Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Το νέο «καμάρι» της Μελίτης και του ΠΑΣΟΚ Φλώρινας.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μελίτης του δήμου Φλώρινας, Pande Ashlakov, παραχώρησε στις 20 Ιουλίου συνέντευξη στην εφημερίδα «Ντνέβνικ» των Σκοπίων. Στη συνέντευξη αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δημιουργία κρατικού ραδιοφώνου της «Μακεδονίας» που θα λειτουργεί από τη Φλώρινα, τονίζει πως στη Μελίτη ζουν 2.300 Σκοπιανοί , μερικοί Τούρκοι, Αλβανοί και Γραικομάνοι, ζητά να διδάσκεται στα σχολεία η Σλαβομακεδονική γλώσσα, ενώ ξεκαθαρίζει πως εκλέχτηκε πρόεδρος από το «Ουράνιο Τόξο» και όχι από το ΠΑΣΟΚ. Συνέχεια στο neaflorina.blogspot.com

30 σχόλια:

  1. "2300 Μακεδόνες ζουν στη Μελίτη, και μόνο 300 είναι Αλβανοί, Τούρκοι και Γραικομάνοι" εξήγησε ο Ashlakov, ο οποίος εδώ και οκτώ μήνες είναι ο πρόεδρος του χωριού.

    Κύριε Ashlakov γιατί δεν λέτε στους Σκοπιανούς τής "Dnevnik" την Αλήθεια και τους παραμυθιάζεται συνεχώς με τις ανακρίβειες σας ? Αφού είναι οι "Μακεδόνες" σας 2.300, γιατί πήρε το Κόμμα των "Μακεδόνων" με την ονομασία "Ουράνιο Τόξο" στις Ευρωεκλογές του 2009 σε ολόκληρο τον Δήμο Μελίτης που ψηφισαν 5.198 Ψηφοφόροι, μονο 413 ψήφους ? Πόσοι είναι οι Έλληνες στην Μελίτη ? πάλι δεν το λέτε. Μιλάτε για 300 Τούρκους Αλβανούς Γραικομανους, αλλα για τους Έλληνες δεν "χαραμίζεται" ούτε μια Λέξη. Δεν Υπάρχουν Έλληνες στην Μελίτη ? Σας έχουμε βαρεθεί με την Προπαγάνδα που κάνετε για τους Ομοεθνείς σας "Φυρομεζους", οι οποιοι μιλάνε την ίδια γλώσσα με εσάς και η οποια γλώσσα εντελώς τυχαία είναι και η γλώσσα που μιλιέται και στην Βουλγαρία.
    Όταν λέτε στην συνέντευξη σας :
    «Το ερώτημα το οποίο θέτουμε ως κόμμα, μαζί με το δήμο είναι να διδάσκονται τα παιδιά για μια ώρα την ημέρα τα Μακεδονικά, όπως μαθαίνουν τα ελληνικά. Δεν θα πω Μακεδονικά, αλλά μητρική γλώσσα. "
    Στην Αρχή αναφέρεται να διδάσκονται τα παιδιά "μακεδονικά" και μετά το γυρίζετε σε "μητρική Γλώσσα" διότι καταλαβαίνετε ότι είναι ανόητο να ονομάζεται μια Βουλγαρικη Διάλεκτο που μιλάτε, σαν Μακεδονική γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ' αρέσει που οι σκοπιανοι από τη μια μεριά σκίζουν τα μασκες τους για να αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας όπως θέλει, και από την άλλη αποκαλούν κομιτατζίδικα Γραικομάνους, δηλαδή κάποιους που θέλουν να λέγονται Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    Στην Δημοκρατία το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σεβαστό.
    Στη Δημοκρατία ο πολίτης απολαμβάνει τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα
    (π.χ. Ελευθερία λόγου, νόμιμη πολιτική δράση, να ομιλεί την μητρική του γλώσσα, να έχει στην ιδιοκτησία του ραδιοφωνικό σταθμό με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, να διοργανώνει τα πανηγύρια του όπως οι όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες, να παλεύει με νόμιμη διαδικασία για την ευημερία του τόπου του και της πατρίδας του της Ελλάδας,κλπ).
    Επίσης στην Ελλάδα κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα του Αυτοπροσδιορισμού.
    Αν η σημερινή Ελλάδα είναι Δημοκρατική τότε τα παραπάνω είναι απολύτως σωστά και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
    Αν οι παραπάνω αρχές – πανανθρώπινες αξίες και διεθνή στάνταρ είναι ο ορισμός των σύγχρονων Δημοκρατικών κρατών τότε το πρόβλημα δεν είναι στην συνέντευξη αλλά μάλλον στα σχόλια για την συνέντευξη που δημοσιεύονται στο μπλόγκ που μας παραπέμπεις Ακρίτα !
    Πάντως ο πρόεδρος της Μελίτης δημόσια, ευθαρσώς και με συνέπεια-στα πλαίσια του νόμου- υπερασπίζετε τις απόψεις του 20 χρόνια τώρα.
    Αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί Ακρίτα άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτά που λέει.
    Βολταίρος: «Διαφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπίζομαι το δικαίωμα σου να το λες»
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 8:26, σαφώς και συμφωνώ με το απόφθεγμα του Βολταίρου.
    Διαφωνώ όμως ΣΦΟΔΡΑ με τις κομιτατζίδικες πρακτικές όπως αυτή του πολιτικού Ασλάκοφ. Διότι οδηγεί την Δημοκρατία στην ΑΣΥΔΟΣΙΑ.
    Εάν η μετάφραση είναι σωστή, τότε όπως έγραψα σαν τίτλο να τον χαίρονται αυτοί που τον έβγαλαν πρόεδρο της Μελίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Μελίτη παίζεται εδώ και δεκαετίες μεταξύ των δύο εθνικών παρατάξεων σε αντίθεση π.χ. με το Κρατερό όπου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
    Απλά καμία από τις δύο πλευρές δεν τολμούσε μέχρι τώρα να τραβήξει το σκοινί. Από την μία μεριά, η πολιτική του ΠΑΣΟΚ να τοποθετήσει έναν σκληροπυρηνικό Ουρανοτοξότη κοινοτάρχη Μελίτης, και από την άλλη η δυσφορία του κόσμου κατά του ελληνικού κράτους λόγω οικονομική κρίσης ευνόησε τον Σκοπιανό επιχειρηματία/πολιτικό να ξεσπαθώσει. Και δυστυχώς αυτή τη φορά δεν αποκλείεται να βρει ώτα ευήκοα μεταξύ του απλού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_3227.html
    Akrita μας στη παραπάνω ανάρτηση
    έκανες το παρακάτω σχόλιο
    Akritas είπε...
    O Πάντε είναι γνωστός στην περιοχή,
    το ΠΑΣΟΚ είναι άμεσα ΥΠΕΥΘΥΝΟ και υπόλογο για τον αιρετό διορισμό του σκληροπυρηνικού σκοπιανού,
    διότι ο κόσμος ψήφισε ΠΑΣΟΚ και του βγήκε ουρανοτοξίτης.
    …….
    Θα ήθελα να σε ενημερώσω πως
    -στη φωτογραφία δεν είναι ο Παν. Αναστασιάδης αλλά ο πρόεδρος του Συλλόγου της Μελίτης Κωστίδης.
    Άρα εκεί στα Χάλια δεν τα ξέρουν καλά τα πράγματα και σας παίρνουν στο λαιμό τους.
    -στις αναρτήσεις με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης την αναφέρουν ως παράνομη!
    Αν είναι πράγματι παράνομη γιατί ακόμα λειτουργεί;
    Μήπως είναι νόμιμη;
    Μήπως λειτουργεί σαν Τουρκική Ένωση Ξάνθης από το 1927;
    Μήπως καταδικάσθηκε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την προσπάθεια της να κλείσει την Τουρκική Ένωση Ξάνθης;
    Να σου θυμίσω;
    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=57444208,79590000.
    Οι άλλοι δεν ξέρουν,
    γράφουν διάφορα ευτράπελα και ΕΚΤΙΘΕΜΕΘΑ.
    ΕΣΥ όμως Akrita πρέπει να κρατάς αποστάσεις.
    Γιατί «Φιλτάτη όλων η αλήθεια».
    ΥΓ. Αν μπορείς μάζευε τους λίγο.
    Με μπούρδες ΔΕΝ κάνουμε πολιτική.
    ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαλονικιέ,
    καταρχήν έχεις δίκιο για την φωτογραφία, την οποία την πήρα από το σάιτ που παραπέμπω τόσο σαν πηγή αλλά και σαν πληροφορίες.
    Όμως,
    το ζήτημα για εμένα είναι, ότι το ΠΑΣΟΚ, παρόλο που γνώριζε το παρελθόν του, γνώριζε ότι παρόλο που η Μελίτη αντιστέκεται στην προπαγάνδα του ΟΤ, τελικά συμπεριέλαβε τον ουρανοτοξίτη Ασλάκοφ στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Φλώρινας, με επικεφαλής την κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά.

    Επίσης αυτό που με έκανε εντύπωση ήταν τόσο οι υποτιμητικές-ρατσιστικές δηλώσεις του για την πληθυσμιακή κατάσταση της Μελίτης και φυσικά ότι ανοικτά είπε ότι ήταν υποψήφιος του ΟΤ και όχι του ΠΑΣΟΚ.

    Αυτά καταδικάζω και ελπίζω να το κάνεις και εσύ.
    Το εάν καλέσανε Τούρκους από την Ξάνθη, ποσός με ενδιαφέρει, αυτό είναι ζήτημα της Μελίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαίρομαι που καταλαβαινόμαστε.
    Για τα ψηφοδέλτια στη Φλώρινα και μάλιστα στις Δημοτικές αυτοί εκεί ξέρουν.
    Και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ άλλα λένε στη Φλώρινα και άλλα στην Αθήνα.
    Ο Αναστασιάδης όμως τα ίδια λέει χρόνια τώρα και στη Φλώρινα, και στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες!
    Ας το καταλάβουν και οι υπόλοιποι εκτός Δυτικής Μακεδονίας πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να έχουν άποψη για ανθρώπους και ζητήματα σοβαρά εφόσον ΔΕΝ γνωρίζουν ούτε τις ισορροπίες ούτε και την ιστορία σε κάθε χωριό.
    Αν κάποιοι θέλουν να διχάζουν με υπερβολές από τα μπλογκ, με εκδρομές «επιδρομές» τύπου Χρυσής Αυγής και να απαιτούν δημόσιες αποδείξεις Πατριωτισμού μάλλον κακό κάνουν στην πατρίδα και δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες.
    Όσο για την περίφημη συνέντευξη καλά κράτησες μια πισινή για την μετάφραση αλλά στη συνέχεια μπήκες και εσύ στο παιχνίδι των σχολίων. Αφού ξεκίνησαν από την ειδησάρα πως θα εκπέμπει από τη Φλώρινα ο κρατικός σταθμός της Μακεδονίας(!!!), μετά πήγανε στο αίτημα για διδασκαλία της μητρικής γλώσσας στα σχολεία για μια ώρα και αφού καταλάβαιναν πως ΔΕΝ τραβούσε, επικεντρώθηκαν στα περί Τούρκων και Αλβανών δήθεν κατοίκων στη Μελίτη βαφτίζοντας μάλιστα οι Μπλόγκερ Αλβανούς τους Βλάχους!!
    Αν ζητήσεις αντίγραφο της συνέντευξης ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ. Μετέφερε αυτά που κατάλαβε η δημοσιογράφος. Της είπε πρόσφυγες από Τουρκία(Ματζίρι οντ Τούρτσια) και αυτή έγραψε Τούρκοι! Της είπε Αρβανίτες και για να καταλάβουν οι εκεί αναγνώστες εξήγησε ο Αναστασιάδης πως οι Αρβανίτες είναι Αλβανόφωνοι και αυτό αποδόθηκε Αλβανοί! Και το πήρε το Μπλογκ στη Φλώρινα και από δίπλα όλος ο καλός ο κόσμος και έφτασαν τα ΧΑΛΙΑ να ζητούν παρέμβαση του Πρωθυπουργού!! Σιγά μην δεν πάρει η Ελλάδα την άλλη δόση του μνημονίου αν δεν εξηγήσει κάποιος τι εννοούσε ο Πάντε Ασλάκοφ;
    ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΦΤΕΙ ΤΟΣΟ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ. ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!
    Για δέσιμο ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΤΑ…..
    Σε ευχαριστώ για την κατανόηση.
    ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας μας απαντήσει ο "Σαλονικιός". Είναι ή δεν είναι ο κύριος Ασλάκοφ στέλεχος του Ουράνιου Τόξου? Προωθεί ναι ή όχι θέμα "Μακεδονικής μειονότητας", μειονοτικά εκπαιδευτικά προγράμματα και ραδιοφωνικές εκπομπές στο ύφος της Nova Zora? Γιατί μέχρι τώρα οι Σκοπιανοί είχαν αποτύχει να ελέγξουν την Μελίτη μέσω εκλογών και το πέτυχαν τώρα? Μήπως επειδή η κυρία Μούσιου εθεσε τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ στην υπηρεσία του Ουράνιου Τόξου καπελώνοντας το σύνολο της τοπικής κοινωνίας? Δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι που θα μπορούσε να επιλέξει?
    Φοβάμαι ότι για δέσιμο πρώτοι από όλους είναι οι ελληνόφωνοι απολογητές του κάθε κύριου Ασλακωφ, όμως ας μην επεκταθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακρίτα ίσως βρεις ενδιαφέρον το παρακάτω Link που βρήκα στο ιστολόγιο taxalia. Απηχεί πόσο διαφορετική είναι η θεώρηση των πραγμάτων από τους Έλληνες Σλαβόφωνους σε σχέση με τον κύριο Ασλάκοφ, τον ελληνόφωνο Σαλονικιό και την Μούσιου.

    http://web.archive.org/web/20041028211206/http://www.neoskosmos.com.au/041025/nk/omogeneia/omogeneia_02.shtml

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΚΡΙΤΑ ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΣΟ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΘΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΘΥΜΙΖΕΙ 1903 ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΛΕΦΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΒΓΑΖΟΠΥΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΙΣΕΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΝΤΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ Α Βαρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εχω μια απορια....

    Για ποιο λογο δεν επιτρεπουν στον Παντε Ασλακωφ να αλλαξει το ονομα του απο Αναστασιαδης που ειναι τωρα. Αφου εχει καυμό να τον αποκαλουν με το ονομα που πιθανον ειχε η οικοενεια του οταν ηταν περηφανοι Βουλγαροι, εμεις τι ζορι τραβαμε και του το απαγορευουμε;

    ....στο κατω κατω της γραφης ειναι ευκολωτερο ετσι να ξεκαθαρισει η ηρα απο το σιταρι και να μην "καμουφλαρονται" πισω απο ελληνοπρεπη ονοματα ατομα που δεν εχουν ίχνος ελληνικης συνειδησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για τον ανώνυμο 1 Αυγούστου 2011 1:12 μ.μ.
    Εγώ φίλε δεν είμαι το γραφείου τύπου του Πάντε Ασλάκοφ, αλλά αν μπορώ να προσφέρω στη συζήτηση το κάνω. Το ποιος είναι ο Πάντε ΔΕΝ το έκρυψε ΠΟΤΕ. http://novazora.gr/arhivi/1656 δες εδώ τι έγραφε η novazora στις 1/12/2010 και εδώ http://www.youtube.com/watch?v=rSDTgvmZLu8 μια παλιά του συνέντευξη από την σελίδα του Ουράνιου Τόξου και εκατοντάδες βίντεο από Μακεδόνικους χορούς και πανηγύρια που συνήθως ο Πάντε είναι από τους πρώτους. Άρα ρωτάς τι; Αν είναι Μακεδόνας ακτιβιστής; Μα ΔΕΝ το έκρυψε ΠΟΤΕ!
    Αυτό δε το Σκοπιανοί και Σκοπιανοί μην το λέτε πολύ γιατί
    και δικαιώνετε όσους από την άλλη μεριά των συνόρων μιλούν για «αλύτρωτα και κυνηγημένα αδέρφια»
    αλλά το χειρότερο είναι πως ότι ράτσας, φυλής , έθνους (όπως θες πέστο) είναι οι λίγοι σαν τον Ασλάκοφ της ίδιας ράτσας , φυλής , έθνους (ή ότι θες) είναι και οι άλλοι , οι πολλοί, οι Γραικομάνοι, οι Ντόπιοι οι όπως θες.
    Σε ένα χωριό με Ντόπιους που πάνω κάτω σόγια είναι όλοι μεταξύ τους είναι δυνατόν να λες στον ένα που διεκδικεί την διαφορετικότητα του «Μη μιλάς γιατί δεν είσαι Μακεδόνας (εθνικά) αλλά Σλάβος!!» και καλά αυτός Σλάβος είναι οι άλλοι 99% Γραικομάνοι (φανατικοί Έλληνες) δεν είναι Σλάβοι;
    Αν λοιπόν κάποιος ΔΕΝ γνωρίζει τα τοπικά Δεν γίνετε από τα Μπλογκ από τα Ραδιόφωνα και από την Αθήνα να κάνει τον ΕΛΛΗΝΑΡΑ.
    ΥΓ. Πριν 5 ή 6 χρόνια έτυχα σε ένα χορό της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βεύης (Μπάνιτσας) μια χαρά ήρθε και γλέντησε ο Κορτσάρης , και μη ρωτήσεις τι έπαιζαν και τραγουδούσαν «ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ», ούτε ποιος ήταν ο Κορτσάρης γιατί απλά ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ….
    ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ (Ελληνόφων με Lower στην Ελληνική….)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τώρα μαθαίνουμε ότι οι Φλωρινιώτες του neaflorina είναι στην πραγματικότητα ανίδεοι Αθηναίοι και ότι το "Φύγετε Έλληνες, φύγετε" είναι γνήσιος Μακεδονικός χορός!
    Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, ο ελληνόφων Σαλονικιός δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον προσβλητικό όρο Γραικομάνος. Κλωτσάει όμως άγρια όταν αποκαλούμε τον Ασλάκοφ "Σκοπιανό" αντί του ορθού "Μακεδόνας ακτιβιστής"!
    Ακρίτα θα σε παρακαλούσα θερμά να βάλεις ολόκληρη την αλληλογραφία των Φλωρινιωτών της Αυστραλίας με τον πρώην Νομάρχη Φλωρίνης για να μπορέσει να αντιληφθεί ο καθένας ποια είναι η διαφορά του Έλληνα Σλαβόφωνου από τον Έλληνα πολιτικάντη που κυνηγά ψήφους και τον ψευτο-μακεδόνα ακτιβιστή που επέλεξε μία αμιγώς σλαβική ταυτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σαλονικιέ, το τελευταίο σου σχόλιο δείχνει και ένα άλλο πρόσωπο, το οποίο θα ήθελα να το επιβεβαιώσω με το εξής ερώτημα: Αλήθεια αναγνωρίζεις την Μακεδονική πολιτιστική ταυτότητα(ανεξάρτητα ποια είναι η μητρική γλώσσα) ως κομμάτι της εθνικής /εθνοτικής Ελληνικής ταυτότητας, οι οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του Πάντε και των συντρόφων του στο ΟΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Akrita δεν αντιλαμβάνομαι τι θες να επιβεβαιώσεις αλλά όσο καταλαβαίνω ας απαντήσω. Οι Εθνικά Μακεδόνες τι λένε το διαβάζουμε , ΕΣΥ όταν λες Μακεδονική πολιτιστική ταυτότητα(ανεξάρτητα ποια είναι η μητρική γλώσσα) ως κομμάτι της εθνικής /εθνοτικής Ελληνικής ταυτότητας, οι οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του Πάντε και των συντρόφων του στο ΟΤ τι ακριβώς εννοείς και ποιους θέλεις να περιγράψεις;
    Η πολιτιστική Ταυτότητα των Ελλήνων Ποντίων της Ελληνικής Μακεδονίας σαφώς και δεν έχει σχέση με αυτήν ,όπως και των Σαρακατσάνων καιτων Βλάχων.Των Μικρασιατών Προσφύγων,των Καβακλιωτών. Όλοι οι παραπάνω είναι κομμάτι της σύγχρονης Ελληνικής Μακεδονικής Πολιτιστικής Ταυτότητας. Ο κάθε ένας με τους χορούς του, την γλώσσα του , τα τραγούδια του , τα ήθη και τα έθιμα. Τα πράγματα ζορίζουν όταν φθάνουμε στους Νεζνάμιδες. Αν δεν μιλούν την μητρική, αν δεν τραγουδάνε δημόσια, αν δεν τονίζουν την ράτσα τους και προσδιορίζονται απλά σαν Ντόπιοι Έλληνες, ΟΛΑ ΚΑΛΑ. Αυτοί είναι η πλειοψηφία των Ντόπιων Νεζνάμιδων σήμερα Akrita.
    Έτσι δεν είναι; Αυτή η πολιτιστική Ταυτότητα σαφώς και είναι Ελληνική. Δες στα μπλογκ των Ντόπιων Ελλήνων , δεν γνωρίζουν την γλώσσα (τα Ντόπια) δεν ξέρουν τα τραγούδια, και εσύ αναδημοσίευσες την ΣΟΦΚΑ με μετάφραση στα Ελληνικά αλλά κανένα μπλογκ Ντόπιων δεν ανεβάζει ένα βίντεο με αυτό το χορό με τραγούδι στα Ντόπια. Και σαν να μην φτάνει αυτό κατηγορούνε και σαν «σκοπιανούς» τους συγχωριανούς τους που τραγουδούνε και χορεύουν πχ την ΣΟΦΚΑ! Άρα όποιος ΔΕΝ Τραγουδά τα τραγούδια στη γλώσσα είναι αποδεκτός και ωραίος ,ενώ ο άλλος που τολμά να κρατήσει γλώσσα ήθη έθιμα μάλλον είναι ύποπτος!
    Κατάλαβες φαντάζομαι από την περιγραφή ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Ελληνικής Μακεδονικής Πολιτιστικής Ταυτότητας έτσι όπως διαμορφώνετε στην πράξη, χρόνια τώρα. Εσύ παλαιότερα τάχθηκες υπέρ της διατήρησης της γλώσσας και των τραγουδιών. Πες μας πως; Έχοντας εκατοντάδες μπλόγκ να βρίσκουν τους «πράκτορες» στα πανηγύρια σαν τους κυνηγούς κεφαλών στη Δύση;
    Είναι δυνατόν να κόπτονται διάφοροι για την διατήρηση της παράδοσης και να μην έχουν επιτρέψει να τραγουδιέται ΕΝΑ τραγούδι από τους συλλόγους;
    Αν λοιπόν ΑΚΡΙΤΑ συμφωνείς με τις παραπάνω επισημάνσεις τότε μπορούμε να συμφωνήσουμε πως η Ελληνική Μακεδονική Πολιτιστική Ταυτότητα εμπεριέχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά των Ελλήνων κατοίκων της Μακεδονίας και μια άλλη πολιτιστική –και όχι μόνο- ταυτότητα αναδεικνύετε από αυτούς που προσπαθούν να διατηρήσουν γλώσσα, τραγούδι, έθιμα των Macedontsi όπως λέγονται.
    Σαφώς και είναι δύο διαφορετικές ταυτότητες.
    Το θέμα δεν είναι τι αναγνωρίζω εγώ ή εσύ , το θέμα είναι αν υπάρχουν; Και από όσο βλέπεις και εσύ και εγώ δεκάδες βίντεο ανεβαίνουν με τραγούδια από αυτά τα ακατανόμαστα. Τη σιωπή και την απαγόρευση των μπλόγκ και των ΜΜΕ έσπασε το you tube και άντε να πείσουμε πως αυτοί οι νέοι και οι νέες που τραγουδάνε και χορεύουν σε πλατείες και μαγαζιά μπέρδεψαν το Ζάραμο με το Μπρέικ-ντάνς και τα Πουστσένο με Χιπ-χοπ!!!
    ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άστο Σαλονικιέ,
    έπαιξες και έχασες,
    ένας Έλληνας αναγνωρίζει την πολιτιστική ταυτότητά του, ανεξάρτητα τι μητρική γλώσσα έχει ή είχαν οι προγονοί του,
    δεν υπάρχει Έλληνας Πόντιος, ή Έλληνας Πελοποννήσιος ή Έλληνας Ηπειρώτης,
    άρα ο Έλληνας αναγνωρίζει μία και μόνο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ταυτότητα,
    τα υπόλοιπα είναι για το ΟΤ και τα λοιπά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Εθνικά Μακεδόνες", "Μακεδόνας ακτιβιστής" και άλλα πολλά που συνάγουν τι εστί σαλονικιός,
    μάλλον σουλουνικιούς, έπρεπε να έγραφες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Akritas δεν ξέρω ποιος έπαιξε και τι έχασε αλλά δεν βλέπω να απαντάς!
    Σαφώς και ένας Έλληνας αναγνωρίζει την πολιτιστική ταυτότητά του, ανεξάρτητα τι μητρική γλώσσα έχει ή είχαν οι προγονοί του.
    Αυτό λέω και εγώ! Ο Έλληνας αναγνωρίζει την δικιά του ταυτότητα και ο Μακεδόνας την δικιά του.
    ΕΣΥ επαναλαμβάνεις τη πάγια θέση της Ελλάδας ότι υπάρχει μία και μόνο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ταυτότητα και ΕΓΩ σου τονίζω πως Το θέμα δεν είναι τι αναγνωρίζω εγώ ή εσύ , το θέμα είναι αν υπάρχουν; Και από όσο βλέπεις και εσύ και εγώ δεκάδες βίντεο ανεβαίνουν με τραγούδια από αυτά τα ακατανόμαστα. Τη σιωπή και την απαγόρευση των μπλόγκ και των ΜΜΕ έσπασε το you tube και άντε να πείσουμε πως αυτοί οι νέοι και οι νέες που τραγουδάνε και χορεύουν σε πλατείες και μαγαζιά μπέρδεψαν το Ζάραμο με το Μπρέικ-ντάνς και τα Πουστσένο με Χιπ-χοπ!!!
    Το ότι έξυπνα δεν απαντάς φαίνετε, πέταξες και την ταμπέλλα του ΟΤ και καθάρισες…
    «Πάταξον μεν, απάντησον δε» που έλεγαν και οι Αρχαίοι.
    ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ. (Και με χιούμορ…)
    (Και για πιστοποιητικά δεν καίγομαι..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να απαντήσω σε τι ;
    σε προαπαντημένες ερωτήσεις;
    έχεις τα δικά σου πιστεύω για την Μακεδονική ταυτότητα, και εγώ έχω τα δικά μου, τα οποία τα έχω διατυπώσει πολλάκις,
    και τα ξαναλέω :
    η Μακεδονική ταυτότητα είναι μόνο Ελληνική,
    εάν οι Σλαβομακεδόνες της Μακεδονίας θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο Ελληνικό όρο ας χρησιμοποιήσουν αυτό της γλώσσας τους και όχι τον Ελληνικό,
    έτσι άνετα θα διαχωριστεί η Σλαβική από την Ελληνική ταυτότητα,
    εκτός εάν δεν τους θεωρείς Σλάβους;
    διότι την ερώτησή μου δεν την απάντησες, αναπαραγωγή των γνωστών απόψεων έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Nα υπενθυμίσω στο Σαλονικιό (Θεσσαλονικιό καλύτερα γιατί το Σαλονικιός παραπέμπει στην Selanik) ότι στο όνομα της Βουλγαρίας σφάζανε κάποιοι ντόπιοι τους γείτονες και τους συγγενείς τους όπως στο όνομα της Ελλάδας σφάζανε οι υπόλοιποι τους γείτονες και τους συγγενείς τους πριν 100 χρονια.

    Σλάβοι, Βλάχοι, Boulgarovlaxoi και Αρβανίτες στην Βουλγαρόφωνη ζώνη είχαν αναπτύξει Ελληνική η Βουλγαρικη εθνική συνείδηση.

    Για τους άσχετους να υπενθυμίσω ότι η ΕΞΑΡΧΕΙΑ ήτανε ΜΙΑ και ήτανε ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ

    Γνήσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μην ασχολείστε με τους κατά επάγγελμα "ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ" .ΟΛΟΙ για την μάσα!!!Η παράδοση είναι το τελευταίο που τους νοιάζει...

    Οι ίδιοι και οι ίδιοι γυρίζουν στο διαδίκτυο και οι ίδιοι από πανηγύρι σε πανηγύρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ο ευρωπαϊκός διαφωτισμός, και τα τέκνα του, η μεγαλύτερη απάτη εις βάρος των λαών, ένας διαφωτισμός που διαστρέβλωσε έννοιες όπως δημοκρατία και ελευθερία, δεν αρμόζει να γίνεται ρήση στα στόματα ελλήνων.οι έλληνες (πολίτες) αν διαφωνούσαν μαζί σου σε εξοστράκιζαν, απλά γιατί είχαν την εξουσία να το κάνουν. τη διακυβέρνηση την άφηναν σε ματαιόδοξους...
    οπότε αει σιχτιρ με το βολταίρο...
    ακούς εκεί... μακεδόνες και μακεδονική γλώσσα..,
    βρε που ζούμε βρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΑΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΠΑΡΟΥΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟ ΚΤΛ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΤΥΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ Α Βαρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Σαλονικιός μάλλον θα έπρεπε να υπογράφει σαν MORE SOKOL να καταλαβαινόμαστε...

    Το εκπληκτικό είναι που πολιτικοποιεί τον πολιτισμό ακριβώς σαν τους χωροφύλακες άλλων εποχών αλλά από την ανάποδη. Μακάρι (για σας) βρε Σαλονικιέ να μεταφραζόταν η διάθεση για χορό σε πολιτική βούληση αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σαλονικιέ γιατί η AMHRC χρησιμοποιεί την φωτογραφία του Κωστίδη για τον Ασλάκοφ;
    http://www.macedoniantruth.org/forum/showpost.php?p=103064&postcount=1

    Και μην την βγάλετε διότι ΗΔΗ την έχω σώσει την σελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ακρίτα είδες την φωτογράφιση του Βρεττονου αυτονομιστή κύριου Le Merlus που είχε έρθει προ λίγων μηνών στην Ελλάδα? Με τον Κωστίδη και τον σύλλογό του φιγουράρουν με την Σημαία της Ανεξάρτητης Βρεττάνης η οποία θεωρείται από τους αυτονομιστές ανά την Ευρώπη ως μοντέλο δράσης προς μίμηση!

    http://europa-tour.over-blog.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμε 2:02, δεν θα μου δημιουργούσε καμία εντύπωση σε ότι αφορά το ΟΤ. Υπενθυμίζω το Dr Max Simeoni , Ουράνιο Τόξο και εθνικισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΟΣΟ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ 4-5000 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΑΣΛΑΚΩΦ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕΝΕΙ ΑΔΡΑΝΗΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΙΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ Η ΟΧΙ? ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥΣ Α.Βαρδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.