Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2007

Απάντηση από akritas στους Ελληνομέτρες Γκεμπελίσκους

Όπως γνωρίζεται τελευταία δέχτηκα μία αήθη και γκεμπελίστικη επίθεση από δύο δυαδικτιακούς "μακεδονομάχους" -ατόμων ολοκληρωτικής νοοτροπίας αντίληψης-με θέμα κάποιων απόψεων και προσωπικών ιδεών μου που έχουν σαν θέμα τις γλωσσολογικές μειονότητες στην Ελλάδα αλλά και τα διάφορα ιδιωτικής λειτουργίας κέντρα εξωτερικής αλλά και εσωτερικής πολιτικής(ΕΛΙΑΜΕΠ).

Η επίθεση αυτή ξεκίνησε στο phorum.gr από τον γνωστό εκ Αμερικής GeorgiosTsapanos(γνωστός και σαν Lyngos) και κάποιον makedonskis.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ξεκινάω με το πρώτο θέμα και αφορά την αναγνώριση γλωσσολογικών μειονοτήτων στην Ελλάδα. Ο όρος μειονότητα στην χώρα μας έχει διεστραβλωθεί εξαιτίας της ιδεολογικής μειοψηφίας η οποία μας βομβαρδίζει τα τελευταία χρόνια και που θεωρεί ότι εναντίον της ιδεολογίας των πολλών τότε αυτοί είναι οι προστάτες των λίγων.

Όταν εννοώ γλωσσολογική μειονότητα εννοών μόνο αυτούς που ομιλούν την Σλαβομακεδονική και Πομακική ΜΟΝΟ.

Η σκέψη-πρόταση μου είναι η κωδικοποίηση Σλαβικού ιδιώματος της ομιλουμένης από τους Έλληνες Σλαβόφωνους της Δ. Μακεδονίας που είναι διαφορετικό από το Τιτοικό κατασκεύασμα. Όταν το κάνεις αυτό θα σταματήσει ο Βοσκόπουλος και ο Παρίσης να μιλάνε και για αναγνώριση "Μακεδονικής" γλώσσα. Αναλύεις την ομιλουμένη διάλεκτο, την κωδικοποιείς σε γλώσσα (πχ λατινικό αλφάβητο) και τους λες θέλετε γλώσσα ? πάρτε την και βάλτε την όπως θέλετε εσείς.

Αρκετοί είναι εναντίον σε αυτήν την πρόταση και αντιλαμβάνομαι τους λόγους τους.

Για την Πομακική γλώσσα είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο λάθος της Ελληνικής πολιτείας είναι η Τουρκοποίηση των Πομάκων και ένα από αυτά είναι η διδασκαλία της Τούρκικης γλκώσσας στα μειονοτικά σχολεία.Οι Πομάκοι φωνάζουν. Τα παιδειά μας θέλουν να μάθουν Ελληνικά και Πομάκικα και όχι Τούρκικα.

Το δεύτερο θέμα είναι η υποτιθεμένη στήριξη από εμένα στο ΕΛΙΑΜΕΠ /ΚΕΜΟ κλπ.
Οι κύριοι Ελληνομέτρες Γκεμπελίσκοι σε ερώτηση μου ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΕΜΟ ακόμα περιμένουν να απαντήσουν και οι δύο συκοφάντες.

Η θέση μου είναι απλή και ξεκάθαρη.
Το ΚΕΜΟ ή το ΕΛΙΑΜΕΠ δεν κάνει εξωτερική πολιτική......την κάνει το Ελληνικό Κράτος/Πολιτεία

Άλλοι διαφωνούν αλλά αυτή είναι η προσωπική μου σκέψη και πιστεύω μου.


ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ

Οι συκοφαντίες είναι πολλές και κυρίως προέρχονται από τον Τσαπάνο. Με κατηγόρησε ότι τα παίρνω από τα μέλη του macedoniaonthweb, τα κρύβω από την εφορία και γενικά κάθε είδος φαντασίωση που έχει σαν θέμα την λειτουργία αυτού του φόρουμ.

Η συκοφαντία από τον περίεργο ‘makedonskis” επικεντρώνονται στην αλλαγή των θέσεων μου σε ότι αφορά τα ιδιωτικά ινστιτούτα ή thinktanks. Φυσικά ακόμα περιμένω να μου πει που υπάρχει αντίφαση των θέσεων μου.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ

Κοινό σύμπτωμα στον διάλογο ατόμων ολοκληρωτικής νοοτροπίας, είναι:
Δεν σιωπούν όταν τους γίνεται κριτική, απαντάνε οπωσδήποτε και με θυμό, οργή, συχνά και βαναυσότητα. Αλλά ποτέ στις θέσεις και στα επιχειρήματα της κριτικής.
H απάντησή τους εντοπίζεται μόνο στον κριτή τους: να εξουδετερωθεί ο κριτής, όχι να αναιρεθούν τα λεγόμενά και τα επιχειρηματά του του.

Είναι στοιχείο ταυτότητας των ολοκληρωτικής νοοτροπίας ανθρώπων:
Nα μην απαντάνε στην κριτική, μόνο να μάχονται αυτόν που τους κρίνει.
Nα θέλουν να τον αποδείξουν οπωσδήποτε ανυπόληπτο, αναξιόπιστο, δίχως το κύρος που θα καθιστούσε υπολογίσιμη και με απήχηση την κριτική του.
Θέσεις και επιχειρήματα της κριτικής παρακάμπτονται, αγνοούνται.
Aυτό που τους ενδιαφέρει είναι να σπιλωθεί με κάθε τρόπο ο κριτής, να εξοντωθεί ηθικά, να διασυρθεί το όνομά του.
Mε ερμηνείες φαντασιώδεις των προθέσεων και κινήτρων του, με έντεχνα υπονοούμενα και διφορούμενους υπαινιγμούς για το ήθος του, το παρελθόν του ή ότι άλλο προσφέρεται ως ομιχλώδης, αλλά γόνιμος για υποψίες, καταλογισμός.

Όπως καταλαβαίνουμε για αυτά τα άτομα δεν υπάρχει επίγνωση σκόπιμης συκοφαντίας, μόνο αυτοβεβαιότητα οφειλόμενης άμυνας. Γι’ αυτό και με ανθρώπους παγιδευμένους σε ολοκληρωτική νοοτροπία είναι αδύνατος ο διάλογος, η τεκμηρίωση, το επιχείρημα, η επίκληση της κοινής λογικής. Oι άνθρωποι κυριαρχούνται από τα αντανακλαστικά της άμυνας, μόνο. Δεν υπερασπίζουν θέσεις, πεποιθήσεις, ελπίδες, αλλά την ψυχολογική τους εγκύστωση στη συμπλεγματική αυτασφάλιση.

Γιαυτό οι Ελληνομέτρες μετράνε και υπολογίζουν τον Ελληνισμό του ατόμου σύμφωνα με αυτά που τους αρέσουν να ακούντε από αυτόν και όχι σύμφωνα με αυτά που πρέπει να ακούσουν.

Αν δεν τους αρέσει τότε αυτός είναι προδότης, ημιμαθής και επικίνδυνος.

Δεν έχουν και καμιά διαφορά με τους διεθνιστές.
Αυτοί λένε την μισή αλήθεια και αυτοί ακούν/βλέπουν την άλλη μισή
Φυσικά ποτέ την αλήθεια ολόκληρη!!!

Το δεύτερο κοινό πράγμα που έχουν οι Ελληνομέτρες με τους διεθνιστές τύπου Νακρατζά-Δημητρά και λοιπών είναι να κολλάνε ταμπέλες σαν αποτέλεσμα της εμφανούς αδυναμίας επιχειρημάτων .'Αλλωστε σαν εθνικιστές που είνε το φάσμα των δυνατοτήτων τους είναι περιορισμένο λόγω αδυναμίας αντιλήψεως και στενότητας πολιτικής ιδεολογίας.

και τελειώνοντας συμφωνώ με ένα απόσπασμα άρθρου του Παπαχελά που απευθύνεται σε άτομα ολοκληρωτικής νοοτροπία .....

Δεν ανήκω στη σημιτική σχολή που ήθελε να μετατρέψει τον μεσογειακό νεοέλληνα σε καλβινιστή, ορθολογιστή τυπικό Ευρωπαίο. Με αρέσει να παθιάζομαι, συγκινούμαι αδικαιολόγητα όταν βλέπω ελληνική σημαία σε νησιώτικο εξωκλήσι και δεν με πειράζει να αφήσω 2-3 λαϊκούς θρύλους ανέπαφους για να συντηρήσω τη «μεγάλη αφήγηση» που χρειάζεται κάθε χώρα για να ζει.
Δεν ανέχομαι όμως καμιά συντεχνία «πατριωτών» να παίζει στη χώρα μου τον ρόλο των ακραίων ορθόδοξων Εβραίων στο Ισραήλ, να κρίνει μόνη της τι είναι επιτρεπτό και τι όχι. Και εν τέλει αυτό που αναζητώ είναι μια μορφή πατριωτισμού που δεν βασίζεται όμως ούτε σε κλισέ ούτε σε συνωμοσιολογικές κατασκευές, αλλά σε σοβαρή και ψύχραιμη μελέτη της ιστορίας.

Για την σύνταξη του παραπάνω κείμενου χρησιμοποίησα (έκλεψα) άρθρα και σκέψεις των κάτωθι «ημιμαθών-προδοτών και επικίνδυνων»
1-Ευάγγελος Παπανούτσος
2-Χρήστος Γιανναράς
3-Αλέξης Παπαχελας
4-Ισοκράτης

5 σχόλια:

  1. Μα και εδω ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΒΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΕ?

    Και περιμενεις σχολια και απαντησεις?

    Το πηρες το σχολιο σου και την απαντηση σου.

    Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαίρομαι που δείχνεις το αληθινό σου πρόσωπο.
    Επειδή όμως έχω αρχές την επόμενη φορά θα σου σβήσω το μυνημά σου εάν περιέχει ύβρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σελευκος ειμαι
    Κανεις ενα λαθος.
    μισεις τοσο πολυ την αυτοχθωνια των Μακεδονων που ακροβατεις αναμεσα στην ενοια αυτοχθωνια και στην διακτυακη αυτοκτονια
    χαχαχααχαχχα (δεν εχει εμοτικον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. karanos
    ποιο είναι το λάθος μου ?
    Να πιστεύω ότι υπάρχουν αυτόχθωνες Μακεδόνες 3000 χρόνια μετά ?

    Διαβάζεις πολύ Λιακόπουλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφωνούμε όταν έχουμε κοινή βάση κατανόησης εννοιών, θέσεων ή αρχών και κάποιοι τις αποδέχονται, ενώ άλλοι τις απορρίπτουν. Μπορεί να διαφωνούμε και στον ορισμό εννοιών, θέσεων ή αρχών, αλλά έχουμε κοινή την αντίληψη του τι θέλουμε να ορίσουμε. Προυποτίθεται η συνεννόηση η από κοινού νόηση, μια βάση κοινής λογικής για να υπάρξει διαφωνία.

    Η απουσία κοινής λογικής αφήνει περιθώρια μόνο για την τυφλή σύγκρουση, την άλογη. Δεν είναι κάθε κριτική κακόβουλη,αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνονται αποδεκτές οι μηδενιστικές απόψεις και κάθε κακόβουλη κριτική.

    Ειρωνεία και ύβρεις αποτελούν μηδενιστική άποψη και η συκοφαντία κακόβουλη κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.