Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Ερώτηση στο μέλος του Ουράνιου Τόξου Δημήτρη Λιθόξοου για έναν εθνολογικό χάρτη.


Κύριε Λιθόξοου στο βιβλίο σας "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Α΄ Από το ΄Ιλιντεν στη Ζαγκορίτσανη (1903 - 1905)" έχετε ένα χάρτη όπου καταγράφετε τις διάφορες εθνικότητες εκείνη την εποχή.
Μπορείτε να μας εξηγήσετε Κε Λιθόξοου γιατί δεν αναφέρεστε καθόλου σε Βούλγαρους ?
Μέχρι να μου απαντήσετε (και εάν μου απαντήσετε) θα σας καταθέσω την ταπεινή μου γνώμη. Είναι γνωστό ότι ο Σλαβομακεδονισμός των Σκοπιανών εκτός από τους γνωστούς θεματικούς άξονες που συμπυκνώνουν διαχρονικά τις βασικές πολιτικές και ιδεολογικές αρχές της γειτονικής χώρας και αφορούν την Ελλάδα και οποίοι ήταν και είναι:
  • Η μετονομασία της ελληνικής Μακεδονίας σε «αιγαιακή» και την προ­βολή της ως αλύτρωτης περιοχής και αναπόσπαστου τμήματος της FYROM.
  • Η ύπαρξη στην Ελλάδα «μακεδονικής μειονότητας», η οποία μάλιστα καταπιέζεται από τις ελληνικές αρχές.
  • Η οικειοποίηση των συμβόλων και γενικότερα της ελληνικής πολιτιστι­κής ιστορικής κληρονομιάς με επίκεντρο την Αρχαία Μακεδονία.
είναι και οι άξονες που αφορούν την Βουλγαρία και οι οποίες είναι
  • Πλήρη εφαρμογή του εθνομηδενισμού σε ότι αφορά το Βουλγαρικό παρελθόν των Σλαβομακεδόνων.
  • Απεμπλοκή οποιαδήποτε αναφοράς περί ομοιότητας της κατασκευασμένης Τιτοική γλώσσας με την Βουλγαρική.
  • Οικειοποίηση της Βουλγαρικής πολιτιστικής κληρονομιάς με επίκεντρο την περίοδο 6ου και 9ου μ.Χ αιώνα αλλά και την περιόδου του 1878-1941.

Δεν πιστεύω και εσείς να ακουλουθείται την ίδια ιδεολογική γραμμή του Σλαβομακεδονισμού παρόλο που είστε από τα κορυφαία στελέχη και ένα από το 250 μέλη του Ουράνιου Τόξου ?

1 σχόλιο:

  1. Μελετώντας το site του λιθοξοου ειναι ξεκαθαρο πια πως η κομμουνιστικη αριστερα στα βαλκανια εφευρε το μακεδονικο στην συνεχεια του αγγλικου δογματος διαιρούμε και βασιλεύουμε. Σήμερα με την αλλαγη του κόσμου, τα αδιέξοδα του διεθνισμού της αριστεράς είναι τοσο ορατα που σε συνδιασμό με αλύτρωτους πόθους νίκης αναγκάζουν πολλούς από αυτούς να ξανακάνουν τα ίδια λάθη από μόνοι τους ή για τα χρήματα των ξένων. Θα δούμε από την πορεία της ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.