Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Μεταρρυθμίσεις που δεν κάνει το Πολιτικό Σύστημα


Μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν και δεν αφορούν ούτε μειώσεις συντάξεων και ούτε αυξήσεις φόρων, δηλαδή ούτε νεοφιλελεύθερες και ούτε φαυλοκρατικές εμμονές


·         ... υποχρεωτική χρήση του πλαστικού-ηλεκτρονικού χρήματος και τη διάδοση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με φορολογικά κίνητρα. Αυτό δεν σημαίνει την κατάργηση του ρευστού χρήματος. Το πλαστικό-ηλεκτρονικό απλά βοηθάει στο να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα στον φορολογικό έλεγχο του λήπτη , καλύτερο έλεγχο των εισοδημάτων αλλά και του ΦΠΑ  και  ελάττωση της κακής πελατειακής σχέσης(π.χ. ιδιώτη και δημόσιου υπαλλήλου).

·         ... μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους εμπόρους ή τους φορολογούμενους που χρησιμοποιούν την κάρτα , e-invoicing και  το e-banking για τις συναλλαγές τους.

·         ...υιοθέτηση πραγματικών τεκμηρίων εξόδων(ΔΕΚΟ, τηλέφωνα, δάνεια , ηλεκτρονικό χρήμα, καταθέσεις), ώστε να μπορέσει επιτέλους η Δημόσια Διοίκηση να διασταυρώνει τα πραγματικά εισοδήματα του φορολογουμένου και όχι να τους υπερφορολογεί με τα τεκμαρτά εισοδήματα.

·        
...εκσυγχρονισμός των συναλλαγών  με την καθιέρωση (σε νομικό και τεχνικό επίπεδο), της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (e-invoicing) και της ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης (e-arhciving)  των προϊόντων και υπηρεσιών όπου θα βοηθήσει στο πλαίσιο της αύξησης της εισπραξιμότητας, τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας

·         ... διασύνδεση taxis και ταμειακών, η οποία είναι έτοιμη από την Δημόσια Διοίκηση.

·         ...διασύνδεση των στοιχείων των Τελωνείων (εισαγωγές) με τη ΓΓΔΕ, ώστε να μπορέσει επιτέλους η Δημόσια Διοίκηση να ελέγξει τα έσοδα από τα εισαγόμενα.

·         ….πλήρης χρήση του ήδη δοκιμασμένου βελγικού λογισμικού από την Δημόσια Διοίκηση για την καταπολέμηση των εικονικών τριγωνικών συναλλαγών με σκοπό την αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ.


O φοροφυγάς, αυτός που επιζεί εις βάρος του νόμιμου πολίτη, σαφώς και δεν θέλει ηλεκτρονικές συναλλαγές(κάρτες, σύνδεση ταμειακών με το taxis, e-τιμολόγια). Όπως και δεν θέλει και ο διεφθαρμένος δημόσιος λειτουργός(υπάλληλος, αιρετός) το e-goverment, διότι με αυτό δεν θα μπορεί να εκβιάζει. Έτσι λοιπόν έχουμε ένα σύστημα όπου η διαφθορά, η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή είναι στα ύψη.

UPDATE:3-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.