Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Δια νόμου η απαγόρευση οποιαδήποτε Επιστημονικής Έρευνας για την εθνική/πολιτιστική ταυτότητα των Σλαβομακεδόνων στο κράτος της ΠΓΔΜ

Όπως μας ενημέρωσε ο φιλλέληνας Vasko Gligorijević το κράτος των Σκοπίων απαγορεύει δια νόμου την ανάπτυξη οποιαδήποτε επιστημονικής έρευνας για την εθνική ταυτότητα των σλαβομακεδόνων. Ο νόμος αυτός δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της ΠΓΔΜ στις 15 Μαρτίου 1996, εποχής Γκλιγκόρωφ και είναι σε πλήρη ισχύ. (Služben vesnik na RM 13/96 od 15 mart 1996 god.)

Člen 16

Odobrenieto može da se dade za site oblasti opredeleni kako javen interes vo naučno-istražuvačkata dejnost, osven za naučnite istražuvanja vo oblasta na istoriskiot i kulturniot identitet na makedonskiot narod i nacionalnostite koi živeat vo Republika Makedonija, odbranata i bezbednosta.

Άρθρο 16


Η έγκριση (δικό μου -για την εκτέλεση της δημόσιας επιστημονικής εργασίας ) μπορεί να δοθεί σε όλους τους τομείς που εκπονούνται ως δημόσιο ενδιαφέρον για την δραστηριότητα της επιστημονικής έρευνας, με εξαίρεση την επιστημονική έρευνα στον τομέα της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας του «Μακεδονικού λαού» και των εθνικοτήτων που ζουν στη "Δημοκρατία της Μακεδονίας", της άμυνας και της ασφάλειας.



Έτσι μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για την "δημοκρατία" αυτού του κράτους που θέλει να μπει στην Ευρώπη και κατηγορεί την Ελλάδα για καταπάτηση δικαιωμάτων μιας κοινότητας ανθρώπων που η ταυτότητα τους είναι παρόμοια με αυτή της ΠΓΔΜ.

7 σχόλια:

  1. Ακόμη μια εύστοχη είδηση! Συνεχισε την καλή δουλειά Ακρίτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Δημήτρη. Ο Βασίλιε μας βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενδιαφέρουσα δημοσίευση από το ΤΑΧΑΛΙΑ
    http://taxalia.blogspot.com/2008/12/blog_04.html
    αν ο Σουηδός είναι πράγματι Σουηδός τότε νομίζω ότι ο σύγχρονος αγώνας (που κατα πολύ οδηγείται από ιστολόγια σαν το δικό σου) πιάνει πραγματικά τόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη μην σου δημιουργεί εντύπωση ο φασισμός που έχουν οι σκοπιανοί. Είναι τρόπος έκφρασης που το μαθαίνουν στο σχολείο, στην οικογένεια και στην κοινωνία τους. Θα αναρτήσω στο σαιτ την μελέτη της Μαυρογένη για τα σχολικά εγχειρίδια διότι όπως βλέπω υπάρχει κάποιο κενό σε εμάς τους Έλληνες. Στα αγγλικά ήδη είναι αναρτημένο.

    όσο αναφορά τον τρόπο πως θα χτυπάμε την προπαγάνδα των Σκοπιανών είναι απλός. Με επιμονή και υπομονή να δείχνουμε ότι ο ψευδομακεδονισμός των Σκοπίων τρέφεται από την στρεβλή τους πολτιστική ταυτότητα. Η εθνική ταυτότητα και το εθνικό συναίσθημα πολλές φορές είναι τόσο ισχυρά που απειλούν να κλονίζουν τα πολυεθνικά κράτη. Παρά τις αφελείς δοξασίες των πάσης φύσεως διεθνιστών, η αξία του Έθνους, της ιστορικής συνείδησης, της πολιτιστικής ταυτότητας παραμένουν οι ισχυρότεροι παράγοντες των διεθνών σχέσεων αλλά και της συνοχής ενός κράτους.Τα Σκόπια δεν την έχουν αυτήν την συνοχή και το ξέρουν. Ξέρουν τις αδυναμίες τους και τις κρύβουν με επιτυχία.

    Βέβαια δηλώσεις όπως της Μπακογιάννη για την Ελληνική μειονότητα στην ΠΓΔΜ είναι βούτυρο στο ψωμί για την διπλωματία των Σκοπιανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς όλα αυτά λίγο πολύ τα ξέρουμε... Σε κανα σκοπιανο-site πρεπει να τα προωθήσουμε, όχι επειδή καίγομαι για το τι πιστεύει ο κάθε ηλήθιος εκει πέρα, αλλα γιατί ενδιαφέρομαι στο να ανοίξουν τα μάτια τους όσοι απο αυτούς έχουν πέσει θύματα της προπαγάνδας του κράτους τους χωρίς να είναι ηλήθιοι, αυτοί δηλαδή που μπορούν να ξυπνήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω, πιο βασικό είναι να προωθηθούν τέτοια θέματα σε αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά sites για την αφύπνηση των ξένων. Τον τελευταίο καιρό, μόνο από τη Γερμανία ακούγονται πόσοι και πόσοι βουλευτές τους που υποστηρίζουν τις σκοπιανικές θέσεις δείχνοντας αδικαιολόγητη περιφρόνηση στις ελληνικές ανησυχίες. Μπορεί να μην τους έχουν αναγνωρίσει ως Ματσεντόνια, αλλά μόνο για «Μακεδόνες» μιλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. I totally agree. As much as I love the Greek language, we don't go anywhere if we don't translate stuff at least in English..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.