Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Σχετικά με την επιστολή των Πανεπιστημιακών στον Ομπάμα....

ονόματα όπως Ian Worthington, Malcolm Errington και Paul Cartledge είναι από τις κορυφές στο εξωτερικό σε ότι αφορά την Ελληνική Ιστορία.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΒΛΑΚΟΜΜΕ ΤΟ ΕΘΑΨΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ.

4 σχόλια:

  1. Είναι σίγουρα αυθεντική η επιστολή;

    Παρόλου που πολλοί από τους ιστορικούς, που τυχαίνει να έχω διαβάσει τη δουλειά τους και πέραν πολιτικών θεμάτων είναι εξαίρετοι, όντως συμφωνούν για την "ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας", κάτι δε μου πάει καλά.

    Αμφιβάλλω αν κανένας ιστορικός θα έβαζε το macedonia-evidence(dot)org(slash)documentation ως "αποδεικτικό κριτήριο"; Δεν εννοώ ότι το σάιτ δεν είναι γενικά καλό (σε σχέση με τα περισσότερα Σλαβομακ. και Ελ. που έχω δει είναι κλάσεις ανώτερο!) αλλά οι ξένοι (ναι, ακόμα και οι Ελληνο-Αμερικανοί) ιστορικοί συνήθως αποφεύγουν τέτοιου είδους ζητήματα ή τα περνάνε ξώφαλτσα.

    Αλήθεια, άσχετο αλλά ο Μπόρζα γιατί προβάλλεται τόσο πολύ στο Αμέρικα; Έχω πάθει πλάκα. Άσχετα από το θέμα της "ελληνικότητας" (με το οποίο διαφωνούν και κάποιοι άλλοι ιστορικοί, πχ ο Μπάντιαν, για τον οποίο δε θα έγραφα ποτέ αυτό που θα γράψω), δεν έχει προσφέρει τίποτα ουσιαστικό ή/και καινούριο στη μελέτη της αρχαίας Μακεδονίας.

    Και φυσικά δεν υποννοώ κάτι σχετικά με τους "ανθέλληνες Αμερικανούς", οπότε πιθανές απαντήσεις θα ήθελα να μην κινούνται στα πλαίσια της συνωμοσιολογίας, ή έστω πολύ συγκρατημένα μέσα σε αυτά (αναφέρομαι σε επισκέπτες, όχι στον ιδιοκτήτη).

    Και ένα άσχετο αλλά προσωπικό παράπονο...Για να είμαι ειλικρινής η όλη ιστορία του ονόματος με έχει κουράσει απίστευτα. Έχω διαβάσει τόσο απίστευτα ηλίθιες απόψεις από Έλληνες, Σλαβομακεδόνες, ξένους, ιστορικούς και μη, εθνικιστές και μη, αριστερούς και μη, γενικά το 99% πάνω κάτω, που μερικές φορές σκέφτομαι να πάει στο διάολο και το μαδημένο το όνομα αν είναι ο κάθε πικραμένος να ασχολείται με το θέμα, είτε αυτό λέγεται σύγχρονη πολιτική στα Βαλκάνια είτε ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου καταρχήν δες ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του σαιτ και θα καταλάβεις ότι δεν είναι Έλληνας αλλά γνωστός ξένος.

    Σε ότι αφορά την επιστολή ας μην φτάνουμε σε συνωμοσιολογίες γιατί πολύ απλά αυτήν την επιστολή την δημοσίευσαν πρώτα οι Σκοπιανοί και οι οποίοι προφανώς θα την πήραν από κάποιο αποστολέα που θα ήταν με το μέρος τους. Διότι με το να έχει επαφές ο αποστολέας με ακραία εθνικιστικά στοιχεία όπως ο Stefov δεν πρέπει να είναι και οπαδός της δημοκρατίας.

    Για την "κούραση" απλά σου λέεω ότι αυτή είναι η τακτική των Σκοπιανών ώστε να κουραστεί ο κόσμος και να δώσει τόπο στην οργή.

    Για τον Μπόρζα τα έχω πει πολλές φορές εδώ στο blog. Είναι ένας ιστορικός που έχει δικιά του άποψη (αυτή της μη Ελληνικότητας) αλλά τουλάχιστον ξεκαθλαρισε ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες και έτσι έβαλε ένα τέλος στις όποιες φήμες που αφορούσαν ότι τα "είχε βρει με τους Σκοπιανούς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Anonymos 21 Maiou, 2009 2:10mm
    Einai authentikotati i epistoli. Ton Stephen Miller ton kserw kai exw epikoinonisi mazi mesw e-mail gia ena mina twra. Yksera oti tha to ekane auto pou ekane kai kserw oti exei kai alli epliksi se ligw. Den mborw na sas pw ti giati den thelw na dimosieutei auto prin ginei.
    Opws egrapse kai o Akritas, to website einai diko tou.
    Min kourazesai gia to Makedoniko. Ean oi Makedonomaxoi progonoi mas kourazontan twte i boreia Ellada tha itan Boulgaria. Dystixws opws kai twte, oi myopikoi kybernites mas stin Athina den boithoun polu tin katastasi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητηρια σε όσους πήραν την πρωτοβουλία για την επιστολή, θα ήθελα να δω και ονόματα ακαδημαικών όμως απο σλαβόφωνες χώρες (Ρωσοι, Βούλγαροι, ΄Σέρβοι κλπ), γιατι αυτό θα έδινε μια άλλη αίγλη στο εγχείρημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.