Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Νέα Διπλωματική Γκάφα θα είναι η προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας του σκοπιανού αεροσκάφους με τα ψευτο-διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ένα ακόμα ολίσθημα πραγματοποιεί το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα, θα επιτραπεί κατ’εξαίρεση η προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας του σκοπιανού αεροσκάφους που θα μεταφέρει τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ, αεροσκάφος που φέρει στην άτρακτό του τα ψευτο-διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Μέχρι και σήμερα το αεροσκάφος που χρησιμοποιούνταν για τις μετακινήσεις των επισήμων των Σκοπίων, δεν γινόταν δεκτό στα ελληνικά αεροδρόμια, εξαιτίας αυτού του λόγου, δηλαδή των διακριτικών που έφερε, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε ενδεχομένως τη de facto αποδοχή των σκοπιανών θέσεων.

Στο πρόσφατο μόλις παρελθόν ο....πρώην πρόεδρος της ΠΓΔΜ Τσερβένκοφσκι, δεν μετέβη στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε φόρουμ για το οποίο είχε προσκληθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, καθώς επέμενε να χρησιμοποιήσει το ίδιο αεροσκάφος, η προσγείωση του οποίου δεν έγινε δεκτή.

Ο Τσερβένκοφσκι είχε απορρίψει όλους τους εναλλαακτικούς τρόπους μεταφοράς που του είχαν προταθεί. Αυτή τη φορά, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε καν σε επίσημο επίπεδο, αλλά αντίθετα έγιναν όλα τα αιτούμενα «ασμένως» αποδεκτά, χωρίς δεύτερη σκέψη. Την προηγούμενη φορά, για την επίσκεψη του Τσερβένκοφσκι ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ και σημερινός ευρωβουλευτής της Ν.Δ Γ.Κουμουτσάκος είχε δηλώσει: «είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει μια συγκεκριμένη και γνωστή πολιτική εδώ και πολλά χρόνια σε ό,τι αφορά τις άδειες προσγείωσης αεροσκαφών από την γειτονική χώρα στην Ελλάδα». Σήμερα τί έγινε και … άλλαξε αυτή η πολιτική;

πηγή: http://www.newsblog.gr/?p=16120

===============================================

ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΤΗΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ότι θα ξεκινήσει από το αεροδρόμιο "Αλεξαντάρ Βελίκι" ή παρεμφερές στην Αγγλική γλώσσα όπως και την ΧΩΡΑ τότε μιλάμε για ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ , και το οποίο οι Σκοπιανοί ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ μελλοντικά σαν διπλωματικό όπλο.

Υπενθυμίζω οι Σκοπιιανοί ΕΞΥΤΕΛΙΣΑΝ πριν 1,5 χρόνο τον Πρωθυπουργό , τον ΓΕΕΘΑ κλπ όταν δεν τους επέτρεψαν να πετάξουν από την FYROΜ επειδή το σχέδιο πτήσης έγραφε...FYROM και όχι "Republic of Macedonia".

Να μου πεις εδώ οι Τούρκοι έχουν κάνει σουρωτήρι το Αιγαίο με τις υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά και κάνουν βόλτες-κρουζιέρες έξω από το Σούνιο σε αυτό θα κολλήσουμε τώρα......

5 σχόλια:

  1. Το κακό είναι μέσα στην Ελλάδα και έχει ριζώσει καλά.
    Θέλουν σιγά σιγά με τα χρόνια να μας αλλάξουν τα μυαλά...αλλά δέν θα περάσει αυτό στο τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θυμάστε το "σε δέκα χρόνια θα 'χει ξεχαστεί..."
    τα μυαλά δεν αλλάζουν ούτε σε εκατό χρόνια...
    το θέμα είναι άλλο...
    ποιος πολιτικός θα δεχθεί να στιγματιστεί στον αιώνα τον άπαντα με το να δώσει αναγνώριση με διπλή ονομασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει ήδη δεχτεί πολιτικός, και ξέρει όλος ο κόσμος ποια είναι... αλλά ονόματα δε λέμε, έτσι Θεοδώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ επιμένω ότι περισσότερο απ' όλους φταίει ο Καραμανλής. Και μετά η Ντόρα και τα 148+1 πρόβατα της Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έχεις δίκιο Ηλία, ειδικά μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Καραμανλή φαίνεται και είναι ο κύριος υπεύθυνος αυτού του διπλωματικού ατοπήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.