Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Εκπληκτικά αγάλματα του Λαοκόωνα και των γιών του "θαμμένα¨" στο πανεπιστήμιο των Σκοπίων

O Λαοκόων ήταν πρόσωπο της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, ένας από τους Τρώες ιερείς του Θυμβραίου Απόλλωνα. Ο Λαοκόων ήταν γιος του Κάπυος ή του Αντήνορα ή του Πριάμου ή του Ακοίτη, αδελφός του Αγχίση και σύζυγος της Αντιόπης.

Ο Λαοκόων κατά την παράδοση είχε ασεβήσει προς τον θεό του επειδή είχε παντρευτεί και είχε γίνει πατέρας, είτε επειδή είχε έρθει σε σωματική επαφή με τη σύζυγό του μπροστά στο είδωλο του θεού στον ναό. Ο μικρός του ρόλος στο τέλος του Τρωικού Πολέμου ήταν ότι προειδοποίησε τους Τρώες (μάταια) να μη δεχθούν τον Δούρειο Ίππο (= ξύλινο άλογο) ως δώρο από τους Έλληνες: «Μια θανάσιμη απάτη είναι τούτη», είπε, «σκαρωμένη απ' τους Αχαιούς αρχηγούς!»
Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι στα Μουσεία του Βατικανού υπάρχει παρόμοιο άγαλμα με τίτλο «Ο Λαοκόων και οι γιοί του» και αποδίδεται στους Έλληνες γλύπτες Αγήσανδρο, Αθηνόδωρο και Πολύδωρο. Είναι φανερό ότι δεν θέλουν να φανεί οποιαδήποτε Ελληνική παρουσία στο έδαφος της FYROM.

Στην δεύτερη φωτογραφία διακρίνονται άλλα δύο αγάλματα, τα οποία δεν έχουν αναγνωρισθεί.

Και τα τρία αγάλματα είναι μάλλον της Ρωμαικής περιόδου.

Άραγε πόσα αγάλματα της κλασσικής περιόδου θα έχουν "θάψει" οι σλαβομακεδονιστές προκειμένου να σβήσουν την Ελληνική ιστορία στην Πελαγονία και σε άλλα μέρη που άκμασε ο Ελληνικός πολιτισμός.!!

Οι φωτογροφίες είναι από τον Vasko Gligorijević και είναι από το πανεπιστήμιο των Σκοπίων Κύριλλος και Μεθόδιος.

2 σχόλια:

  1. Πως ακούγεται το ότι οι Σκοπιανοί σε συζητήσεις στο internet ισχυρίζονται το ίδιο ακριβώς για εμάς ;

    Να γελάς ή να κλαις ;


    stormtrooperGR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Σκοπιανοί πολλά λένε , αλλά το θέμα είναι ποιος τους πιστεύει ;
    Φαντάσου να πας σε ένα διεθνή φόρουμ και να πεις ότι οι Έλληνες κρύβουν σλαβικές επιγραφές της Ρωμαικής περιόδου ή και πιο παλιά το τι ξύλο θα φάνε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.