Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Αγαπητοί φίλοι, οι Σκοπιανοί της Διασποράς μέσω των οργανώσεων MHRMI και AMHRC προσπαθούν να... ....

........ απαντήσουν στο γνωστό γράμμα που υπέγραψαν 315 πανεπιστημιακοί με αποστολέα τον Ομπάμα όπου ζητούν την παρέμβασή του για να τακτοποιηθούν συντρίμμια ιστορικής αταξίας που άφησε πίσω της στη νοτιοανατολική Ευρώπη η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ που με την πράξη της [αναγνώριση Σκοπίων ως `Μακεδονίας`] όχι μόνο κατέλυσε γεωγραφικά και ιστορικά δεδομένα, αλλά και έδωσε έναυσμα να ξεσπάσει μια επικίνδυνη επιδημία ιστορικού ρεβιζιονισμού, του οποίου το πιο προφανές σύμπτωμα είναι η καταχρηστική οικειοποίηση από την κυβέρνηση των Σκοπίων του πιο διάσημου Μακεδόνα, του Μεγάλου Αλέξανδρου.

Έτσι έγραψαν ένα άρθρο 26 σελίδων όπου το μόνο που κάνουν είναι να επαναλαμβάνουν τις γνωστές τους θέσεις όπως οι αρχαίοι μακεδόνες δεν ήσαν φυλετικά Έλληνες, κατεπιεσμένη μειονότητα, εμφύλιος, αναφορά Μακντούγκαλ κλπ.

Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι αρχίζουν να εμφανίζονται και τα αληθινά πρόσωπα αυτών που παρόλο που πέρασαν από την Ελλάδα η γραφίδα τους στάζει χολή για τις απόψεις μας (περίπτωση Ντάνφορθ) μιας και συμπλέουν με τον Σλαβαμακεδονισμό.......

ή

ο καθηγητής Κλασσικών σπουδών Ντάνιελ Τομπκινς ο οποίος και ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ στο δυαδύκτιο σε αυτήν στην αντικίνηση εναντίων των 315 πανεπιστημιακών αλλά και έμμεσα να συμφωνεί με τις απόψεις της επιστολής των εθνικιστικών ΜΚΟ της Σλαβομακεδονικής διασποράς και οποίος διδάσκει....αρχαία Ελληνική ιστορία.



Θα επανέλθω με νεώτερα διότι ήδη στα φορουμ και στα chanells γίνεται σφαγή!!!

'Αντε τώρα να δούμε και τους ντόπιους Ελληνόφωνους υπερασπιστές του Σλαβομακεδονισμού στα σκοπιανά φόρουμς και να λένε "τι καλά που τα γράφετε"!!!

8 σχόλια:

  1. Ακρίτα, συγγνώμη για την ερώτηση αλλά είμαστε 100% σίγουροι ότι αυτά τα υπογεγραμμένα είναι αυθεντικά;

    "political purposes to which their letter will be put"

    Ειρωνικότατο.

    Μπορείς επίσης να δώσεις παραπάνω πληροφορίες για MHRMI και AMHRC;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως έχει πλάκα πως έχουν ασχοληθεί τόσα άτομα, και δη "ακαδημαϊκοί" με το θέμα. Χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε κι ένα τελευταίο σχόλιο. Διάβασα το άρθρο αυτού του Tompkins...είναι γενικά μετριοπαθές αλλά σε πολλά σημεία παραθέτει πηγές που τον βολεύουν (σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο φτάνει βέβαια σχεδόν σε στρέβλωση...) είτε για την κακή Ελλάδα είτε για την καλή και κυνηγημένη "Μακεδονία".

    Μού αρέσει η αναφορά του για τη σβάστικα που έβαψαν "κάποιοι"(;;;) στο σπίτι ενός συναδέλφου του που δεν "ακολουθεί την εθνικιστική γραμμή της Ελλάδας" αφού ο ίδιος έχει προσπαθήσει (φαντάζομαι με μεγάααλη δυσκολία αφού αυτοαναιρείται η "καλή του πρόθεση") να πείσει ότι εντάξει, υπάρχουν και σοβαροί ακαδημαϊκοί και λοιποί στην Ελλάδα. Θα έλεγα τίποτα βαρύ εδώ πέρα...

    Πέρα από τα επιχειρήματα που παρουσιάζονται τόσο στο άρθρο του Μίλλερ (με το οποίο διαφωνώ σε πολλά σημεία, συγγνώμη) όσο και αυτού εδώ, ένα πράγμα διαπιστώνω: η ρητορική είναι επιστήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα ακόμη, είδα το σχόλιο του τύπου στο μπλογκ της αρχαιοαστρονομίας...ΓΤΠΚ...παρδόν το γαλλικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακρίτα το κείμενο είναι εδώ (www.mhrmi.org/news/2009/june09_e.pdf) - η περιγραφή σου είναι πολύ ακριβής και το κείμενο είναι ανάξιο μνείας (ούτε ενύπογραφο δεν είναι)
    Όταν ξεπερνάω το θυμό και την απογοήτευση μου νομίζω ότι χαίρομαι για αυτή την ακραία στάση των σλαβομακεδονιστών... η Ιστορία μας έχει δείξει ότι η απληστία και η μεγαλομανία ποτέ δεν έχουν καλή κατάληξη (π.χ. Μεγάλη Ελλάδα, 3ο Ραιχ, Βρεττανική Αυτοκρατορία κτλ κτλ) - οπότε επείδη προβλέπω (μακάρι να κανω λάθος) ότι οι δικοί μας ανάξιοι πολιτικοί θα καταφέρουν να εντάξουν τη γείτονα και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ εναποθέτω όλες μου τις ελπίδες στις στρατιές των πεινασμένων (όχι μόνο για χρήμα αλλά και δόξα) σλαβομακεδονιστων....
    Ηδη η τακτική τους έχει πάρει την κατηφόρα, και γιαυτό έχουν ενισχύσει την προκλητική στάση τους (καλά που εμεις βάζουμε αυτογκόλ συνέχεια και τους κρατάμε στο παιχνίδι) - ελπίζω απλά όλα να γίνουν σύντομα (σχετικά)...
    Να δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε(18 Ιούνιος 2009 1:07 πμ )μπορούν να βγουν και να τα διαψεύσουν. Το μπλογκ είναι ανοιχτό για όλους όπως και είναι γνωστό ότι και οι δύο μιλάνε Ελληνικά. Σύντομα πάντως θα τα αναρτήσω και στα αγγλικά.

    όσο για τα MHRMI και AMHRC σύντομα θα αναρτήσω άρθρο για το παρελθόν των δύο αυτών οργανώσεων. Σημειώνω ότι το 1ο είναι χρηματοδότης και στο Ελληνικό Παρατηρήτηριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι των Δημητρά και του ομοφυλόφυλου Γρηγόρη Βαλιανάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. I ypothesi me tin Riki van Boeschoten kai to ti eipe stin Basileiada, Kastorias prin apo 2 xronia: Exoume martyres oti milise gia autonomia tis Makedonias alla dystixws den exoume apodeikseis magnitifonimenes. Itan stin plateia peritrigiresmeni apo merikous xwrikous. Eixe synergio kai kamera alla den trabouse ekeini ti stigmi. Auta den prepei na mas ksefebgoun. Pou na to fantazontan oi xwrikoi oti tha elege auto pou eipe. Exw akoma mia elpida: o odontiatros tou xwriou itan kai autos stin plateia alla nosilevetai se nosokomeio gia mia astheneia sobari autes tis imeres.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.