Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Αμερικανοί βουλευτές αποδοκιμάζουν ανάρμοστη χρήση Ελληνικού συμβόλου




14-12-2008

Η μεγάλη Ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον αλλά διατηρεί εκατοντάδες παραρτήματα από άκρου σε άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, εξήρε τους συμπροέδρους της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης Ελληνικών θεμάτων στο Αμερικανικό Κογκρέσο, βουλευτές Carolyn Maloney, Δημοκρατική από την Νέα Υόρκη, και Gus Bilirakis, Ρεπουμπλικανό από την Φλόριντα, για την πρωτοβουλία τους να στείλουν επιστολή στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας VISA, Inc., κύριο Joseph Saunders, με την οποίαν εκφράζουν ανησυχία για την κυκλοφορία, από μέρους της εταιρείας αυτής, μιας ομώνυμης πιστωτικής κάρτας στην οποία προβάλλεται το Αστέρι της Βεργίνας.

Το Αστέρι της Βεργίνας, ή ο Ήλιος της Βεργίνας, όπως αποκαλείται από ορισμένους άλλους εμπειρογνώμονες, είναι ένα σύμβολο το οποίο βρέθηκε, σε ανασκαφές που έκανε ο αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος το 1977, σε χρυσή λάρνακα Βασιλικού τάφου που αποδίδεται στην Μακεδονική Δυναστεία του Φιλίππου του Β’ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ως γνωστόν, το Αστέρι αυτό χρησιμοποιείται τώρα στην Ελλάδα ως σύμβολο του διαμερίσματος της Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Ike Gulas, είπε ότι η έκδοση της πιστωτικής κάρτας που απεικονίζει το Αστέρι της Βεργίνας ήταν ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο η οργάνωσή του έκρινε ότι έπρεπε να θέσει υπόψη του Κογκρέσου. Κατά την έκφρασή του: «Είναι ένα ακόμα παράδειγμα του πως η κουλτούρα και η ιστορική ταυτότητα της Ελλάδας απειλούνται από ομάδες της αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής Διασποράς», η οποία επιδιώκει να τα καπηλευθεί και να τα κάνει δικά της. Οι βουλευτές Maloney και Bilirakis αξίζουν επαίνου διότι αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα του θέματος και ανέλαβαν αμέσως δράση επ’ αυτού».

Εξ άλλου, το γράμμα των δύο βουλευτών αναφέρει μεταξύ άλλων: «Από καιρού μας ανησυχούν προσπάθειες της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και πολιτών της που διαμένουν σε άλλα κράτη να υιοθετήσουν, στα πλαίσια προπαγανδιστικής εκστρατείας, σύμβολα και παραστάσεις που έχουν μεγάλη σπουδαιότητα για την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες της λεγόμενης «Ενωμένης Μακεδονικής Διασποράς» σχετικά με την πιστωτική κάρτα αποτελούν ένα ακόμα τέτοιο παράδειγμα».

Στην συνέχεια η επιστολή των Βουλευτών Maloney και Bilirakis επισημαίνει ότι από το 1995, η Ελλάδα έχει λάβει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) το αποκλειστικό δικαίωμα στην χρήση του συμβόλου του Αστεριού της Βεργίνας. Σε συσχετισμό με αυτό η επιστολή τονίζει: «Όλα τα ιστορικά και αρχαιολογικά τεκμήρια δείχνουν ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Η Μακεδονία είναι όνομα Ελληνικό με το οποίο και ήταν γνωστή βόρεια περιοχή της Ελλάδας επί 2,500 χρόνια».

Οι συμπρόεδροι της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης Ελληνικών θεμάτων στο Αμερικανικό Κογκρέσο παροτρύνουν επίσης τον κύριο Saunders να επανεξετάσει την απόφαση για την έκδοση της επίμαχης πιστωτικής κάρτας και του συνιστούν να συνεργαστεί με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα για να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκύψουν παρόμοια θέματα στο μέλλον.

Παράλληλα η ΑΧΕΠΑ συγχάρηκε το λεγόμενο Δίκτυο Δράσης Κυπρίων στην Αμερική (CANA) το οποίο ευαισθητοποίησε τα μέλη του σε σχέση με το θέμα αυτό. Όπως είπε ο Ike Gulas: “Είναι ένα καλό παράδειγμα του τι μπορούμε να πετύχουμε ότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας και ενεργούμε ομαδικά σαν κοινότητα».

Πηγή: Η φωνή της Αμερικής(Ελληνικό Τμήμα)

===============================================================

Όπως ανέφερα η cardpartner τελικά απέσυρε την Σκοπιανή Visa Card με τον ήλιο της Βεργίνας μετά απο πάρα πολλές διαμαρτυρίες Ελλήνων. Να θυμίσω οι Σκοπιανοί της Διασποράς συνεχίζουν να εκδίδουν πιστωτικές κάρτες VISA με τον Μέγα Αλέξανδρο!!

Ευχαριστώ τον φίλο αναγνώστη που μου έστειλε την παρούσα είδηση.

Επίσης δείτε και τα ακόλουθα Links:

Οι Σκοπιανοί της Διασποράς εκδίδουν πιστωτικές κάρτες με τον δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας και τον Μέγα Αλέξανδρο

Νέο ντελίριο σλαβομακεδονισμού με θέμα τον ήλιο της Βεργίνας.

Ήλιος της Βεργίνας, WIPO και σκοπιανο-τουρκική πρόκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.