Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Το SDSM αποδέχεται επίσημα σύνθετη ονομασία

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της πΓΔΜ, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), επίσημα και μέσω του νέου αρχηγού του Ζόραν Ζάεφ αποδέχτηκε για πρώτη φορά ότι πρέπει να δεχτεί η χώρα την πρόταση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Φυσικά διπλή ονομασία και χωρίς αλλαγή του συνταγματικού τους όνομα. Βέβαια η δημοτικότητα του κόμματος όπως και του Γκρούεφσκι ακουλουθεί την κατιούσα όπως και του Προέδρου Τσερνέκοφσκι.

Ο ακροδεξιός Γκρούεφσκι έχει την στήριξη της πλειοψηφίας του Σλαβομακεδονικού λαού αλλά και την στήριξη των ακροδεξιών στοιχείων της διασποράς σε ότι αφορά την πολιτική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.