Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ανακοίνωση Παμμακεδονικής με θέμα τον Πάβλε Φιλιποφ/Βοσκόπουλο και το μήνυμα που έστειλε στα Σλάβικα μέσω της εκπομπής του Χαρδαβέλα

Ενημερωτικό Δελτίο του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Η.Π.Α. & Καναδά

Συντάκτης: Χρήστος Καράτζιος, Ιατρός
Επικοινωνία για Μ.Μ.Ε.: Νίνα Γκατζούλη: ninagatz@comcast.net

Νέα Υόρκη, Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

Θέμα: Απροκάλυπτη προπαγάνδα Σκοπιανών στην Ελληνική τηλεόραση
Εμψυχωτικό μήνυμα του Π. Βοσκόπουλου για δράση Σκοπιανών μέσα στην Ελλάδα


“Σταματήστε να φοβάσθε, σηκώστε τα κεφάλια σας υψηλά, μπορούμε να το κάνουμε αυτό πολύ καλά” είναι το μήνυμα που με δόλιο τρόπο και εν αγνοία των παρισταμένων πέρασε εκπρόσωπος της λεγόμενης “Μακεδονικής” μειονότητας, Παύλος Βοσκόπουλος μέσα από την εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» της 10ης Μαρτίου 2009. Στην εν λόγω εκπομπή εκπρόσωποι του κόμματος «Ουράνιο Τόξο», Έλληνες πολιτικοί, ιστορικοί και δημοσιογράφοι συζητούσαν την υπό τον Ο.Η.Ε. πρόσφατη έκθεση της κ. Gay MacDougall, σχετικά με το θέμα μειονότητας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, προς το τέλος της εν λόγω εκπομπής, ο κ. Παύλος Βοσκόπουλος, απροκάλυπτα, απευθυνόμενος στην δήθεν καταπιεζόμενη «Μακεδονική» μειονότητα που αυτός αποκαλεί “Makedonski“, είπε: ““Dosta veќe da se plašete! , gorno glavata, možno e, mnogu dobro “. Όταν του ζητήθηκε να μεταφράσει στα Ελληνικά το τι είπε, απήντησε ψευδώς “αυτό είναι θέμα υπερηφάνειας για μας.” Ο κ. Βοσκόπουλος κάλεσε ου! σιασ τικά σε εξέγερση τα μέλη της πολιτικής του φατρίας μέσα στον Ελλαδικό χώρο.

Συγχαίρουμε την σχετική πρωτοβουλία του τηλεοπτικού Σταθμού Alter να ασχοληθεί με το κρίσιμο Μακεδονικό ζήτημα της π.Γ.Δ.Μ.. Ωστόσο, εκφράζοντας την ανησυχία του επιστημονικού κόσμου της Διασποράς, το Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Η.Π.Α. και Καναδά επιθυμούν να ενημερώσουν το Ελληνικό κοινό για ορισμένες ανακρίβειες που ειπώθησαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Πρώτον, όταν ο καθόλα συμπαθής δημοσιογράφος κ. Κ. Χαρδαβέλας αναφέρθηκε στον Νικόδημο Tσαρκνιά της σχισματικής και αυτο-αποκαλούμενης “Μακεδονικής” εκκλησίας στην Αριδαία, λέγοντας πως το κτίριο είναι ημιτελές “δηλαδή σαν κανείς να μην θέλει να το δει“. Η δήλωση αυτή ήταν ατυχής. Το εν λόγω κτίριο του κ. Τσαρκνιά τότε δεν είχε ακόμη κτισθεί, διότι δεν διέθετε επαρκή κεφάλαια για την ολοκλήρωσή του (και ουσιαστικά δεν είχε υποστήριξη από την υποτιθέμενη μειονότητα που δήθεν θα εξυπηρετούσε!). Ο κ. Τσαρκνιάς είναι εκείνος που έστειλε εμπρηστική επιστολή προς τους νόμιμους επισκόπους Καστοριάς, Φλώρινας, Θεσσαλονίκης, ζητώντας τα κλειδιά των κτιρίων τους, γιατί δήθεν η Ελλάδα κατείχε τη «Μακεδονία» από το 1912! Στο πρόγραμμα ανέφερε διαρκώς ότι τα άτομα που επισκέπτονται την εκκλησία είναι τώρα από τα Σκόπια, και από την Διασπορά της Ï! €.Γ.Δ. Μ., από το Τορόντο, και την Αυστραλία. Πού είναι οι «εθνικοί Μακεδόνες» από την Ελλάδα; Δυστυχώς δεν έγινε σχετική αναφορά.

Στους νεαρούς δημοσιογράφους που εστάλησαν για ρεπορτάζ στην π.Γ.Δ.Μ. και για να κάνουν συνέντευξεις με «απελαθέντες Μακεδόνες του Αιγαίου», οι τελευταίοι δήλωσαν ότι έχουν ομαδοποιηθεί σε έναν οργανισμό ο οποίος ανέρχεται σε 50.000 άτομα! Τι είδους οργάνωση έχει 50.000 μέλη και γιατί η οργάνωση αυτή δεν είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο; Η κατ’ επανάληψη ερώτηση των εν λόγω δημοσιογράφων: “Νιώθεις Έλληνας;” τους ώθησε να δηλώσουν: “όχι, είμαι Μακεδόνας“. Στη συνέχεια, ισχυρίστηκαν πως οι πρόγονοί τους ήταν ιδιοκτήτες περιουσιών τις οποίες άφησαν πίσω όταν έφυγαν. Οι άνθρωποι αυτοί διαλαλούν πως η Ελλάδα δεν επιτρέπει την είσοδό τους στην Ελλάδα μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο.

Φιλοξενήθηκαν οι δηλώσεις μίας γυναίκας, μέλους του Κομμουνιστικού Κόμματος τη δεκαετία του 1940 και στη συνέχεια πολεμίστριας του NOF, που σήκωσε όπλα εναντίον της Ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Κατέληξε πως οι Ελληνικές αρχές δεν της επιτρέπουν τον επαναπατρισμό! Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ίδια στη συνέχεια δήλωσε ότι το μόνο που επιθυμεί είναι «να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα», ώστε να δει τον τάφο της μητέρας της. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αναιρώντας τον εαυτό της είπε ότι έχει επισκεφθεί την Έδεσσα και τη Φλώρινα!

Η μεγάλη πλειοψηφία των «αγωνιστών» του NOF αρχικά πήρε τα όπλα εναντίον της Ελλάδας υπηρετώντας στις ομάδες των Βουλγαροκομιτατζήδων υπό την διοίκηση αξιωματικών του Βουλγαρικού στρατού, όπως του Αντον Κάλτσεφ. Το καλοκαίρι του 1944, όταν οι Γερμανοί ετοιμάζονταν να αποχωρίσουν από την Ελλάδα, μεταμορφώθηκαν από Βούλγαροι σε «Μακεδόνες» και εντάχχθηκαν στο SNOF (= σλαβομακεδονικό ΕΑΜ) ελπίζοντας να αποφύγουν την τιμωρία της προδοσίας τους. Τον Οκτώβριο 1944, αφού ήρθαν σε ρήξη με τον ΕΛΑΣ, εγκατέλειψαν το Ελληνικό έδαφος και πέρασαν στη Γιουγκοσλαβία, όπου εντάχθηκαν στους παρτιζάνους του Τίτο αποτελώντας την «Ταξιαρχία του Αιγαίου».

Το καλοκαίρι του 1946 επανήλθαν στα βουνά της Ελλάδας ως NOF για να πολεμήσουν στο πλευρό του «Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας» και να εκμεταλευτούν τον διχασμό των Ελλήνων. Το καλοκαίρι του 1949, άλλοι πρίν και άλλοι μετά την τελική ήττα του «ΔΣΕ», εγκατέλειψαν και πάλι το Ελληνικό έδαφος και τελικά εγκαταστάθηκαν στα Σκόπια με σλαβοποιημένα ονόματα. Πολλοί –ανάμεσά τους και ηγέτες του Κ.Κ.Ε.- επέστρεψαν στην Ελλάδα. Άλλοι δεν επέστρεψαν, ή επέλεξαν να επιστρέψουν μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τους δεχτεί με τα αλλαγμένα ονόματά τους, αναγνωρίζοντάς τους ως «Μακεδόνες». Άλλοι δεν επέστρεψαν, ή επέλεξαν να επιστρέψουν μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τους αναγνωρίσει ως «μαχητές του «Μακεδονικού Iliden».

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε για τα 28.000 Ελληνόπουλα τα οποία εστάλησαν στο Σιδηρούν Παραπέτασμα από τους κομμουνιστές για περαιτέρω εκπαίδευση, η πλειονότητα των οποίων τώρα είναι μέσης ηλικίας και έχουν διδαχθεί ότι είχαν απελαθεί. Επίσης, πρέπει να έχουμε υπόψιν μας τα πολυάριθμα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών που ζητούσαν την επιστροφή των παιδιών αυτών από τις κομμουνιστικές χώρες, και ιδιαίτερα από τη Γιουγκοσλαβία (Ψηφίσματα ΟΗΕ 382 (1950), 517 (1952), και 618 (1952));

Επίσης, σε μια άλλη συνέντευξή με εκπρόσωπο “εθνικής Μακεδονικής εθνότητας” από τη Μελίτη, έγινε ατυχής και πάλι υπαινιγμός ότι «το μόνον που θέλουν όλα αυτά τα άτομα είναι εργασία» και μάλιστα ένας πατέρας ισχυρίσθηκε πως «αναγκάστηκε» να αναλάβει τη φροντίδα των ενηλίκων παιδιών του (ένα από τα παιδιά του είναι 31 ετών), διότι δεν μπορούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα, δεδομένου ότι είναι «Μακεδόνες»! Σε μια εποχή όπου πολλοί μετανάστες (νόμιμοι και παράνομοι) μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας και να ζουν στην Ελλάδα, ο ισχυρισμός αυτός είναι αστείος.

Είναι εξαιρετικής σημασίας, σε ανάλογες προσπάθειες της ελληνικής τηλεόρασης να προσκαλούνται ιστορικοί και πολιτικοί οι οποίοι να είναι γνώστες του θέματος ώστε να μπορούν να αντικρούσουν ιστορικές ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις. Επίσης, είναι σημαντικό να παρευρίσκονται γνώστες της Σκοπιανής γλώσσας, αλλά και του γλωσσικού ιδιώματος που χρησιμοποιείται στις παραμεθόριες περιοχές ώστε να μην γίνεται η ελληνική τηλεόραση φορέας μηνυμάτων εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων.

Κατανοούμε επίσης, τις προοδευτικές και ανθρωπιστικές ιδέες ορισμένων εκ των καλεσμένων. Άλλωστε και οι Μακεδόνες της Διασποράς επιθυμούμε φιλικές σχέσεις με τη γείτονα χώρα και δίκαιη λύση στο θέμα που μας απασχολεί. Ομως η φιλία και η προοδευτικότητα δεν είναι δυνατόν να προωθούνται μέσα από την άγνοια και διαστρέβλωση ιστορικών γεγονότων και μάλιστα σε μία εποχή που οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό είναι εν εξελίξει ενώ κλιμακώνεται διαρκώς η αδιαλλαξία και αλυτρωτική προπαγάνδα της γείτονος εις βάρος της Ελλάδας.

9 σχόλια:

 1. Ο συνεισφορά της Ελληνικής αριστεράς στην διαμόρφωση του Σλαβομακεδονικού εθνικισμού αποσιωπάται έντεχνος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την αριστερή«ιστοριογραφία» σήμερα και διαχρονικά στην πατρίδα μας. Επίσης δεν θα πρέπει να παραβλέπεται η αριστερή «προοδευτική και δημοκρατική»προέλευση όλων των «μικρών» και «μεγάλων» δημοσιογράφων στον τόπο μας. Στα πλαίσια αυτής της λογικής εντάσσονται και οι διάφορες «ενημερωτικές» εκπομπές τύπου Χαρδαβέλα.
  Η μεθόδευση πιστοποιείται και από το γεγονός ότι στην εκπομπή αυτή δεν εκλήθη ο συνεργάτης του Χρήστος Γούδης, Έλλην Εθνικιστής, (τον οποίο συνήθως καλεί σε εκπομπές θεματολογίας UFO). Παραθέτω ενα από τα χιλιάδες γραπτά ντοκουμέντα για τον ρόλο της αριστεράς στα Εθνικά Θέματα:


  Η εφημερίδα «Ελληνική Σάλπιγγα» όργανο της Μεσσηνιακής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΕΑΜ(ΚΚΕ) την Κυριακή 4 Ιουλίου του 1943, αρ.φύλ. 12. [1] μεταξύ άλλων έγγραφε:

  «…Το σύνθημά μας δεν μπορεί να είναι «Μεγάλη Ελλάδα», σύνθημα λαϊκών και Εθνικών συμφορών, αλλά ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα. Εμείς θέλουμε την Ελλάδα μας ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΟΡΙΑ, με το δικαίωμα της ελεύθερης ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ και με τον λαό της αφέντη και αυτόν στον τόπο του…»

  [1] Ν. Ζέρβης, Καλαμάτα-Κατοχή- Απελευθέρωση, Τόμος Γ, σελίδα 64, Καλαμάτα 2002.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προς Κιμονα

  1.Και τοτε γιατι εγιναν οι αιματηρες συγκρουσεις του ΕΛΑΣ με τη Βουλγαρικη ΟΧΡΑΝΑ στη Δυτικη Μακεδονια στην κατοχη?

  2.Γιατι το ΚΚΕ διελυσε το ΣΝΟΦ την ανοιξη του 44 ακριβως επιδη ειχε γινει εστια αυτονομιστικης προπαγανδας?

  3.Γιατι το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ επετεθησαν και διελυσαν με δεκαδες νεκρους τα αυτονομιστικα ταγματα Γκοτσε και Ρακοφσκι σε Φλωρινα και Εδεσσα το φθινοπωρο του 44?

  4.Γιατι το ΚΚΕ αποκεφαλισε την ηγεσια του ΝΟΦ το 1948 ακριβως γιατι απηχουσε αυτονομιστικες αποψεις και ειχε γινει φερεφωνο της Τιτοικης επεκτατικης πολιτικης?

  Προσφατα αποκαλυπτεται απο Γιουγκοσλαβικα αρχεια ( αναφερεται σε εκδοση του 2008 της Εταιρειας Μακεδονικων Σπουδων)οτι χιλιαδες σλαβοφωνοι Μακεδονες, μαχητες του ΔΣΕ που κατεφυγαν στη Γιουγκοσλαβια τη δεκαετια του 50 αρνουνταν για χρονια να λαβουν τη γιουγκοσλαβικη υπηκοοτητα, να υποστουν "μακεδονοποιηση" και επιθυμουσαν να επιστρεψουν στην Ελλαδα ακομα κι οταν η μετεμφυλιακη Ελλαδα δεν τους ηθελε.Επισκεπτονταν το ελληνικο προξενειο στα Σκοπια για να αποκτησουν δυνατοτητα επαναπατρισμου και υπεμεναν την "ανακριση" που τους εκαναν οι αρχες των Σκοπιων μετα απο καθε επισκεψη στο ελληνικο προξενειο.

  Αν καποιοι μιλουν εν ετει 2009 ως επαγγελματιες του αντικομμουνισμου, ενδιαφερομενοι για τη Μακεδονια μας στα πλαισια του συνεχιζομενου αντικομμουνιστικου τους αγωνα,υπαρχουμε κι εμεις που δεν χαριζουμε στους Σκοπιανους κανενα Ελληνα σλαβοφωνα Μακεδονα που κρατησε την πατριδα μεσα του με ολες τις ταλαιπωριες (περιοδος Μεταξα κλπ)που αυτη του επεφυλαξε.

  Καιρος το θεμα του πως και γιατι "σλαβομακεδονοποιηθηκαν" καποιοι μαχητες του ΔΣΕ,ποτε και απο ποιους να ανοιξει σοβαρα,αντικειμενικα και απο ολες τις πλευρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Anonyme 1:36
  Min berdeveis tin OXRANA me to SNOF/NOF kai poioi yperaspisan tin Ellada klp.
  I OXRANA itan fasistiki omada Boulgarwn kai Boulgarofilwn kai douleve me tous Nazi. Kai bebaios to ELAS tous katadiwke...alla oxi mono to ELAS.
  To KKE irthe se riksi me to SNOF/NOF (eixan kai palia meloi tis OXRANAS mesa pou allaksan stratopeda) dioti STO TELOS den ythele to diamelismo tis Elladas alla ws kommounistiko komma kalouse gia tin autonomia twn "SlavoMakedwnwn". Min ksexasoume oti stin arxi, yperaspize to SNOF/NOF dioti eixe tis plates tou Tito. Stin arxi to KKE eixe dextei tin autonomia tis Makedonias.
  Kserw pollous (kai agwnistes tou DSE kai paidia tou paidomazomatos) pou prospathisan afantasta na gyrisoun pisw stin Ellada...mono pou tous elegan stin koinotita tous (kai OXI to episimo Elliniko prokseneio) oti...i Ellada den sas thelei - oti ean gyrisete tha sas kapsei o Papagos, i tha sas poulisei i Freideriki. Kai as itan etoima ta xartia kai oi aitiseis apo tous dikous mas stin Ellada. Den amfiballw oti ypirxan maxites pou isws den tous ythele pisw i Ellada...giati omws;...den to rwtas auto; Pws irthan o Markos, o Loules, o Florakis; Pws irthan oi ygetes tou KKE kai oxi autoi pou allaksan ta onomata tous kai me to etsi thelw ythelan apo tin Ellada na tous apodextei ws "Makedones"; Pws gyrise i misi mou oikogeneia kai i alli misi leei simera oti einai diwgmeni;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμε (28 Μάρτιος 2009 1:36 μμ) το ΚΚΕ αποκεφαλισε την ηγεσια του ΝΟΦ το 1948 λόγο της ρήξης Τίτο - Στάλιν, το θέρος του 1948, όταν οι Σλαβομακεδόνες κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στους τιτοϊκούς «ομοεθνείς» τους και στη σταλινική ηγεσία του ΚΚΕ.Προσπαθώντας να αναστρέψει το κύμα φυγής και ίσως για να ασκήσει πίεση στον Τίτο εξαργυρώσιμη στη Μόσχα, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στην 5η Ολομέλειά της (30/31 Ιανουαρίου 1949), έλαβε μια μοιραία απόφαση. Ανέτρεψε την ως τότε πολιτική του Κόμματος περί ισοτιμίας των Σλαβομακεδόνων εντός της Ελλάδας, αντικαθιστώντας τη με την προπολεμική της Κομιντέρν για ανεξάρτητη και ενιαία Μακεδονία στο πλαίσιο μιας Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θα μπορούσαμε μέσα από τον διαδικτυακό τόπο του ΑΚΡΙΤΑ να αρχίσουμε έναν επιστημονικό διάλογο για τον ρόλο της αριστεράς στην Ελλάδα από την περίοδο του ΣΑΚΕ (1920) μέχρι σήμερα και να αναλύσουμε εάν το ΚΚΕ ενήργησε με γνώμονα τα Ελληνικά Εθνικά συμφέροντα, (όχι μέσω της δεξιάς ιστοριογραφίας, αλλά μέσω των πραγματικών γεγονότων, και των γραπτών απομνημονευμάτων των ηγετικών στελεχών της αριστεράς), η με γνώμονα τα Σλαβικά συμφέροντα το οποία βεβαίως ήταν και είναι σε αντίθεση με τα αντίστοιχα Ελληνικά. Η μεγάλη ατυχία της πατρίδας μας (Ελλάδας), είναι ότι το κομμουνιστικό της κόμμα ήταν πρώτα διεθνιστικό και μετά Ελληνικό, σε αντίθεση με αυτά των βορίων γειτόνων μας όπως θα αποδείξω. Όσο αφορά τα γεγονότα των σχέσεων ΚΚΕ- Μακεδονίας/Θράκης, τα επιστημονικά γεγονότα τα οποία παρουσιάζονται στον διαδικτυακό τόπο του ΑΚΡΙΤΑ, από μόνα τους είναι σε θέση να απαντήσουν στο ερώτημα: ποίου τα συμφέροντα υπηρέτησε και υπηρετεί σήμερα η Ελληνική αριστερά (π.χ siriza-ouranio toxo) στην Μακεδονία και Θράκη. Όσο αφορά την μετέπειτα δράση (μετά το τέλος του 1944) του ΚΚΕ εναντίων του ΣΝΟΦ, αυτή είχε να κάνει με την αδυναμία στρατολόγησης Ελληνικών πληθυσμών στον ΕΛΑΣ λόγω της συνοδοιπορίας ΕΑΜ και ΣΝΟΦ , παρά με Εθνικές θέσεις. Σαν παράδειγμα αναφέρω τα εξής, (θα ακολουθήσουν και άλλα).


  1) Χαρ. Κατωπόδης (καπετάν Αράπης, υπολοχαγός) στρατιωτικός αρχηγός του ΕΛΑΣ στο ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ :
  Στις 5 Ιουνίου 1944, ΑΠΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ!!, τον δολοφόνησαν γιατί σε σύσκεψη στελεχών κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι πρόδωσε την εθνική (sic) υπόθεση και συνεργάζετο με τους Βουλγάρους.
  2) Ζαχαρίας Ζαγορίτης από την Αρναία Xαλκιδικής, στρατιωτικός αρχηγός του ΕΛΑΣ Χολομόντως.
  Εκτελέστηκε από τον ΕΛΑΣ γιατί αντέδρασε στις εκτελέσεις Εθνικών στελεχών του ΕΛΑΣ Χαλκιδικής.
  3) Περίπτωση 28ου Συντάγματος ΕΛΑΣ.
  Όταν ιδρύθηκε το Σ.Ν.Ο.Φ. από το ΚΚΕ (ΕΛΑΣ), στελεχώθηκε επιτελικά από Βούλγαρους κομιτατζηδες, (αξιωματικούς του Βουλγαρικού στρατού), οι οποίοι βεβαίως διακήρυσσαν ότι «η Μακεδονία είναι Βουλγαρική».
  Η θέση αυτή, προκάλεσε προβλήματα στον ΕΛΑΣ ως προς την στρατολόγηση νέων μελών Ελληνικά σκεπτομένων (και όχι διεθνιστικά η σλαβικά). Ο διοικητής του 28ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ ταγματάρχης Χρήστος Λαζαρίδης σε συνεννόηση με τους ανθ/γους Θεόδωρο Ευφραιμίδη και Πέτρο Δάγκα αποφάσισαν να χτυπήσουν και να εξοντώσουν το κομιτατζίδικο τάγμα.
  Δεν πρόλαβαν όμως, αφού ο ΕΛΑΣ (ΚΚΕ) , τους συνέλαβε, τους βασάνισε και τελικά τους καταδίκασε σε θάνατο μέσω των γνωστών λαϊκών δικαστηρίων και ανταρτοδικίων την περίοδο της εαμικής τρομοκρατίας στην Ελληνική ύπαιθρο!

  Είναι καιρός πια να μπορέσουμε να ξεφύγουμε σαν χώρα σαν λαός και σαν κοινωνία από την παραποίηση των ιστορικών γεγονότων τα οποία μας επέβαλλε από το 1970 μέχρι σήμερα το 2.6% του Ελληνικού πληθυσμού που αποτελεί τους επιγόνους του ηθικά και στρατιωτικά ηττημένους της ανταρσίας της περιόδου 1943-1950. Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας θα μας επιτρέψει σαν λαό να αποκτήσουμε αυτογνωσία για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τους νέους κινδύνους και προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Τόσο ο ρόλος, όσο και η φρασεολογία περί «επαγγελματία αντικομμουνιστή» στην εποχή μας στερείται ουσιαστικού περιεχομένου και νοήματος, αφού ο κομμουνισμός έχει πεθάνει ιστορικά σαν ιδεολογία και έχει τοποθετηθεί στην συνείδηση των Ευρωπαϊκών λαών σαν ισότιμος του ναζισμού και του φασισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η Ελληνική αριστερά προσπάθησε και προσπαθεί να πείσει τον Ελληνικό λαό ότι τα προβλήματα με τους βόρειους γείτονες μας εξαλείφθηκαν με την επιβολή του κομμουνιστικού καθεστώτος στις χώρες αυτές, ισχυριζόμενη την ψευδή και εξοργιστική για νοήμονες Έλληνες θέση της διάκρισης μεταξύ «Βουλγάρων φασιστών» και «πατριωτών κομμουνιστών», θέση άλογη αφού οι βόρειοι γείτονες μας κάτω από οποιοδήποτε πολιτικό καθεστώς προέβησαν διαχρονικά σε εξανδραποδισμούς Ελληνικών πληθυσμών. Για τα εγκλήματα τους οι Βούλγαροι στην Μακεδονία και Θράκη καταδικάσθηκαν να πληρώσουν μετά τον πόλεμο 45 εκ δραχμές, ποσό πολύ μικρό σε σχέση με το ποσό των 700 εκ δρχ. που ζήτησε η Ελλάδα μετά από την παρέμβαση της Σοβιετικής Ένωσης υπέρ των Βουλγάρων. Στο βιβλίο της Λένας Διβάνη, Η πολιτική των εξορίστων Ελληνικών Κυβερνήσεων 1941-1944, Εκδ. Σακουλά Αθήνα-Κομμοτινή 1991, αναφέρεται: Στην περιοχές που παραχωρήθηκαν από την Γερμανική διοίκηση στην Βουλγαρία, μέχρι το φθινόπωρο του 1941, 35000 Ελληνες σφαγιάσθηκαν, 60000 μεταφέρθηκαν στην Βουλγαρία, ενώ 70000-80000 διέφυγαν στην Γερμανική ζώνη κατοχής. Ταυτόχρονα η Ελληνική Μακεδονία και Θράκη εποικίσθηκε με 200000 Βούλγαρους.

  Αναφέρω επίσης δύο ενέργειες της κομμουνιστικής ηγεσίας των Βουλγάρων συντρόφων και συναγωνιστών του ΚΚΕ,
  1) Ο Γκεόργκι Δημητρώφ στην συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ραμποντιντσέκο Ντέλο» την 16. 07. 1947 αναφέρει: «Ιστορικά, Γεωγραφικά και Εθνολογικά, η Κατεχόμενη από την Ελλάδα Δυτική Μακεδονία και Θράκη δικαιωματικά ανήκει στην Βουλγαρία».
  2) Στην συνδιάσκεψη της Ειρήνης το 1946, η κομμουνιστική Βουλγαρία ζήτησε διέξοδο στο Αιγαίο.

  Όσο για το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ (ΚΚΕ), το 1944 έκδοσε γραμματόσημο στην περιοχή της Θράκης με νόμισμα το ΛΕΒΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κίμωνα δεν έχω πρόβλημα στο αναρτηθεί θέμα με ζήτημα τον ρόλο της αριστεράς στην Ελλάδα από την περίοδο του ΣΑΚΕ (1920) μέχρι σήμερα και να αναλύσθει εάν το ΚΚΕ ενήργησε με γνώμονα τα Ελληνικά Εθνικά συμφέροντα ή όχι. Ετοίμασε ένα άρθρο και στείλτο μου (akritas_mail@yahoo.com)

  Πάντως σε μια εποχή όπου ο δημόσιος λόγος για την πρόσφατη ιστορία της χώρας μας δείχνει να έχει υποχωρήσει αισθητά ως προς τις αξίες διαλόγου (απόψεις και επιχειρήματα με νηφαλιότητα, καλή πίστη και διάθεση να ακούστουν όλες οι απόψεις), ενώ η χυδαιότητα και ο αυτισμός τείνουν να υποκαταστήσουν το επιστημονικό πνεύμα και την ερευνητική τεκμηρίωση ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να το κάνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ακρίτα, συμφωνώ με τις θέσεις σου περί διαλόγου κι αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας και πιστεύω ότι σοβαροί και έντιμοι μελετητές , από όλο το πολιτικό φάσμα, προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ιστορική αλήθεια της ταραγμένης περιόδου 1940-1950.
  Είναι καιρός η κοινωνία μας να πάψει να βλέπει τα γεγονότα μέσα από παραμορφωτικά κάτοπτρα και μανιχαιστική θεώρηση. Θα σου στείλω το θέμα/ερωτήματα για τον ρόλο της αριστεράς στην χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Διάλογοι σαν αυτόν με στοιχεία είναι σημαντικοί ειδικά για εμάς της νέας γενιάς. Αρκετή προπαγάνδα μας "τάισαν" τα τελευταία 30 χρόνια κάποιοι δήθεν αριστεροί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.