαετιες!!
Ηδη παιρνουμε μια γευση!!
ΓΜ
ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ.
ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΞ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!
ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ την πράσινη χούντα, για να μη μας ρίξει στους δολαριανούς κανίβαλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.youtube.com/watch?v=Kr-0WNM9ZQU
Δεν ξέρω εάν είδατε χτες τον Χαρδαβέλα με τους Τούρκους στην Θράκη αλλά σημείωνω 3 πράματα που μου έκαναν εντύπωση :
ΑπάντησηΔιαγραφή-Ο Τούρκος εκδότης και οι εμπρηστικοί του τίτλοι. Η δικαιολογία του είναι ότι ακολουθεί το Κοράνι.!!!
-600.000 Τούρκοι υπάρχουν στην άλλη πλευρά που θέλουν να γυρίσουν κάποια στιγμή.
-Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με χρήματα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ναύλωσε αεροπλάνα για να έρθουν από Γερμανία Τούρκοι ώστε να τους ψηφίσουν. Φυσικά οι σταυροί δεν πήγανε σε γκιαούρηδες.
Αγαπητέ Ακρίτα,
ΑπάντησηΔιαγραφήξέρουμε πολύ καλά το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Για αυτό το ψηφίσαμε.
Καιρός να φύγουμε από θέματα που απασχολούν μόνο μια μερίδα γραφικών εθνικιστών.
Σημασία έχει η τσέπη κι όχι αοριστίες "για την πατρίδα".
Ξέρω ότι διαφωνείς εσύ και οι οπαδοί σου, αλλά ο ελληνικός λαός διάλεξε.
Δεν μας ενδιαφέρουν οι φωνές για τη Θράκη, για τη Μακεδονία και το Έθνος.
Η κοιλιά μας να γεμίζει...
Ανώνυμε είπες ότι ξέρεις καλά το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Επίσης από αυτά που γράφεις σε ενδιαφέρει μόνο το οικονομικό πρόγραμμα και πως θα γεμίζεις την κοιλιά σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια απάντησέ μου σε παρακαλώ όταν αλλάξει ο Κώδικας ιθαγένειας και 1 εκ άνθρωποι βρεθούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα(εργατικά, ασφάλειας και πρόνοιας) με εσένα , αλλά πολύ φθηνότερο οικονομικό κόστος για τον εργοδότη και μηδεν παροχές στα χρεωκοπημένα ταμεία ασφαλίσεως και υγείας τι θα κάνεις τότε για να γεμίσεις την κοιλιά σου ;
Είπες ότι μόνο εθνικιστές απασχολούνται με τέτοια θέματα. Δηλαδή ο Παπανδρέου που ανέλαβε το εξωτερικών ή ο Λοβέρδος που άνοιξε το ζήτημα του "επαναπατρισμού" είναι εθνικιστές;
Και κάτι ακόμα για τον εθνικισμό. Ο χειρότερος εθνικιστής δεν είναι ο εγχώριος αλλά ο οικουμενικός. Δεν το λέω εγώ αλλά ο Anthony Smith (εάν τον ξέρεις).
Ο Δ. Δρούτσας έχει τις αρμοδιότητες που στις προηγούμενες κυβερνήσεις ασκούσαν ο υπουργός και δύο υφυπουργοί. Το γεγονός ότι δεν έχει αφήσει αυτοδύναμο ίχνος στη δημόσια ζωή δεν πτόησε τον Γ. Παπανδρέου. Ισως θεωρεί ότι ο συνεργάτης του είναι ένα μεγάλο ταλέντο με μοναδικές ικανότητες. Ισως, πάλι, έχει υπ’ όψη του άλλα προσόντα, που εμείς αγνοούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που θυμούνται, πάντως, οι Ελληνοκύπριοι είναι ο προκλητικός ρόλος του στην επιβολή του σχεδίου Ανάν. Στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός τοποθέτησε στην κεφαλή της ελληνικής διπλωματίας έναν «υπάλληλό» του και όχι μία προσωπικότητα με πολιτικό εκτόπισμα.
Ανωνυμε 9:48 σε ενδιαφερει μονο η κοιλια σου να γεμιζει ;;; Τι λες ρε Κοτσαμπαση !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο το να καθομαι να φιλαω ξενες κατουρημενες ποδιες μονο και μονο για να γεμιζω την κοιλαρα μου τοτε ναι προτιμω να ειμαι με τους εθνικιστες παρα με κατι κοιλοδουλους σαν και σενα.
9:48 προτιμώ να είμαι εθνικιστής παρά γραικύλος και κοιλιόδουλος.
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ανώνυμε 9:48
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανένας δεν θέλει την κοιλιά άδεια .
Απλά θα ήθελα να ξέρω από πότε και ποιον τέθηκε το δίλημμα :
Ή πείνα και δυστυχία ή απεμπόληση των όσων θεωρούμε εθνική μας κληρονομιά και περηφανεια.
Γιατί εγω προσωπικά τα θέλω όλα
και την κοιλιά γεματη και να είμαι περήφανος σαν Έλληνας.
Στο τέλος μας βλέπω να τραγουδάμε ένα στοίχο από τραγούδι της Βέμπο για την Μακεδονία και την Θράκη...
ΑπάντησηΔιαγραφή"Μα πώς φοβάμαι
Πως ίσως μια μέρα σε χάσω
Γιατί να σε ξεχάσω
Ποτέ δεν θα μπορώ"
Ακριβώς για αυτό έρχονται "Δύσκολες Μέρες" - πολλοί συμπολίτες μας έχουν τη νοοτροπία του ανώνυμου (9,48) - ότι αρπάξουμε τώρα, και άσε το μετά - άσε τα παιδιά μας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς εδώ βρίσκεται το πρόβλημα - είναι η νοοτροπία που πέρασε ο Ανδρεας στον Έλληνα - και το μεγάλο κακό που έκανε στην Ελλάδα.....
Περιμένα ότι μετά το Σημίτη κανείς Έλληνας δε θα ψήφιζε Πασοκ... πόσο λάθος έκανα....
@Όλους
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πρόβλημα με την παραδοσιακή δεξιά στην Ελλάδα είναι ότι εμφανίζεται ως ο θεματοφυλακας του Έθνους (Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια) αλλα δυστυχώς τα περισσότερα στελέχη της είναι άκρως διεφθαρμένοι. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν την επίκληση στους άνωθεν θεσμούς-πυλώνες κάθε σοβαρής χώρας για να φάνε. Λίγοι είναι οι πραγματικοί δεξιοί πατριώτες πολιτικοί.
Όσο αφορά τους Πασόκους αυτοί ως το 1981 ήτανε "κινηματίες"-σοσιαλιστές. Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι τα αρχικά του Πασοκ (όχι κόμμα). Εμφανίζονταν ως "δημοκράτες" και "προοδευτικοί" μέχρι που πήραν την εξουσία το 1981 και από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 άρχισαν να κλέβουν τις Ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις. Τα τελευταία 25 χρονια είναι οι πρωταθλητές της κλεψιάς. Οποιοσδήποτε μορφωμένος και καλλιεργημένος Έλληνας γελούσε και συνεχίζει να γελάει βλέποντας τους να εμφανίζονται με Σακάκια-πουκάμισα αλλα χωρίς γραβάτες ως γνήσιοι "δημοκράτες"-"προοδευτικοί" κτλ προσπαθώντας να περάσουν στον κόσμο ότι είναι παιδιά του λαου. Κάτι σαν τον Ξανθόπουλο...
Όσο για τον Σύρριζα/Συνασπισμό οπορτουνιστές ήτανε, είναι και θα είναι. Ένα μάτσο αριστερά κουρέλια...
@ Anonymos 9:48
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρω ότι διαφωνείς εσύ και οι οπαδοί σου, αλλά ο ελληνικός λαός διάλεξε.
Δεν μας ενδιαφέρουν οι φωνές για τη Θράκη, για τη Μακεδονία και το Έθνος.
Η κοιλιά μας να γεμίζει...
Ntropi sas! Diladi otan erthoun oloi autoi oi metallagmenoi Skopianoi kai sou kanoun minysi kai zitisoun APOZIMIOSEIS gia tin "genoktonia" pou tous ekane o Ellinas...poios tha ta plirwsei...estw kai ta dikastiria; Esu kai oi ypoloipoi Ellines! Tote tha fas kalutera;
Diladi...mono oi koilia sou pwnaei; I ethniki kai proswpiki sou syneidisi den sou pwnaei; Ean katalaba kala tha poulouses kai ton eauto sou mono kai mono gia na fas; Diladi oloi oi progonoi sou pou protimisan ton thanato anti tin ypodoulosi itan ethnikistes; Prwta prwta...afou exeis kai internet kai ypologisti kai diabazeis...mallon den ksereis ti tha pei peina.
Symfonw oti o laos dialekse...alla yksere kai ti na psifisei;
Katalabete to: PATRIOTISMOS DEN EINAI ETHNIKISMOS! DEN EINAI KAKO NA PWNAS KAI GIA TIN PATRIDA SOU!
Ntropi sas kai pali gia tis myopikes sas apopseis!
Συμφωνούμε απολύτως για το υπουργείο. Ας γράφει η ιστορία ότι υπήρξε διοικητικά στην Ελλάδα μια Γενική Διοίκηση Μακεδονίας από το 1914 και ένα υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης από το 1988 (με τις χίλιες μετονομασίες ενδιάμεσα από ΓΔΜ σε Υ.ΜΑΘΡΑ) και η κατάργηση είναι το λιγότερο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πρωτα σημαδια ειναι ανησυχιτικα, μακαρι βεβαια να ειναι λαθος εντυπωση αλλα θα φανουν καθαρα στο εγγυς μελλον οι προθεσεις του ΓΑΠ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Ακρίτα συμφωνώ με όσα γράφεις. Είναι πάρα πολλοί πολίτες που παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις αλλαγές αυτές και εκφράζουν άποψη και ανησυχία. Θα ήθελα όμως να σημειώσω και να καταγγείλω πως ενώ το γνωστό μπλογ της Μακεδονίας (το νο 1) αναπαράγει και δημοσιεύει τις αντιδράσεις των πολιτών της "ηττημένης πλευράς" -όπως χαρακτηριστικά γράφει- ταυτόχρονα τις θεωρεί αναμενόμενες και ασήματες. Μάλιστα δηλώνει πως δεν θα αναφέρθει ξανά στις αντιδράσεις των ηττημένων! ( σε παραπέμπω εδώ> http://taxalia.blogspot.com/2009/10/blog-post_2242.html ). Ευτυχώς ψεύδεται. Τι πιστεύεις, έχει νόημα η άποψη της "ηττημένης πλευράς"; Άκου της ηττημένης πλευράς...
ΑπάντησηΔιαγραφήΞενοφών.
Πάντως είδατε όταν είναι να καταργήσουμε κάτι Ελληνικό ή "εθνικιστικό" σύμφωνα με την διεθνίστικη αντίληψη των εθνομηδενιστών γίνεται αμέσως ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τουρκικό προξενείο στην Κομοτήνη που εκτελεί χρέη ως Τουρκικού υφυπουργείου εσωτερικών παραμένει ακέραιο και ανέγγιχτο. Το τελευταίο φυσικά ισχύει και για την ΝΔ που από ότι φαίνεται η μία οικογένεια δίνει το δαχτυλίδι στην άλλη.
Ξενοφώντα εάν με διαβάζεις θα έχεις καταλάβει ότι πάνω από όλα με απασχολεί η πρόοδος αυτού του τόπου. Στα 3,5 χρόνια που έχω αυτό το blog έχω δείξει ότι δεν υπάρχουν για εμένα κόμματα, πρώτοι, δεύτεροι, έσχατοι κλπ όταν μιλάμε για την ιστορία μας και ειδικά για την Μακεδονία. Το κάθε blog διαμορφώνει την ατζέντα του όπως θέλει και όπως νομίζει αυτό και ο/οι διαχειριστές τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως είδες δεν με απασχολεί το δέντρο (Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης) αλλά το δάσος (παιδεία, ιστορία, εθνικά θέματα κλπ).
Οι εκλογές έγιναν σαφώς με κύριοα άιτιο τα οικονομικά του τόπου, οικονομικά που είναι όμως μέρος της εθνικής μας άμυνας. Όταν μετατρέπονται οι άνθρωποι σε όντα μη σκεπτόμενα λόγω του καθημερινού και του ανηλέητου βομβαρδισμού από το σύνολο των ΜΜΕ και των Ιδεολογικών Μηχανισμών του κράτους και της κοινωνίας, που ελέγχονται από τους λίγους , είναι λογικό να έχουμε αποτελέσματα που δεν κολακεύουν τον πολιτισμό μας και την εθνική μας υπερηφάνεια.
Όποιος θέλει να πάει με το ρεύμα George ας πάει. Και εγώ εάν δω θετικά από το ρεύμα George φυσικά και θα τα επικροτήσω. Μόνο οι ιδεολογικά κομματοποιημένοι βρίσκουν νικητές και χαμένους σε μια εκλογική αναμέτρηση.
Αγαπητέ Ακρίτα η τελευταία φράση σου με καλύπτει πλήρως, και συνυπογράφω. Γιαυτό άλλωστε αναρωτιέμαι κι εγώ τι πάει να πει "ηττημένη πλευρά".
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε διαβάζω χρόνια, και συνέχισε τον καλό αγώνα που δίνεις μέσα απο αυτόν τον χώρο.
Ξενοφών.
Ακρίτα συμφωνώ απόλυτα με την προσέγγισή σου. Μπροστά στην λαίλαπα που έρχεται η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης είναι γεγονός ασήμαντο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως εδώ και καιρό μεγάλο τμήμα του ελληνικού πνευματικού κόσμου φαίνεται ότι βλέπει την χρήση του ονόματος "Μακεδονία" από τους Έλληνες ως σημείο εθνικισμού.
Χαρακτηριστικό της αντίληψης αυτής είναι παλαιότερο άρθρο του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και πρώην υπουργού εσωτερικών της Ελλάδος Δρ. Γεώργιου Κουμάντου στην Καθημερινή με ημερομηνία 23/5/1999.
Ο Δρ. Κουμάντος είχε ζητήσει τη σταδιακή και όσο πιο διακριτική γίνεται "κατάργηση του ονόματος Μακεδονία" από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και ιδρύματα της χώρας αρχίζοντας από το υπουργείο "Μακεδονίας-Θράκης", το αεροδρόμιο "Μακεδονία" και το ομώνυμο Πανεπιστήμιο.
Οι τοποθετήσεις του Κουμάντου είχαν απασχολήσει την εποχή εκείνη και τον Ευάγγελο Κωφό:
http://www.macedonian-heritage.gr/InterimAgreement/Downloads/Interim_Kofos.pdf
ΥΓ: Εννοείται ότι ο μακαρίτης ο Κουμάντος υπήρξε φανατικός υποστηρικτής της πολιτικής ΓΑΠ επί κυβερνήσεως Σημίτη.
...Koumandos then goes so far as to recommend that all reference to or use of the term ‘Macedonia’ and its derivatives be eschewed in
ΑπάντησηΔιαγραφήGreece. The following excerpts are sufficiently revealing:
“There remain certain other names or changes of name that were made in haste, if not too late, for, where the name is concerned, no subsequent use invalidates the rights of the previous user. Thus,the name ‘Macedonia’ has been added to a ministry, a university,an airport, and an airline. No-one can forbid us to use it, but its
practical utility is dubious because it can only cause confusion. If we wish, we can keep it as a monument to our own naivety. But we
might be taken more seriously if we discreetly abandoned it.”
.................................
The advice to ‘discreetly abandon’ (why
‘discreetly’, one wonders?) the Macedonian name would notmerely help to demolish ‘a monument to our own naivety’, but might call forth the comment that a mixture of ignorance and
naivety is not the best guide when addressing explosive confrontations over questions of cultural identity.
http://www.macedonian-heritage.gr/InterimAgreement/Downloads/Interim_Kofos.pdf
Και στα Ελληνικά το απόσπασμα του Κουμάντου
ΑπάντησηΔιαγραφήΜένουν κάποιες άλλες ονομασίες ή μετονομασίες που έγιναν βιαστικά αλλά κατόπιν εορτής αφού, στο χώρο του ονόματος, καμιά μεταγενέστερη χρήση δεν ανατρέπει τα δικαιώματα του προηγούμενου χρήστη. Έτσι, προστέθηκε η ονομασία «Μακεδονία» σε υπουργεία, πανεπιστήμια, αεροδρόμια, αεροπορική εταιρεία.
Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει αυτή τη χρήση, αλλά και η πρακτική χρησιμότητα της είναι αμφίβολη γιατί μόνο σύγχυση μπορεί να δημιουργήσει. Αν θέλουμε μπορούμε να τη διατηρήσουμε ως
μνημεία της αφελείας μας. Σοβαρότερη θα ήταν η διακριτική απάλειψή της.
Η τοποθέτηση μου από την αρχή είναι για να δώσω το στίγμα της νέας κυβερνητικής πολιτικής, η οποία πλέον απαλλαγμένη από το λεγόμενο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο έβαζε κάποια φρένα θα έχουμε λαίλαπα αποδόμησης της εθνικής μας συνείδησης και εφαρμογή τυφλού διεθνισμού.
Το θέμα είναι τι κάνουμε, Ακρίτα. Μένουμε στο διαδίκτυο; Ο πληθυντικός δεν είναι της μεγαλοπρέπειας. Αφορά όλους μας.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Anonymos 2:38
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Akrita
@ Olous tous anagnwstes
Το θέμα είναι τι κάνουμε, Ακρίτα. Μένουμε στο διαδίκτυο;
Oxi den prepei na meinete sto diadyktio. Prepei na bgei o Ellinikos laos (oi Makedones idiatera) stous dromous. Ean mazeuteite oloi sas mprosta se ypourgeia, se plateies klp tote kai mono tote tha laboun to mynima oi politikoi. Emeis oi Ellines tou ekswterikou auto proseuxomaste na ginei. Einai kairos na parete tin Ellada sta xeria sas afou oi politikoi fobountai na kanoun kati, i adiaforoun. To problima einai oti stin Ellada (apo to 2000 kai meta) epikratei enas lythargos...mia adraneia...kai i idea oti opoios milaei gia ethnika themata einai...akrodeksios, antiprodeutikos, ethniksitis, grafikos kai alla polla kosmitika epitheta. Kai gi'auto ftaine ta MME, kai arketoi "grafikoi" politikoi kai parapolitikes organwseis opos i Chrysi Avgi. Exoun aeropeiratisei to thema.
Kairos loipon na kounithei o Ellinas kai na parei to mellon sta xeria tou. Kounithite kai malista syntoma!