Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Έλληνες "αντιεθνικιστές" υπέρ του Εθνικισμού των Σκοπίων


Η οργάνωση "AΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" μέσω του Γιάννη Γιαννόπουλου υποστηρίζουν την αναγνώριση του πολυεθνικού κρατιδίου των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα, όπως μετέδωσε το Σκοπιανό ΜΙΝΑ. Δεν είναι η πρώτη φορά που "αντιθνικιστές" υποστηρίζουν τον εθνικισμό των Γειτόνων. Ποια είναι όμως τα μέλη αυτής της οργάνωσης ?
 • Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης
 • Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
 • Μέλη της πρώην Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης
 • Νεολαία Συνασπισμού ΟΚΔΕ (Σπάρτακος)
 • Πολιτική Οργάνωση ΚΟΚΚΙΝΟ
 • Αυτονομία ή Βαρβαρότητα
 • Εργατική Αριστερά
 • Ανένταχτοι/τες πολίτες εναντίον του εθνικισμού.
Αυτά τα διαβάζουμε στο blog τους [http://antinationalistic-antimilitaristic.blogspot.com/] όπου μεταξύ άλλων έχουν αναρτημένα στα Σλαβικά την ονομασία της οργάνωσης τους αλλά και μπορείς να διαβάσεις ανακοινώσεις τους όπου υποστηριζούν καθαρά την εθνικιστική γραμμή αλλά και επιχειρήματα των Σκοπιανών. Χαρακτηριστικά οι τίτλοι τους

 • Συνεχίζεται η αντίσταση των κατοίκων σε χωριά της Φλώρινας παρά την καταστολή, Αθήνα, 14/10/2008
 • Αντίσταση στο μιλιταρισμό από κατοίκους συνοριακών χωρίων, Αθήνα, 10/10/2008
 • Ο έωλος Κεντέρης του εθνικισμού ξαναχτυπά, Αθήνα, 08/08/2008
 • Η κυβέρνηση οφείλει ευγνωμοσύνη στον κ. Γκρούεφσκι, Αθήνα, 17/07/2008
 • Ανοιχτή επιστολή προς τα κόμματα της Αριστεράς, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΕΤΟ ΤΗΣ «ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
 • Δεν μας απειλεί η Δημοκρατία της Μακεδονίας,μας απειλούν ο εθνικισμός, ο μιλιταρισμός και το ΝΑΤΟ
 • Δεν μας απειλεί η Δημοκρατία της Μακεδονίας, μας απειλούν ο εθνικισμός, ο μιλιταρισμός και το ΝΑΤΟ
Αν ο φασισμός είχε στο παρελθόν χρώμα φαιό και χρησιμοποιούσε τον εθνικισμό ως όχημα για την διάδοση των μισάνθρωπων ιδεών του, σήμερα έχει χρώμα ροζ και έχει ως σημαία του τον «αντιεθνικισμό» και τον «αντιμιλιταρισμό» όπως σωστά έγραψαν τα παιδιά σε άρθρο τους που δημοσιεύτηκε από το Εναλλακτικό Ιστότοπο για την Πατριωτική Επαναστατική Αριστερά .Όταν αποδέχεσαι ως βάση της συζήτησης, την εθνικιστική επιχειρηματολογία των γειτόνων σου, τότε γίνεσαι ένα με αυτούς

Όι νεοταξίτες της υόξη οργάνωσης υπερασπίζουν τα «δίκαια» του κράτους των Σκοπίων και χλευάζουν την ευαισθησία των Ελλήνων για το όνομα «Μακεδονία». Η συγκεκριμένη συντεχνία (το ανόσιο μείγμα «ανανεωτικής» δήθεν Αριστεράς και νεοφιλελεύθερης Δεξιάς) δυναστεύει τα πανεπιστήμια, με οποιαδήποτε κυβέρνηση στα τελευταία χρόνια. Η αποδοχή της φαντασιακής ταυτότητας του «Μακεδόνα» (δημιουργία επίπλαστης εθνικής ταυτότητας λόγω κατοίκησης τους τελευταίους αιώνες σε απροσδιόριστο γεωγραφικό χώρο) συνεπάγεται αναγκαστικά και την αποδοχή όλης της φυλετιστικής παραφιλολογίας των Σκοπιανών περί άμεσης καταγωγής τους από τους αρχαίους Μακεδόνες.

Δηλαδή την αποδοχή του Σλαβομακεδονικού εθνικισμού.

Το αστείο είναι ότι οι ίδιοι «αντιεθνικιστικοί κύκλοι» που φωνάσκουν και κόπτονται για τα δικαιώματα των «εθνικά Μακεδόνων», θεωρούν πως το ελληνικό έθνος είναι «φαντασιακή επινόηση του 19ου αιώνα» και δεν έχει καμία σχέση (ούτε καν πολιτιστική ή γλωσσική!) με τους Έλληνες της αρχαιότητας. Δηλαδή, αυτό το οποίο οι ενταύθα «αντιεθνικιστές» υπερασπίζονται με ζηλωτική μανία στο αλβανοσλαβικό συνονθύλευμα των Σκοπίων, το αρνούνται και το πολεμούν με λύσσα στους συμπατριώτες τους!

Στις ανακοινώσεις τους βλέπεις και κάτι άλλο. Ούτε κουβέντα για το γεγονός ότι η όλη υπόσταση του σκοπιανού κρατικού μορφώματος βασίζεται στην αμέριστη (ηθική και οικονομική) υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως και στα κεφάλαια της ελλαδικής μεγαλοαστικής τάξης , για να μιλήσω με την "κούφια ξύλινη γλώσσα τους."

Διότι η Ελλάδα το Βέτο το είπε στους εκβιασμούς των ΗΠΑ και μετά στο κρατίδιο.

Και κάτι ακόμα ....ας προσέχουν κάποια Μακεδονικά blog που κάθε εβομάδα αυτοδιαφημίζονται ως πρώτα στην μπλογκόσφαιρα, το τι γράφουν για τους "μαχητές των ατομικών ελευθεριών" και αναμεταδότες των ανακοινώσεων του Ουράνιου Τόξου.

2 σχόλια:

 1. Είχα μια συζήτηση χθες το πρωί με κάποιον diavatis69 στο u tube , χαρακτηριστική περίπτωση εθνικιστή με την μάσκα του υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων + αναρχοκομμουνιστή.
  Aφού με τα πολλά του έδωσα να καταλάβει (προσπαθώντας να βγάλει την μάσκα του )οτι κανένας Έλληνας δεν θα είχε πρόβλημα να "μοιραστεί" το αστέρι της βεργίνας με τους σκοπιανούς (ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ)και ότι το πρόβλημα είναι οτι ΑΥΤΟΙ προσπαθούν να μας το "στερήσουν" με έβρισε λέγοντας : "και δεν καταλαβα? εσυ ως τι το διεκδηκεις το αστερι για να στο στερησουν?"

  Είναι όπως ακριβώς το είπες "αυτό το οποίο οι ενταύθα «αντιεθνικιστές» υπερασπίζονται με ζηλωτική μανία στο αλβανοσλαβικό συνονθύλευμα των Σκοπίων, το αρνούνται και το πολεμούν με λύσσα στους συμπατριώτες τους!"


  stormtrooperGR

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όταν αποδέχεσαι ως βάση της συζήτησης, την εθνικιστική επιχειρηματολογία των γειτόνων σου, τότε γίνεσαι ένα με αυτούς.Οι αντιρρησίες συνείδησης (άνευ συνειδήσεως ενάντια στον εθνικισμό), οι αρνητές των υποχρεώσεών τους προς το κοινωνικό σύνολο, δικαιώνουν με πράξεις τον αγώνα των Σκοπιανών στον φαντασιακό τους κόσμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.