Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Μήνυμα Κ. Καραμανλή σε ΠΓΔΜ για τις κόκκινες γραμμές

Αλλάξτε πολιτική σε ότι αναφορά

  • την ονομασία με κοινά αποδεκτή λύση στη βάση της σύνθετης ονομασίας με βάση κοινό γεωγραφικό προσδιορισμό.
  • την προκλητική στάση της ηγεσίας σας.
  • τον εθνικισμός που καλλιεργείται στο εσωτερικό σας.

Αναλυτικά ο Πρωθυπουργός είπε:

«Η Ελλάδα θεωρεί αναγκαία τη στήριξη των χωρών στην νοτιοανατολική Ευρώπη, η Ελλάδα στηρίζει έμπρακτα την ευρωατλαντική πορεία όλων των χωρών της περιοχής μας.

Η θέση αυτή ισχύει και για την ΠΓΔΜ.

Είναι αδιάψευστη πραγματικότητα που αποδεικνύει την ισχυρή βούληση συνεργασίας και φιλίας, αλλά υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, ονομασία, προκλητική στάση της ηγεσίας, εθνικισμός που καλλιεργείται στο εσωτερικό τους.

Όλα αυτά εξακολουθούν να φράζουν το δρόμο προς το ΝΑΤΟ, δεν μπορούν να περάσουν τις πόρτες της ευρωατλαντικής οικογένειας.

Προϋποθέτει λύση στην εκκρεμότητα του ονόματός τους, οφείλουν τα Σκόπια να κάνουν τα αναγκαία βήματα για κοινά αποδεκτή λύση στη βάση της σύνθετης ονομασίας με βάση κοινό γεωγραφικό προσδιορισμό».

2 σχόλια:

  1. Ένα μόνο ξεκάθαρο μήνυμα υπάρχει: Βλέπετε την φωτό πάνω αριστερά, με το Γκρουέφσκι να καταθέτει στεφάνι σε μνημείο, το οποίο έχει χαραγμένο χάρτη (δεν φαίνεται) της χώρας, ο οποίος συμπεριλαμβάνει την Θεσσαλονίκη; Ε, ακριβώς εκεί σηκώνεται το ελικόπτερο, αμολά μία ρουκέτα και καταστρέφει το μνημείο και ... ό,τι άλλο είναι εκεί τριγύρω. Οι Ισραηλινοί αυτό θα έκαναν. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε; Όχι. Ε, τότε καλά μας κάνουν και μας φτύνουν κι εμείς νομίζουμε ότι βρέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.