Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Σκόπια: καταρρέει η κυβέρνηση ;


Πλυμμηρίδα ειδήσεων έχουμε τις τελευταίες 12 ώρες σε ότι αφορά με την επικείμενη αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών (DPA) του Μεντούχ Θάτσι. Γράφουν οι τα ΜΜ ότι η εάν η απειλή αυτή γίνει πραγματικότητα, τότε η κυβέρνηση Γκρούεφσκι θα απωλέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ποιά είναι όμως η αλήθεια τελικά ;

Υπάρχει μάλλον αναβρασμός στα Σκόπια αλλά πιστεύω ότι είναι πολιτικό παιχνίδι του Γκρουέφσκι μιας και θέλει τις εκλογές διότι...
  • θα απαλλαγεί από τους Αλβανούς

  • πιστεύει ότι θα κερδίσει τουλάχιστον 80 από τις 120 έδρες

  • θα τρενάρει τις συνομιλίες για το όνομα.

Είναι πανέξυπνος ο Γκρουέφσκι, μην τον υποτιμάμε !!

Μην ξεχνάμε και κάτι ακόμα σημαντικότατο. Η φημολογία ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νικόλα Γκρούεφσκι θα επιδιώξει πρόωρες εκλογές για το Μάρτιο προκειμένου να εκμεταλλευθεί τη σαφή υπεροχή που διαθέτει έναντι της αποδεκατισμένης αντιπολίτευσης είχε αναπτυχθεί από μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης στα Σκόπια από τον Ιανουάριο.

Διαβάστε και την σχετική είδηση απο το in.gr σε αυτό τον σύνδεσμο με ημερομηνία την 4-1-2008.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.