Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Ο Γκρούεφσκι στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Σύμφωνα με το Σκοπιανό ΜΜΕ mia.com ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός και ηγέτης του ακροδεξιού VMRO θα παραστεί στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα του Τζον Μακέιν για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι ο Σκοπιανός εθνικιστής ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ,θα έχει συναντήσεις με γερουσιαστές και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με σκοπό «την προώθηση των σλαβομακεδονικών κρατικών και εθνικών συμφερόντων».

Υπενθυμίζω το άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου «Οι "Αμερικάνοι νονοί" των Σκοπιανών προκλήσεων» όπου περιγράφεται ο μηχανισμός διπλωματών, επιχειρηματιών και αναλυτών, οι οποίοι δέχονται ισχυρή βοήθεια και συμβουλές από υπαλλήλους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου, που στην ουσία παρανομούν.

Χαρακτηριστικά τον συντονισμό, όπως και την αντιμετώπιση του «Ελληνικού Λόμπι», έχει αναλάβει η εταιρεία ORION Strategies, την οποία έχει ιδρύσει ο Randy Scheunemann, οικονομικός σύμβουλος του προεδρικού υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Τζον ΜακΚέιν.
Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι οι αμερικάνικες εκλογές μας αφορούν άμεσα. Το Δημοκρατικό δίδυμο έχει αναμιχθεί με Ελληνοαμερικανούς ψηφοφόρους του και φίλους του για την Κύπρο και στις θρησκευτικές ελευθερίες, πολύ καιρό πριν ακόμη εκλεγεί στη Γερουσία. Ως μέλη δε της Επιτροπής Ευρωπαϊκών και Ξέάνων Υποθέσεων έχουν επιδείξει φοβερή υποστήριξη στα Ελληνικά εθνικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων και των προσπαθειών του για τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την υποστήριξή του, στη διαφορά της ονομασίας με τα Σκόπια, που πρέπει να επιλυθεί κάτω υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με βάση την συμφωνία. Ο Ομπάμα είναι ο μοναδικός προεδρικός υποψήφιος στην εκλογική κούρσα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αποχώρησαν, που έκαναν λόγο για την Ελληνική υπόθεση της Κύπρου στο βιβλίο του Audicacy of Hope. Η προσέγγισή του Δημοκρατικού Διδύμου στην εξωτερική πολιτική επικεντρώνεται στη νομιμότητα και στην διεθνή συγκατάθεση, που και τα δυο είναι υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου.

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον ούριο άνεμο νίκης που πνέει πλέον στο νέο ΠΑΣΟΚ φτάνει στη συμπρωτεύουσα, ως άξιος απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Ανδρέα Παπανδρέου και των άλλων καταξιωμένων ηγετών του Ελληνισμού.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με ομιλία το Σάββατο το βράδυ στο Βελλίδειο και συνέντευξη Τύπου την Κυριακή το μεσημέρι.
    Πλήθη λαού αναμένουν τον ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης Γιώργο Παπανδρέου στη Μακεδονία τη ξακουστή του Αλεξάνδρου τη χώρα, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο του νέου και διεθνώς καταξιωμένου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ τον μοναδικό πλέον πολιτικό ηγέτη που μπορεί να υπερασπιστεί τα εθνικά μας θέματα με αξιοπιστία και να προτείνει λύσεις. Οι πολίτες σήμερα πιστεύουν ότι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου τόσο για τα εσωτερικά καθημερινά προβλήματα (οικονομία, δάνεια, παιδεία, ανεργία, υγεία, ασφάλεια, καθημερινότητα κλπ.) , όσο και για τα εξωτερικά μας θέματα (Σκοπιανό, Κυπριακό κλπ.) είναι ο μοναδικός αξιόπιστος ηγέτης, που θα προσφέρει με την μακρά εμπειρία του και με την πυγμή που διαθέτει, λύσεις μακράς πνοής και θα επαναφέρει την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει στη διεθνή σκηνή.
    Η Θεσσαλονίκη είναι μια ιστορική πόλη της Ελλάδας που συνέδεσε το όνομά της με ιστορικούς σταθμούς του Ελληνισμού. Από τη λήξη του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της σύγχρονης Ελλάδας. Η ίδρυσή της συμπίπτει με την αρχή της ελληνιστικής εποχής, την ανάληψη δηλαδή της οικουμενικής αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τους επιγόνους του και την κυριαρχία του ελληνικού πολιτισμού στο μεγαλύτερο τμήμα του γνωστού, για τον τότε δυτικό άνθρωπο, κόσμου. Ο κληρονόμος του βασιλείου της Μακεδονίας και σύζυγος της ετεροθαλούς αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κάσσαδρος, ίδρυσε την πόλη συνενώνοντας 26 πολίχνες, που βρίσκονταν γύρω από το Θερμαικό Κόλπο, και της έδωσε το όνομα της γυναίκας του, θυγατέρας του Φιλλίπου Β΄, Θεσσαλονίκης (όνομα που προήλθε μετά από επιτυχή έκβαση μάχης επί των Θεσσαλών).
    Ηδη η Θεσσαλονίκη, η πανέμορφη νύφη του Θερμαϊκού και όλη η Μακεδονία σύσσωμη αναμένει να αγκαλάσει τον νέο ηγέτη της Ελλάδας τον Γιώργο Παπανδρέου που θα αφήσει ανεξίτηλη την προσωπική του σφραγίδα στην πορεία του Ελληνισμού.
    Χρέος κάθε δημοκράτη από τον ΄Εβρο έως την Κρήτη ανεξαρτήτου παράταξης είναι να προστρέξει στο κάλεσμα της δημοκρατικής του συνείδησης και με την παρουσία του να τιμήσει τον νέο άξιο τιμονιέρη της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου. Χρέος κάθε έντιμου πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ. Αγέρωχα νειάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον!!
    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήδη σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, όπως είχαμε προαναγγείλει, και καθαρή υπεροχή της ηγετικής ικανότητας ως Πρωθυπουργού του Γιώργου Παπανδρέου κάτι που θα σταθεροποιηθεί τις εβδομάδες που έρχονται και θα οδηγήσει σε μια σαρωτική ΝΙΚΗ του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές !!!!
    Επιτέλους τέλος∙ η Ελλάδα αλλάζει σελίδα!!!
    Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
    Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
    6936369717

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.