Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ;

Ερώτηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Κοροβέση προς τον Υπουργό Εθνικής 'Αμυνας που έγινε την 28-5-2008


Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Ποιος ο λόγος ύπαρξης του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλώρινας εν έτι 2008, τη στιγμή που άλλα αντίστοιχα σώματα (όπως αυτό στις Σάπες Ροδόπης) έχουν καταργηθεί και από ποιο «εθνικό κίνδυνο» προφυλάσσει το εν λόγω τάγμα τους κατοίκους του νομού;
  2. Είστε ενήμεροι για τις δραστηριότητες και την ιδεολογία του εν λόγω τάγματος και αν ναι, τις εγκρίνετε;
  3. Με ποια λογική καλείται ο φορολογούμενος πολίτης να πληρώνει για να διοργανώνονται πολεμικές φιέστες μετά φαγητού και ολίγου εθνικισμού;

Ερωτήματα πολιτικού κόμματος Ουρανίου Τόξου την 2ο-5-2008


Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα παραπάνω, πολλά και αμείλικτα.
  1. Ποιος ο λόγος ύπαρξης του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλώρινας εν έτει 2008, τη στιγμή που άλλα αντίστοιχα σε εθνικώς «ύποπτες» περιοχές (όπως αυτό στις Σάπες Ροδόπης) έχουν καταργηθεί; Τι φοβάται η Ελλάδα;
  2. Από ποιο «εσωτερικό εθνικό κίνδυνο» προφυλάσσει το εν λόγω τάγμα τους κατοίκους του νομού; Μήπως από τους ίδιους;Είναι ενήμερος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για τις δραστηριότητες και την ιδεολογία του εν λόγω τάγματος και αν ναι, τις εγκρίνει;
  3. Με ποια λογική καλείται ο φορολογούμενος πολίτης να πληρώνει για να διοργανώνονται πολεμικές φιέστες μετά φαγητού και ολίγου εθνικισμού;
Ο Υπουργός απάντησε τελικά στο Ουράνιο Τόξο ή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοροβέση ;

3 σχόλια:

  1. Το λάθος σου φίλε Ακρίτα είναι ότι δεν βλέπεις ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ τα σοβαρά θέματα ΟΥΣΙΑΣ που θέτουν τα κείμενα.

    Εγώ δεν συμπαθώ και πολύ το Ουράνιο Τόξο, γιατί δεν εμπιστεύομαι τις διασυνδέσεις του, όχι όμως γιατί δεν πιστεύω στα δικαιώματά του. Αναμενόμενο είναι να υπερβάλλει κιόλας, ή να μεροληπτεί. Εμείς γιατί υπερβάλλουμε και μεροληπτούμε εναντίον του;

    Αν λάμβανα τέτοια ειδοποίηση από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ με αυτές τις πολύ λογικές ερωτήσεις, θα έλεγα ότι είναι πολύ λογικές ερωτήσεις.

    Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει ο Κοροβέσης; Να αγνοήσει το θέμα; Εδώ ισχυριζόμαστε ότι "δεν υπάρχει καταπίεση μειονοτήτων" και ταυτόχρονα στέλνουμε... ολόκληρη εθνοφυλακή να κινητοποιείται για να "συνετίσει" αυτούς τους ταλαίπωρους.

    Για μένα ορθώς έθεσε το θέμα, αλλά 1) είτε έπρεπε να αναφέρει την πηγή του
    2) είτε θα έπρεπε να γράψει με ΕΝΤΕΛΩΣ δικά του λόγια, όσα κατάλαβε.

    ΔΕΝ είναι η στιγμή για τέτοιες πολεμοχαρείς φιέστες. Είναι η στιγμή της προσέγγισης προς τους μετριοπαθείς των Σκοπίων, οι οποίοι στη δική τους χώρα (όπως κι ο Κοροβέσης στη δική μας) συκοφαντούνται (βέβαια εκεί ακόμη χειρότερα).

    Κι αν η χώρα μας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ φοβάται εισβολή από τα Σκόπια, δεν έχει παρά να στείλει εκεί στρατό. ΟΧΙ να στέλνει ειδικό σώμα... καταστολής εσωτερικού "εχθρού".

    Επίσης η κραυγή "Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική" (που συμπεριλήφθηκε στις "εκδηλώσεις") είναι καθαρά self-defeating (αγγλιστί). Δεν έχει στον ήλιο μοίρα να πετύχει (στις διαπραγματεύσει για το όνομα) άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες καλά. Ο Κοροβέσης στο Ελληνικό κοινοβούλιο είναι εκλεγμένος από τον Σύριζα ή από το ΟΤ?

    Ένα ΟΤ το οποίο έχει αποτύχει ΟΙΚΤΡΑ σε όλες τις εκλογικές αναμετρησεις του. Ούτε ένα δήμαρχο δεν μπορεί να βγάλει αυτό και η υποτιθέμενη μειονότητά του.

    Και ποιος είναι αυτός αλλά και εσύ που θα κρίνεις στο εάν δεν πρέπει να υπάρχει εθνοφυλακή στα σύνορα και το κυριότερο να μην υπάρχουν κοινωνικές εκδηλώσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και ντόπιου πληθυσμού ?

    Μάλλον δεν έχεις υπηρετήσει στα σύνορα, -ίσως και καθόλου- διότι εάν το είχες κάνει θα ήξερες ότι είναι γνωστές τέτοιες εκδηλώσεις.

    Ο Κοροβέσης προστάτεψε του ανθρωποφύλακες του Σλαβομακεδονισμού -μίας άκρας εθνικιστικής ιδεολογίας - στην Ελληνική επικράτεια και αυτό είναι κατακριτέο.

    Δεν το ήξερα ότι το ΟΤ μέσω Κοροβέση θα μου απαγορεύει να λέω "Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική" την οποία ΠΕΡΗΦΑΝΑ θα το φωνάζω όπου βρίσκομαι και σε όποιο μέρος είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα αγαπητέ Ακρίτα δεν είναι το ότι διαφωνούμε (πράγμα λογικό), αλλά το να συμφωνήσουμε σε μία συνεπή και συνετή στρατηγική.

    Εγώ θα προτιμούσα προσωπικά χίλιες φορές, όπως κι εσύ, να ονομαστεί η FYROM "Νεομακεδονία" (μία λέξη). Εσύ πιστεύεις ότι μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο; Μακάρι...

    Ας καταφέρουμε ένα σύνθετο όνομα, και υπό τις παρούσες συνθήκες θα έχουμε καταφέρει ένα θαύμα.

    Το "η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική" είναι λανθασμένο σύνθημα κατά τη γνώμη πολλών ανθρώπων. Διότι και οι Σλάβοι ήσαν Μακεδόνες (με τη γεωγραφική έννοια φυσικά) και διότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. Εχω παρακολουθήσει τις συζητήσεις σας, και βλέπω ότι πολύ ελάχιστα έγινε κατανοητό το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή παλεύουμε για το δικαίωμα της Ελληνικής Μακεδονίας να αυτο-προσδιορίζεται.

    Τέλος πάντων, ας το αφήσουμε αυτό.
    Δεν νομίζω ότι η άσκηση ήταν τυχαία. Είχε σκοπό να "συνετίσει" τους σλαβόφωνους του Ουρανίου Τόξου στη Φλώρινα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κοροβέσης άλλαξε το κείμενο, αφήνοντας ΜΟΝΟ όσα θεώρησε σωστά και παραλείποντας μια συγκεκριμμένη φράση που το Ουράνιο υπερβάλλει εξαπολύοντας και προπαγάνδα. Δες το πιο καλά, μπορεί να διαφωνούμε αλλά θα με καταλάβεις.

    Για τις βίαιες επιθέσεις (στο παρελθόν) Χρυσαυγιτών στα Γραφεία του Ουράνιου Τόξου γνωρίζεις; Είδες πόσο χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για την προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας; Μάλλον θα έπρεπε να κόψουν μισθό οι Ανθέλληνες στη Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.