Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Τι ΔΕΝ είδε και ΔΕΝ ρώτησε ο Θεοδωράκης του MEGA;

πηγές:
Northmacedonians
Το Μακεδονικό ζήτημα σήμερα
Greek Alert



Στην εκπομπή «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» (2/3/2008) ο δημοσιογράφος κ.Σταύρος Θεοδωράκης, είδε μόνο αυτούς που εντός των ελληνικών συνόρων δηλώνουν «Μακεδόνες» και μέλη της «μακεδονικής μειονότητας». Αυτό ήθελε προφανώς να προβάλλει και δικαίωμά του.
Την ίδια ευαισθησία όμως o κ.Θεοδωράκης, δεν απέδειξε περνώντας τα σύνορα, για τους Έλληνες που ζουν στην ΠΓΔΜ και κυρίως στην περιοχή του Μοναστηρίου.
Εκεί αν και συναντήθηκε με άτομα ελληνικής καταγωγής, δεν ανέφερε το παραμικρό για την παρουσία ελληνικού στοιχείου στην περιοχή.
Δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει τι είναι ο σύλλογος «ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ» από ποιους ιδρύθηκε και με τι στόχους. Την προώθηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή του Μοναστηρίου.
Δεν μπήκε στον κόπο ο γνωστός δημοσιογράφος, να ρωτήσει τον δάσκαλο του συλλόγου, κ.Αλέκο Στράλλα, για τις ρίζες των προγόνων του.
Δεν ρώτησε την κόρη του πολιτικού πρόσφυγα, την κα Εύα Κοντοκλώτση, για την επιθυμία του πατέρα της να λάβει και πάλι την ελληνική υπηκοότητα και να ταφεί με την ελληνική σημαία.
Δεν αντιλήφθηκε γιατί οι βλάχοι κάτοικοι του Κρουσόβου, μιλούν και ελληνικά, γιατί ο γέροντας του είπε «γειά σου πατρίδα», για τις ελληνικές επιγραφές στα σχολεία της πόλης, δωρεές ελληνοβλάχων επιφανών του 19ου και 20ου αιώνα.
Ο κ.Θεοδωράκης, περιηγήθηκε μέσα και έξω από το Μοναστήρι. Επισκέφθηκε την αρχαία Ηράκλεια, χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για την ελληνική της προέλευση.
Άκουσε απο τον τον δήμαρχο της πόλης, Vladimir Taleski, να του λέει για τα λαμπρά αρχοντικά, χωρίς να του αποκαλύπτει πότε και απο ποιούς χτίστηκαν. Όπως και για τα απομεινάρια του κοιμητηρίου της Ελληνικής Κοινότητας Μοναστηρίου, δίπλα στην αρχαία Ηράκλεια.
Απολύτως τίποτα, Καμία νύξη για τον Ελληνισμό της ΠΓΔΜ και της περιοχής της Πελαγονίας.
Ελπίζουμε πως την επόμενη φορά ο κ.Θεοδωράκης δεν θα «παραβλέψει» εκτός απο «Μακεδόνες» να δει και τους Έλληνες .
Δεν είναι η πρωτή φορά που η Ελληνική δημοσιογραφία των Αθηναικών καναλιών ξεχνάει να μας πει και να μας ενημερώσει για τις πραγματικές διαστάσεις των πτυχών του Μακεδονικού θέματος. O Κος Θεοδωράκης με τον να έχει στο πλευρό του τον πατέρα του Βοσκόπουλου σαν διερμηνέα, τον υιό Βοσκόπουλο σαν αναλυτή δεν έκανε τον κόπο να τους ρωτήσει (κυρίως τον υιό) μερικά βασικά πράματα :

  1. Ποια είναι η σχέση του Ουράνιου Τόξου με τον γνωστό Σκοπιανό Lubi Uzunovski ( ο μετρ της προπαγάνδας των Σκοπιανών στο δυαδίκτυο) ?
  2. Όταν ομιλεί για 6.000 ψήφους γιατί δεν μας κάνει την "τιμή" και να μας αναλύσει το που πήγαν αυτοί οι ψήφοι ? π.χ. Τι σημαίνει 1000 ψήφοι στην Θράκη ?
  3. Γιατί το Ουράνιο Τόξο έχει μόνο 250 μέλη στα οποία συμπεριλαμβάνονται και Έλληνες του ΟΑΚΚΕ(Λιθόξοου) ?
  4. Κατά την δεκαετία του 90 ποια μέλη του Ουρανίου Τόξου -μερικά ιδρυτικά- αυτοπροσδιορίστηκαν ως Βούλγαρο-μακεδόνες
  5. Όταν του έδωσε δώρο του abecedar τουλάχιστον να τον ρωτούσε εάν η Τιτοική Σλαβομακεδονική γλώσσα (λόγια) είναι ίδια με αυτήν του βιβλίου ?
  6. Σαν Δημόσιος Υπάλληλος γιατί συμπεριφέρεται εναντίον του Ελληνικού κράτους και κατά παράβαση του δημοσιουπαλληλικού κώδικα ?

Είναι και άλλες οι ερωτήσεις φυσικά αλλά οι παραπάνω είναι χαρακτηριστικές τις οποίες έπρεπε ο Κος Θεοδωράκης να ρωτήσει του Βοσκόπουλους.

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή τοποθέτηση. Καθότι έχει φτάσει η ώρα να δειχθεί το τι πιστεύει πραγματικά ο Ελληνικός λαός και ποια είναι πραγματικά η αλήθεια για τους Μακεδόνες, που αποτελούν υποσύνολο του Ελληνικού Έθνους, σε προσκαλώ να διαβάσεις τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ κινήσεις που επωνύμως έχω κάνει- τις έχω αναρτήσεις ελληνικά και αγγλικά στα παρακάτω ιστολόγια. Θα ήθελα να συνδέσω και το δικό σου στους συνδέσμους μου, και αν θέλεις να κάνεις το ίδιο.
    http://macedoniansaregreeks.blogspot.com/
    http://macedoniansaregreeksen.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Όλγα.
    Οποιαδήποτε κίνηση που έχει σαν αποτέλεσμα την σωστή ενημέρωση σε ότι αφορά το Μακεδονικό Ζήτημα είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Τα blog σου (αγγλικό και ελληνικό) θα αναρτηθούν και στους αντίστοιχους σύνδεσμους μου.

    Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.