Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Οι χάρτες του ΣΚΑΙ.....δεν μας φταίνε πάντα οι ξένοι όταν ανακυκλώνουμε την Σκοπιανή προπαγάνδα





Προπαγάνδα υποσυνείδητη ή απλά κάτι άλλο ?
τα βίντεο και η ανακάλυψη ανήκουν στον
Ελληνόψυχο

7 σχόλια:

  1. Δε νομίζω απαραίτητα μια και οι περισσότεροι δε θα το είχαν προσέξει καν αν δεν υπήρχε αυτό το βίντεο. Λογικά, ήταν απλό λάθος, βέβαια και κακή πρακτική το να χρησιμοποιηθεί πεπαλαιωμένος χάρτης.

    Πέρα από αυτό, ο χάρτης μου φαίνεται σε γενικές γραμμές σωστός μέχρι και για τις αρχές του 20ου αιώνα, πριν από το 1912-1922. Πολλοί Σλαβόφωνοι στη, Βορειοδυτική ειδικά, Μακεδονία (πέρα απ'το ότι τους δείχνει ξεχωριστό χρώμα από Βούλγαρους -προς αποφυγή παρεξήγησης, πολλοί χάρτες χρησιμοποιούσαν μόνο γλωσσολογικά κριτήρια- και Έλληνες, αυτός λογικά είναι κι ο λόγος που αναπαράγεις το βίντεο), Τούρκοι στη Δυτική Θράκη, Έλληνες στη Βόρεια Ήπειρο και Ανατολική Θράκη, λίγοι Βλάχοι στην Πίνδο. Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς με αυτό.

    Ειλικρινά, αν μη τι άλλο "δείχνει" ότι η Ελλάδα θα "έπρεπε" πληθυσμιακά να κατέχει μια περιοχή από την Αυλώνα μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, πλην της βόρειας ενδοχώρας της Μακεδονίας.

    Το κύριο σημείο, ξανά: μόνο προπαγάνδα δεν είναι ο χάρτης ακρίτα, ξαναδές πόση λίγη περιοχή της Ελληνικής Μακεδονίας έχει "Μακεδονικό" χρώμα. Και "υποσυνείδητη προπαγάνδα" να γινόταν, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αποτυχημένη. Αν μη τι άλλο, στο μυαλό μου έρχεται κάποια "φιλελληνική", ίσως πληρωμένη -κοινή πρακτική των Βαλκανικών κρατών, σίγουρα όχι μόνο της Ελλάδας, τότε- πηγή ως κατασκευαστής αυτού του χάρτη.

    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλό λάθος;;;

    Τον χαρτη τον πήραν από το Makedonika blogspot... σκοπιανό site... κατά λάθος;;;

    Ο Εθνολογικός χάρτης αυτός χρησιμοποιείται από τους Σκοπιανούς για να διατυπωσει την ύπαρξη Σκοπιανής μειονότητας, στην Ελλάδα.

    Ο δεύτερος χάρτης είναι επίσης απαράδεκτος... με "Macedonia" αντι "FYROM", και την Κέρκυρα το Κοσσυφοπέδιο, και την Vojvodina ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ
    Μου πήρε πολύ χρόνο να τον βρω αυτόν τον χάρτη. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται κατά λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελληνόψυχε μπράβο για την δουλειά σου σε ότι αφορά τα βίντεο. Ούτε εγώ τα θεωρώ λάθος.Για μένα ο ΣΚΑΙ το τελευταίο καιρό στραβά αρμενίζει. Ειδικά ο χάρτης του 2ου βίντεου είναι καθαρή διαφήμιση της Σκοπιανής προπαγάνδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουδέν πρόβλημα φίλε μου. Ευχαριστώ που προωθείς την είδηση. Αυτό μετράει.

    Μόλις είδα μια ανάρτηση στο troktiko οπου μοιάζει να απαντά ο σκηνοθέτης. Δεν γνωρίζω εάν το δημοσίευμα είναι αυθεντικο, αλλά με επιφύλαξη το παραθέτω.

    http://troktiko.blogspot.com/2009/03/blog-post_8242.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το διάβασα αλλά και πάλι δεν με πείθει.
    Όσο για τον χάρτη θα κάνω μία έρευνα διότι το σαιτ makedonika ανήκει στον γνωστό Σκοπιανό που χρησιμοποιεί τα δυαδικτιακά ονόματα Jordan Piperkata/Daskalot o οποίος έχει την τάση να αποκρύβει τα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Ακρίτας

    Συγχαρητήρια για το blog εύχομαι να συνεχίσεις τη θαυμάσια αυτή δουλειά.

    Όσο για το θέμα ΣΚΑΙ μην ξεχνάτε ότι το κονσερβοκούτι που λέγετε τηλεόραση πολλές φορές χάριν τηλεθέασης έχει ξεφτιλίσει τα πάντα.

    Άραγε θα κάναμε τώρα κουβέντα για τον ΣΚΑΙ ;

    Έχω προσθέσει links στην ιστοσελίδα μου.

    http://www.electronics.99k.org/mak.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλη δουλεια φιλε αλλα ο ΣΚΑΙ μονο ο σοβαροτερος Ελληνικος σταθμος δεν ειναι. Με "Alexis" επικεφαλης (οχι τον Τσιπρα, τον αλλο) κ αλλα μπουμπουκια (οπως τον Πασχο) αποτελει μεσο προπαγανδας συμφεροντων ξενης υπηρεσιας πληροφοριων.
    Συνεχισε παντως τα πας καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.