Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Τι παραχωρήσαμε στα Σκόπια με την Συμφωνία των Πρεσπών:


Τι παραχωρήσαμε στα Σκόπια με την Συμφωνία των Πρεσπών:

Αποδοχή ότι οι υπήκοοι της «Βόρειας Μακεδονίας» θα ονομάζονται «Μακεδόνες / πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας

Χρήση του αγγλικού όρου nationality (που μπορεί να μεταφρασθεί εκτός από ιθαγένεια και ως εθνικότητα) αντί του σύγχρονου όρου citizenship, που σημαίνει ακριβώς την ιδιότητα του πολίτη.

Αναγνώριση της γλώσσας που ομιλούν οι Σλάβοι ως «μακεδονικής».

Αναγνώριση ως επίσημων ακρωνυμίων της χώρας των αρχικών ΜΚ ή MKD, που παραπέμπουν σε Makedonia, ενώ το αναμενόμενο θα ήταν ΝΜ ή ΝΜΚ, που παραπέμπουν στη χώρα North Macedonia.

Έμμεση αναγνώριση της «μακεδονικής» εθνοτικής ταυτότητας που αναφέρεται σε αρκετά σημεία του Συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Ουδεμία αναφορά του όρου Μακεδονία για το ελληνικό τμήμα της γεωγραφικής περιοχής. Αναφέρεται απλώς ως «βόρεια περιοχή του Πρώτου Μέρους».

Αναγνώριση του κρατικού αφηγήματος της ΠΓΔΜ περί της εθνικής «μακεδονικής» ταυτότητας (με την εξαίρεση της αρχαίας ελληνικής ιστορίας).

Ένταξη της Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με την ολοκλήρωση των συνταγματικών τροποποιήσεων από την Ελλάδα και πλήρης αποσύνδεση από την κύρωση ή μη της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια. Θυμίζω ότι η συνταγματική διαδικασία στα Σκόπια δεν έχει κλείσει in toto όπως αναφέρει η Συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.