Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Σκοπιανό θέμα κατά την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από την ΠΓΔΜ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Προς κ. Γεώργιο Παπανδρέου Υπουργό Εξωτερικών και Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ,

Αυτή η επιστολή αποστέλλεται λόγω των πολύ αρνητικών εξελίξεων όσο αφορά το Σκοπιανό θέμα κατά την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).
Όπως διαπιστώνετε η ΠΓΔΜ χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονική» Προεδρία στο λογότυπο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την Υφήλιο παρακολουθούν τις συστηματικές διαχρονικές ενέργειες των Σκοπιανών για τη δημιουργία της μόνης «Μακεδονικής» εθνότητας, μεθοδικά αποκλείοντας τη χρήση του επιθέτου Μακεδονικός/ή/ό από την Ελλάδα. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις φαίνεται να έχουν αποδεχθεί αυτή την κατάσταση με τη διαρκή ανεκτικότητα, απουσία και ενδοτικότητα στις Σκοπιανές επιδιώξεις. Η απομάκρυνση από το διεθνές φόρουμ του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και η διάλυση του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης συνέβαλλε στη δημιουργία de facto προϋποθέσεων.

Μέσω του προγράμματος της «Μακεδονικής» Προεδρίας που έθεσε η ΠΓΔΜ, αναμφισβήτητα στο μέλλον θα......
 θέσει και ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οπωσδήποτε θα προωθήσουν το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της «υφιστάμενης» δήθεν μειονότητας στη Δυτική Μακεδονία και το δικαίωμά τους να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» στην Ελλάδα, ιδρύοντας άμεσα την «Μακεδονική εθνικότητά» τους και έτσι αποκλείοντας εμάς τους Μακεδόνες να διατηρήσουμε την ιστορία μας και την κληρονομιά μας.


Πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξει μεθοδικότητα και εκ μέρους της Ελληνικής πλευράς. Έχουμε επανειλημμένως ζητήσει να περάσει ψήφισμα με ονομαστική ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το οποίο θα τονίζει πως η Ελλάδα αναγνωρίζει ως Μακεδονική ταυτότητα αποκλειστικά και μόνον την ταυτότητα του Ελληνισμού της Μακεδονίας και ότι δεν αποδέχεται επ' ουδενί λόγω την χρήση του επιθέτου Μακεδονικός-ή-ό ή οποιαδήποτε παρόμοιο όρο από τους Σλάβους της ΠΓΔΜ.

Ζητούμε επίσης το ψήφισμα αυτό να σταλεί σε όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου, στον OΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και να δημοσιευτεί στον Παγκόσμιο Τύπο και να γίνει επίσημη καταγγελία στη Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη χρήση του αρχαίου Ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας από τους Σλάβους των Σκοπίων. Ζητούμε όπως η Ελλάδα απαιτήσει την χρήση του όρου «Προεδρία της ΠΓΔΜ».

Πιστεύομε ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει η ολιγωρία του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας ο οποίος πρέπει να καταλάβει την δραματική κατάσταση στην οποία μας έφερε η ολιγωρία αυτή, η αδράνεια και ο εφησυχασμός.

Με εκτίμηση,

Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής-Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρος-Πρόεδρος Επιτροπής των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος
Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών-Δημήτρης Μποζιρικίδης, Πρόεδρος
Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου-Πάνος Δ. Σπηλιάκος, Πρόεδρος
Μακεδονικές οργανώσεις και τμήματα Ελλάδας-επικοινωνία Αντώνης Δασκόπουλος

Κοινοποίηση: Μέλη της Βουλής των Ελλήνων
********************************************************************

INTERNATIONAL PAN-MACEDONIAN ASSOCIATIONS

18 Μαΐου 2010

Mr. Thorbjorn Jagland

Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Θέμα: Το λογότυπο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας

Αξιότιμε Γενικέ Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης ,

Είμαστε οι ηγέτες των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και αντιπροσωπεύουμε εκατομμύρια Ελλήνων που προέρχονται από την Ελληνική επαρχία της Μακεδονίας, αποκαλώντας τους εαυτούς μας πολιτιστικά και ιστορικά Μακεδόνες.

Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση τους Σλάβους κατοίκους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) να χρησιμοποιούν τον ίδιο όρο και να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» με εθνική έννοια. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε εθνολογική χρήση του επιθέτου «Μακεδονικός/ή/ό» από τη σλαβική πλειοψηφία της ΠΓΔΜ πως είναι επίθεση εναντίον της πολιτιστικής Μακεδονικής μας ταυτότητας, η οποία είναι η ταυτότητά μας εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Απογοητευτήκαμε από το γεγονός πως η Οργάνωσή σας επέτρεψε τη χρήση του επιθέτου «Μακεδονική» ως το λογότυπο της ΠΓΔΜ στην Προεδρία του ΣτΕ. Είμαστε προβληματισμένοι και αναρωτιόμαστε με ποια λογική το Συμβούλιο της Ευρώπης επέτρεψε σε μέλος κράτος τη χρήση του όρου «Μακεδονική» Προεδρία, γνωρίζοντας πολύ καλά τη διαφωνία μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας; Δεδομένου ότι το όνομα της χώρας είναι επίσημα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το λογότυπο θα έπρεπε να ήταν το ίδιο.

Το λογότυπο «Μακεδονική» Προεδρία αποκλείει το ένα τρίτο των πολιτών της ΠΓΔΜ. Στην απογραφή του 2006, μόνο το 62% των κατοίκων της ΠΓΔΜ αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες» αν και η Προεδρία υποτίθεται πως εκπροσωπεί όλους τους πολίτες της χώρας. Αυτό και μόνο, θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία της Οργάνωσής σας, διότι δέχεται μόνο την εκπροσώπηση της πλειοψηφίας και αποκλείει τις μειονότητες, οι οποίες αποτελούν το 38% των κατοίκων. Εξάλλου το 38% του πληθυσμού της χώρας δεν μπορεί ακριβώς να θεωρηθεί μειονότητα.

Η μονοπώληση και η ανάδειξη του γεωγραφικού όρου «Μακεδονικός/ή/ό» σε εθνικό επίπεδο ο οποίος έχει γίνει αποδεκτός από την Οργάνωσής σας, στερεί από εμάς το θεμελιώδες δικαίωμα να λεγόμαστε «Μακεδόνες» χωρίς προσάρτηση Σλαβικής ταυτότητας. Τέτοιες ενέργειες από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και της Οργάνωσής σας παραβιάζουν τα δικά μας ανθρώπινα δικαιώματά και είναι εναντίον των υφισταμένων διεθνών κανόνων και δικαίου. Έχουμε ήδη κάνει κατάθεση σε αρκετές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά για το σφετερισμό της Μακεδονικής πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητάς μας από τους εθνολογικά Σλάβους κατοίκους της ΠΓΔΜ, την οποία επισυνάπτομε για δική σας πληροφόρηση.

Με εκτίμηση,

Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ - Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρος και Πρόεδρος Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας - Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά - Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης - Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής - Αμύντας Παπαθανασίου
Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών- Δημήτριος Μποζιρικίδης, Πρόεδρος
Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου- Πάνος Δ. Σπηλιάκος, Πρόεδρος
Μακεδονικές Οργανώσεις και Ομοσπονδίες στην Ελλάδα- Επικοινωνία: Αντώνης Δασκόπουλος

Κοινοποίηση σε όλους τους Υπουργούς Εξωτερικών του Συμβουλίου Ευρώπης

3 σχόλια:

  1. Σε ποιον απευθυνεται η επιστολη ρε παιδια,στον Δογη της Βενετιας,η στον Δαλαι-Λαμα!! Ακου εξοχωτατε!Ορθιοι ρε,μη σκυβετε τοσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΓΔ? ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΝΩΝΗΜΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον George τον βαπτισατε εξοχοτατο...
    ΕΛΕΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.