Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Ερώτηση Α.Λοβέρδου για την απόφαση-πρόκληση της άδειας προσγείωσης του Σκοπιανού αεροσκάφους με τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ή ...


Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με την απόφασή της να επιτρέψει την προσγείωση αεροσκάφους που φέρει το «συνταγματικό» όνομα της FYROM, για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Μιλόσοσκι, κατά την άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2009
Προς την Υπουργό Εξωτερικών
Κυρία Ντ.Μπακογιάννη

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κυρία Υπουργέ,

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας και οι διπλωματικές μας αρχές, στις 13 Ιουνίου 2008, επί της ουσίας δεν δέχθηκαν την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης του πρώην Προέδρου της FYROM στην Ελλάδα κ.Mπράνκο Τσεβερκόφσκι, εξαιτίας της πρόθεσης του σκοπιανού ηγέτη να χρησιμοποιήσει κρατικό αεροσκάφος της χώρας του, που έφερε το «συνταγματικό» της όνομα. Υπογραμμίζω, πως η μη πραγματοποιηθείσα τελικώς επίσκεψη του τότε Προέδρου της FYROM κ.Τσεβερκόφσκι, θα ήταν επίσημη αφού συνδιοργανωνόταν στην Ελλάδα από τους ηγέτες των κρατών μελών της Ν.Α.Ευρώπης και τον Γ.Γ. της UNESCO, συνάντηση κορυφής για τους «Πολιτισμικούς Διαδρόμους».Δυστυχώς σήμερα, κυρία Υπουργέ, προκειμένου να διεξαχθεί, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών της FYROM κ.Μιλόσοσκι, μία άτυπη σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΟΑΣΕ, τηρείτε εκ διαμέτρου αντίθετη στάση. Κι αυτό, εν μέσω μιας αναπτυσσόμενης πολιτικής εκ μέρους της FYROM για το θέμα του ονόματος που ενίοτε προσλαμβάνει προσβλητικές για τη χώρα μας διαστάσεις, καθώς και εν μέσω μιας πλήρους αποξένωσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών από τον κορμό της ελληνικής διπλωματίας, που εξελίσσεται δια της αναξιοπρεπούς μεταφοράς των ευθυνών της κυβέρνησής σας στους διπλωματικούς υπαλλήλους για την υπόθεση του τηλεγραφήματος από το Μοντεβιδέο. Και, ακόμη, εν μέσω της απόσυρσης της Ελλάδας από τα ουσιώδη προβλήματα της περιοχής μας .

Στο πλαίσιο αυτό, είναι απολύτως επιζήμιο για τη χώρα να σπαταλούνται τα
διπλωματικά της όπλα και να δημιουργούνται αρνητικά προηγούμενα, προκειμένου να υπηρετηθούν το προσωπικό γόητρο και οι δημόσιες σχέσεις του κ.Πρωθυπουργού και της κυρίας Υπουργού Εξωτερικών.Με βάση τα προηγούμενα και με το δεδομένο ότι υπάρχει ακόμη χρόνος,


Ερωτάσθε κυρία Υπουργέ,αν σκοπεύετε να αλλάξετε στάση ως προς το ζήτημα του προκλητικού τρόπου της πραγματοποίησης της επίσκεψης του σκοπιανού Υπουργού Εξωτερικών για την άτυπη σύνοδο των κρατών μελών του ΟΑΣΕ.

Ο ερωτών

Βουλευτής
Ανδρέας Λοβέρδος
>

πηγή: http://salonica-press.blogspot.com/2009/06/fyrom.html


1 σχόλιο:

  1. Nai θα αλλάξει η απόφαση και θα πάει η Ντόρα στα Σκόπια με αεροπλάνο που θα γράφει στην άτρακτο "η Μακεδονία είναι ελληνική" ή "Macedonia is Greek"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.