Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Η απάντηση του Σαμαρά στον Σκοπιανό δημοσιογράφο


«Δεν ήξερα, πρώτα απ' όλα, ότι υπάρχει “μακεδονική γλώσσα”...» απάντησε ο Πρωθυπουργός στον προκλητικό δημοσιογράφο Τόνι Γκλατσέφσκι που θέλησε να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Όταν η αδιαλλαξία αντικαθιστά τον διάλογο, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δυσεπίλυτα”, τόνισε ο Πρωθυπουργός που μίλησε για  “ακραία αδιαλλαξία” από την πλευρά των Σκοπίων.

Τότε ο Σκοπιανός δημοσιογράφος απάντησε : Η “μακεδονική γλώσσα” υπάρχει, αναγνωρίζεται από σειρά μελετών αναγνωρισμένων γλωσσολόγων και δεν είναι μια γλώσσα που επινοήθηκε, αλλά ομιλείται από τη “μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα, η οποία δεν αναγνωρίζεται επίσημα από το ελληνικό κράτος”.

Υπάρχουν τόσα πράγματα που επινόησαν τότε οι ίδιοι οι Κομμουνιστές. Δεν πρέπει να μιλήσω γι’ αυτά, αυτή τη στιγμή. Αλλά αφορούν την εποχή, την περίοδο εκείνη” απάντησε ο Πρωθυπουργός.

“Συγγνώμη, κ. Πρωθυπουργέ. Δεν με έχουν επινοήσει, υπάρχω”, ήταν η αντίδραση του δημοσιογράφου.

1 σχόλιο:

  1. Ο Ίων Δραγούμης στο γνωστό βιβλίο του "Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα", το αφιερωμένο στον Παύλο Μελά, αναφέρεται συχνά στη μακεδονική γλώσσα. (Χωρίς εισαγωγικά). Και επιτίθεται στους Βούλγαρους που τη θεωρούν Βουλγαρική διάλεκτο. Πάντως, κομμουνιστής δεν ήταν ο Ίων Δραγούμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.